Scudo Sports

Lastikler Neden İniyor?

FarukDemir

Forum Bağımlısı
Tepki
394
teknik bakımdan fazla bilgim yok.
26*1.90 dişli lastiklerimi cst 26*1.15 le değiştirdim.yeni lastiklerde araba sibop.lastiği şişiriyorum fakat pompayı çıkarttığım anda siboptan iniyor.(araba sibop olmasına rağmen ve iki lastik de aynı şekilde).sorun ne olabilir?daha önce başıma gelmediği için bilmiyorum.bir de dünden beri tıpayla şişik olarak bıraktım hiç inmemiş.böyle kullansam bir sorun olur mu?
yardımcı olursanız sevinirim

Scudo
Pompayi CikardiĞin Yerde İĞne Gİbİ İnce Çubuk Var Oraya Uyan Sİbob Kapaklari Var O Kapaklarla SikiŞtir Sorun Gİder. Yanİ Sİboblar GevŞemİŞ

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
@Tarık Kalkan

evet gevşemiş.sıkınca sorun çözüldü.çok teşekkürler

oraya uygun sibob kapakları var onlan oluyo karga burunla zarar vermeye gerek yok

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
kapakları denedim.ama kapağı çok sıkmama rağmen yine de hava kaçırıyodu.kargaburun zarar vermiyoki hem..dikkatli yapmak lazım biraz

Madem konu açıldı bende bir soru sorayım o zaman..

Daha önce bu soruyu tubitaka maille sordum ama yanıt gelmedi. Bakalım forum ahali biliyor mu?:D

Lastiklerin her türlü ekipmanında sorun olmayan bir üç adet teker setini uygun basınçta şişirip birbiribib üçüzü olan üç bisikletie takıyoruz.

Bu bisikletleri aynı ortam koşullarında depoya koyacağız.

Birini tavana asıyoruz ve tekerleri yere değmiyor.

Diğerini ayaklığını açıp kendi ağırlığında beton zemine bırakıyoruz.

Ötekinide tahta bir platformun üzerine yine ayaklığı açıp kendi ağırlığında bırakıyoruz.

Soru 1: Bu teker setlerinin zaman içinde lastik basınçlarının azalmasının sebebi nedir?:eek:

Soru 2: Bu teker setlerinin basınç azalması sırasıyla hangilerinde olur?:eek:

Hadi bakalım..

Ben cevabı bilmiyorum..

Geri