Scudo Sports

Manitou R 7 tam anlamıyla kilitlenmiyor -?-

Şahin Bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
292
Öncelikle atölyede kısa bir araştırma yaptım soruna çözüm bulamadım.
Sorunu özetlersek maşayı kilitlediğim halde maşa nerdeyse yarıya kadar girip çıkıyor.
Sorunu ise uzun zaman bisikleti kullamamıştım(tahminen bir aydan fazla)Binmeden önce bir kontrol edeyim dedim.Kilit kolunu ilk çevirdiğimde kilitleniyordu.Biraz sürüşten sonra kilit tam çalışmıyordu

NOT:Normalde maşam kilitliyken bir cm azcık fazla esniyordu zaten doğal olarak.Maşanın bakımı yapılalı 100 km bile olmadı.

Kullananlar veya R 7 hakkında bilgisi olanlar sorun nedir acaba -?-
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Herkese iyi forumlar.

Scudo
Maşanın havasını boşaltıp bir daha hava bastım ne alakası varsa kilitleniyor artık.Kilit sağ bacakta hava sol bacakta birbirinden bağımsız nasıl olduğunu bende merak ediyorum açıkçası.

beklemiş mekanik sistemler ilk anda yol almaya biliyor :) manuel mudehalelerle sıkışmalar takılmalar giderilebiliyor...

bende de SPV li platinium var... tepme ayarı koptu yagı azaldı sökücem bakalım neler gelcek başıma :) şu halde bile çok iyi

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
@Emin sarı

Ama arkadaş bakımı yapılalı daha 100 km bile olmadı diyor.Herhalde yağlaması da yapılmıştır o sırada.

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
2005 platinum versiyonunun spv tarafı... Tepme ayarı koptuğu için içini açtım..

SPV olayı mavi ve kırmızı parça ile gerçekleşiyor çok sağlam ve basit bir sistem

mavi parça göbeğinde ki alm. parçayala hareketli olarak küçük bir piston gibi çalışıyor (darbe veya basınçla) bu sayede kırmızı parça üzerindeki bazı kanalları kapatıyor..
kırmızı parça üzerinde diyafram denebilecek, kanalları kapatan bir pul var.. sanırım bu pulun direncide basılan havayla değişerek spv eşiğini belirliyor...

ayrıca yine kırmızı paçanın sivri tarafında yağ geri dönüşü için tek yönlü kanal var. miktar ayarı, mil üzeindeki açıklığın değişkenliği ile ayarlanarak tek yönlü kanala mil ucundan iletilerek tepme ayarı yapılıyor...

Not: anladığım kadarı ile

(link)

Teşekkür edrim verdiğiniz bilgiler için ayrıntılı anlatım güzel olmuş.Ancak benim kullandığım R 7 TPC lockout'lu model.Siz SPV li model hakkında bilgi vermişsiniz.Tekrar teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Geri