paylaşımın için teşekkür ederim. resimlerde çok güzel. özellikle karlı- buzlu zamanlarda yapılan tırmanışlarda yöreyi nekadar iyi bilirseniz bilin, teknik donanımınız ne kadar iyi olursa olsun yanlız başınıza çıkmak çok riskli diye düşünüyorum.
o yemek aradığını düşündüğünüz köpeklerin saldırabileceği, köpekler yerine kurt sürüsü ile karşılaşabileceğiniz, karda-buzda kayıp istenmeyen durumlarla karşılaşmanız olasılıklar dahilinde.
genç arkadaşlarımı buradan ve bu vesile ile uyarmak istiyorum ; bu tür gezilerde en az 2 hatta 3 kişi olmaya özen gösterin. "evden çıkarken sıcaklık 1dereceydi.ama rakım 1100 oldugunda -10 oldu.
parmaklarım dondu ve sıcak su ile yıkadım biraz olsun kendine geldi." demişsiniz bunu sakın ola birdaha yapmayın. dağın başında -10 derece sıcaklıkta üşümüş olan ellerinizi ıslatmak(sıcak su ile bile olsa) hiçte akıllıca bir iş değil. lütfen forumda yazarken yanlış bilgi vermekten kaçınalım. çünki burada yazdıklarımızı okuyan arkadaşlarımız deneyimlerden faydalanmaktalar.