hemen bir görüs de ben paylasayim... olmadı birgün bulusalim ve elden geldiğince bakalim...
maşa icin; 3 cm neyse, ama 5 cm dedin mi Fatih hocam, is o zaman degisir. amortisorün kilit mekanizmasında mi acaba bir problem var sorusu kafama takılır.. tam olarak bilmiyorum ancak o masanın calisma mesafesi en fazla 10cm olmalı.. %50 bir tolerans beni bazı soruları sormama neden olur !
senin fiziğini de az cok biliyorum. ve uygulayacağın gücü de asagi yukarı tahmin edebiliyorum.. bu nedenle öncelikle, eğer gidondan kumanda var ise kablo gerginlik ayarını bir kontrol et derim.. zaten baska da onerim olamaz, cünkü masayı bilmiyorum..
ruble icin ise su sekilde bir düsüncem var... gobek ve rublenin yapısı oncelikle bilinmesi gereken onemli detaylardan biri.. bilhassa gobek.. yeni tip olduğunu düsünüyorum.. ruble üzerindeki disliler kolay vites degisimini saglayabilmesi icin aynı sırada dizilmeden üretiliyor. yani ruble donus esnasında dislilerin takip ettiği hat rublenin sekiz ciziyor hissini uyandırabilir.. fakat rublede herhangi bir hareket yokken (fakat teker donuyor) dansöz edasıyla oynaması ilk olarak gobek milinde, ikinci de rulmanlar ya da bilye yatagında bir sorun olabileceğini gösterir..
acikcasi benim düsüncelerim bunlar... tabii bu konu da oldukca tecrübeli arkadaslar var.. onlar da yardımcı olabilir, farklı fikirler sunabilirler..
yani uzun lafin kısası, sökmeden, görmeden anlayamıyoruz
( ne cok sökme taraftarıyım..

) )