Scudo Sports

lütfen cevap.

fatih çifçi

Forum Bağımlısı
Tepki
188
Bisiklet
Carraro
bişey sormak istiyordum,maşa kilitli iken hafif esneme olurmu olursa normalmi bide arka tekeri kaldırıp pedalı çavirdiğinde rublede hafif yalpalanma oluyor sanki rüzgardan 8 çizer gibi normalmi?
herkese teşekkürler şimdiden...

Scudo
Maşa kilitli iken esneme olur - normaldir.

Rublede yalpalanma olması normal değildir , bir bilene göstermekte fayda var.

Fatih hocam merhaba.

Maşanın az da olsa çalışması gibi mi? Yoksa, metal esnemesi tarzı bir esnemeyi mi kastediyorsunuz? Yani yanal esneme gibi?
Eğer maşanın çaılşmasını kastediyorsanız, bu da maşadan maşaya değişiyor. Bazı maşalarda kilitliyken de sert darbelerde bir miktar çalışması sağlanabiliyor.(Hatta ne kadar güçte çalışabileceği de ayarlanabiliyor)
Yani maşanın modeli markası önemli.

Eğer yanal esneme ise o normal. Her maşa bir miktar esner. Manitou'ların bazı modelleinin fazlaca esnediğini biliyorum.
Ruble hakkında pek bi şey diyemeyeceğim ama bende de önceden bu tarz yalpalamalar oldu. Önemsemedim. Bir sorun da çıkarmadı:) Benim arka mil yamuktu, belki de ondan kaynaklanıyordu. Emin değilim, bilen birileri çıkar yakında.

maşam akson sl r suntour.kilili halde iken yukardan uyguladığım kuvvet maşanın çalışma doğrultusundaki gibi 3 5 cm esnemesine neden oluyor.buda sanırım kuvvetin uyguladığı gücü emer tırmanışta (ayakta iken) kafama takıldı.yanal esnemeyi anlaymadım.

@rozami

Hocam Axon'larda az önce bahsettiğim özellik var mı emin değilim, kullanmadım ama tahminimce vardır.

Yani kilitli halde iken fazla kuvvet uygulandığında 3-4 cm çalışması normal. Ve bu esneme de çok sert kuvvetlerde oluşacağından, önemsenecek bir güç kaybına neden olmaz. Ama bu 3-5 cm esneme ne kadar bir kuvvetle oluşuyor? İyice abanınca oluşuyor ise sorun yok. :)

evet abanıldığında oluşuyor,normal bir basışta yok deneck kadar az.

hemen bir görüs de ben paylasayim... olmadı birgün bulusalim ve elden geldiğince bakalim...

maşa icin; 3 cm neyse, ama 5 cm dedin mi Fatih hocam, is o zaman degisir. amortisorün kilit mekanizmasında mi acaba bir problem var sorusu kafama takılır.. tam olarak bilmiyorum ancak o masanın calisma mesafesi en fazla 10cm olmalı.. %50 bir tolerans beni bazı soruları sormama neden olur !

senin fiziğini de az cok biliyorum. ve uygulayacağın gücü de asagi yukarı tahmin edebiliyorum.. bu nedenle öncelikle, eğer gidondan kumanda var ise kablo gerginlik ayarını bir kontrol et derim.. zaten baska da onerim olamaz, cünkü masayı bilmiyorum..

ruble icin ise su sekilde bir düsüncem var... gobek ve rublenin yapısı oncelikle bilinmesi gereken onemli detaylardan biri.. bilhassa gobek.. yeni tip olduğunu düsünüyorum.. ruble üzerindeki disliler kolay vites degisimini saglayabilmesi icin aynı sırada dizilmeden üretiliyor. yani ruble donus esnasında dislilerin takip ettiği hat rublenin sekiz ciziyor hissini uyandırabilir.. fakat rublede herhangi bir hareket yokken (fakat teker donuyor) dansöz edasıyla oynaması ilk olarak gobek milinde, ikinci de rulmanlar ya da bilye yatagında bir sorun olabileceğini gösterir..

acikcasi benim düsüncelerim bunlar... tabii bu konu da oldukca tecrübeli arkadaslar var.. onlar da yardımcı olabilir, farklı fikirler sunabilirler..

yani uzun lafin kısası, sökmeden, görmeden anlayamıyoruz :)
( ne cok sökme taraftarıyım.. :)) )

• Beğen
Tepkiler: sadana
Salih kardeşim sağol bu kadar fikir paylaşmında sonra şimdi yataktan kalkıp tecübenden faydalanmak için Gemlik'e gelmek isterdim.Ama sen gelmeden ben geleceğim sanırım çayını içmeye.Gidonda kumanda var tel gerginlik ayarı olabilir düşünemedim yarın bakacağım ilk fırsatta.Rulman ve göbek xt dönüş esnasındaki yalpalanma çok değil asena gibi kıvırmıyor yani biraz ibo şhow daki didemi andırıyor:) şaka bi yana ruble dönüşüne yarın tekrar bakacağım.Açıkçası bu konuyla alakalı üzerinde çalışmam ve teknik kısmını anlamam gerek,uygulayarak.Görüşmek dileğiyle en kısa zamanda.Fikirlerine herzaman ihtiyacım olacaktır senin gibi yardımsever ve tecrübeli arkadaşlarımızın.

• Beğen
Tepkiler: Salih Manavoğlu
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar,malesef maşada sorun varmış,şuan bisikletim maşayı aldığım yerde revire ayrıldı inşallah maşamı değiştirirler,6 ay olmuştu daha alalı şuan çıkacak sonucu merakla bekliyorum.teşekkürler.

Lütfen sonucu burda ildirin benimde tora 302 masamda kilitli kalma sorunu oldu ve rock shox ın türkiye distribitörüne gitti umarım değiştirirler.

Geri