imamyakali
İmamyaka= Hakim yaka da denilen bir yaka çeşidi.
- Tepki
- 317
- İsim
- Bilal
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun.Bir gelişme var mı acaba?
Bir de hukuki süreç aşaması hakkında bilgi verebilirmisiniz.
Benim de 1 ay kadar önce bisikletim Carousel avm nin bisikletler için ayrılan yerinden çalındı. Avm bisikletleri kapalı otoparka almıyor ve arka bölümünde,3metre yanında güvenlik kulübesi olan ,kamera açısındaki yere yönlendiriyor(Benim şikayetimden sonra daha güvenlikli biryere taşımışlar alanı).Ancak çalınan bisikletten kesinlikle sorumlu olmadıklarını söylüyorlar. Hatta otoparkta dahi çalınan herhangi birşeyden sorumlu olmadıklarını söylüyorlar.
Beni rahatsız eden,avm nin olay hakkında kendini hiç sorumlu hissetmemesi.
Umarım bisikletiniz bulunur veya tanzim edilir avm tarafından.
Teşekkürler. Benim olay başka bir olaya evriliyor. Çalan şahıs bisikleti avmden çıkardıktan sonra biraz ilerde motosiklete yükleyip götürmüş. Kilidi kesmeye ilk gelişinde ise başka bir bisikletle geliyor.
Bisikletli olarak ilk gelişinden ve kilidi kesip kendi bisikleti ile çıkışından 4 dakika sonra yaya olarak geri geliyor. Bu da demek oluyor ki tek çalışmıyor. Avmnin bana eksik görüntü vermesi sebebi ile motorun takibi konusunda geç kaldım. Son noktaya kadar ilerledim ama asıl kilidi çözecek plakanın görüldüğü görüntü çevredeki işletmelerin kayıt tutma süresi kısa olduğu için silnmiş.
Burada avmnin ilk ve en büyük hatası görüntüleri eksik vermesi, bu alanda bir dava süreci başlayacak ama dosyanın savcılığa gelmesini beklemek zorundayım şimdilik.
Bunların dışında buradan şimdilik söyleyemediğim ama ilerde gidişata göre belki açıklayabileceğim bir takım mevzular da var. Gelişme oldukça haber vermeye çalışacağım.
Güvenlikler konusuna gelince; benim güvenliklerle bir sorunum yok. Aklımla düşününce vardığım sonuç ortada bir ihmalin ve hukuksuzluğun olduğudur.
Bu olayda hırsız bisikleti çalan kişidir. Eğer yakalanmazsa adli bir vaka kaydı olmadığı için hukuken suçsuz sayılacak doğal olarak. Şimdi bu şahıs gitse, 2 değil, 20 hafta da eğitim alsa ve güvenlik olsa bu onun suçsuz ve püri pak olduğu anlamına mı gelir? Bu sadece bu mevzu için değil, her meslek için geçerlidir. Burayı bir aydınlatalım.
Sonuç olarak yapmak zorunda olduğu görevi yapmadığı için suçun engellenememesi ve sonrasında da eksik görüntü vermeleri sebebi ile suçlunun yakalanamaması sebepleri ile hukuki işlemler devam ediyor. Süreç bitince sonuçtan haberdar etmeye çalışacağım.