Scudo Sports

Lastikleri sık sık tak-çıkar yapmanın sakıncası var mı ??

tuninger_haa

Forum Bağımlısı
Tepki
469
slm ben hafta içi sehırıcı hafta sonuysa arazı de suren bırıyım haftaıcı kullanımlarda slick lastık arazıde dıslı bı lastık kullanmayı dusunuyorum. her hafta lastıklerı degısmenın bı sakıncası olur mu acaba (bolalma yırtılma gıbı)
bana pek olur gıbı gelmedı ama gene de sormak ıstedım. boyle bı uygulama yapan var mı ??

Scudo
Hiç sanmıyorum. Dikkatli olup doğru teknikle takıp iç lastiği tam oturttuğunuz sürece sorun olmaz da siz lastikleri değil ellerinizi düşünün.
Bazı lastikleri takmak daha zordun, insanın elleri su topluyor nerdeyse.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
... ama tak çıkar tak çıkar bir süre sonra sıkılacaksındır; Bütçe durumları uygun olduğu zaman kendine ikinci bir teker seti yapmanda fayda var.

• Beğen
cvplar ıcın tesekkurler
elbette yedek teker setını bende dusundum ama onu yapana alıs verıs lıstemde bekleyen cok sey var (spd padal vs:))

@encralis

su anda bıskletın standartındakı cst lastıkları kullanıyorum sokerken veya takarken levye kullanmasam bıle oluyor. :)

mutlaka levye kullan, insanın elleri üst üste 3.-4. değiştirmeden sonra mahvoluyor, parmak uçları hissizleşiyor.

plastik levyeler 1-2 liraya bulunabilir.

• Beğen
@Hakan Yazman

Bence 10-15 tane bisiklet alsın.Yağmur/çamur/dağ/asfalt/kaldırım/yokuş yukarı/yokuş aşağı/düz yol/sıcak hava/soğuk hava/nemli hava ya göre her seferinde farklı bi bisiklet kullansın:D

Şaka bi yana bende levyeyle yapılan değişimlerden bi zarar geliceğini sanmıyorum..

• Beğen
Konu kirliliği yaratmaktansa bu konu altında bi soruda ben soruyim.

Kevlar lastiği katlımı bırakmanın bi sakıncası varmıdır.

Yoksa açık kalması dahamı iyidir????

@Ontario

Sanmıyorum, fabrika çıkışları öyle değil mi zaten?

Evet öyle ama fabrika çıkışı bi lastikte tam katlandıkları yerde deforme olmuş yerler gördüm bu yüzden soruyorum.

2.jant setini aynı amaçla bende kullanıyorum.Kesinlikle fren ayarı yapmak,lastikleri değiştirmekten daha kolay ve daha zevkli:D
Gıcık kapıyorum zaten lastik patlaması olayına,bana onu çağrıştırıyor sanırım:D:D

• Beğen
bence iki jant setide aynı marka aynı model olursa ortada hiçbir problem olmaz birini arazi için diğerini asfalt yol için kullanırsın. hem fren ayarıyla uğraşmazsın hemde lastik değiştirme olayı olmaz rahat olur senin için

@Ontario

Tabii ki açık kalması daha iyidir, küçültmek gerekiyorsa nazikçe çok sıkmadan sararak saklamanızı öneririm...

@Ontario

Demek ki bana öyle bir Cst Pro 2,40 denk gelmiş ki, lastiğimin bir kısmı tam oturmuyor :rolleyes: :)

Geri