Scudo Sports

Marmara Adası için CX Lastik Seçimi, Sizce Hangisi?

Sizce Hangisi ?

• Continental Cyclocross Race 700x35

• Continental Cyclocross Speed 700x35

• Toplam katılım
    1
  • Anket kapanışı .

Serrchi

Daimi Üye
Tepki
754
İsim
Serhat Özcan
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Cyclocross
25-27 Ağustos tarihleri arasında klubümüzün (Büyükçekmece Bisiklet Klubü) düzenleyeceği Marmara Adası Kamplı turumuza Cyclocrossum ile gideceğim. Fakat yaz aylarında olmamızdan ötürü biraz daha performansa yönelik continental 4season 700x28 lastiklerimi arazi şartlarına uygun olan 700x35 lastiklerim ile değiştireceğim.

Kış aylarında kullandığım lastiklerim;
*Continental Cyclo Cross Speed (Sammy Slick) 700x35
*Continental Cyclo Cross Race 700x35

Speed modelinin kış aylarında asfalt yüzeyde tutuşundan çok memnunum, sağnak yağmurda dahi uygun lastik basıncına düşüldüğü takdirde bir kez bile olsun yanladığına şahit olmadım. Fakat aynı performansı Race modelinde göremedim, hatta asfalt kullanımı için uygun olmayan ve tehlike arz eden bir lastik olduğunu söyleyebilirim.

Marmara Adasında ki üç günlük maceramızda; 2.gün şehir turu, 3.gün ise Nato tepesine mermer ocaklarının içerisinden geçerek bir tırmanış ve iniş gerçekleştireceğiz.

Sizce (daha önceden Marmara Adasında bisikletleri ile bulunmuş, sahaya/araziye hakim forumdaşlar) fotoğraftaki hangi lastik bahsi geçen arazi koşullarına uygundur? Race Lastiklerin tam mevsimi şartları uygun gibi görünsede kış aylarında bu lastikle olan kötü tecrübelerim beni hep bir ''Acaba'' da bırakıyor.

Siz ne dersiniz?

NOT: Forumu temiz kullanmaya çalışan bir forumdaşınız olarak bunca zamandır açtığım ilk başlıktır..

IMG_2282.JPG

Scudo
Geri