Scudo Sports

Lastiği patlak dağ bisikleti kendi ağırlığıyla kaç km yol gider?

reha genç

Forum Bağımlısı
Tepki
895
Bazen mecbur kalıyorum,Bisikletin lastiği patlıyor,gerekli ekipman olmadığından değiştiremiyorum.Geçenlerde bu halde(bisiklet yanında yürüyerek) 8 km yol gittim.Kendi ağırlığıyla bu mesafeyi kat eden bir iç/dış lastik zarar görürmü? (26X195)(0 psi)(14 Kğ)

Scudo
sadece iç/dış lastiğin zarar görmesini bırakın, o tekerlerin jantı ve jant telleri de ciddi şekilde zarar görür. görebilir de değil yani bakın, görür muhakkak, farkedilmeyecek derece de olsa da...

o yüzden yanınınızda herzaman bi patlak takımı ve pompa taşımanızda fayda var. o patlak takımı 4-5 lira, pompa ise 15 lira maksimum. patlak tamiri ise 10 dakikadan fazla sürmez eliniz alıştı mı.

eğer o sırada gerekli malzemeleriniz yoksa, bisikleti elde götürmeniz daha doğru bi seçim olur. hatta ve hatta bisikletin o tekerini havada tutmak daha da iyi olacaktır.

@emreden

O kadar da abartmayın. Bisiklete binmezseniz tehlike yok. Ben binerek patlak teker üzeri 3 sefer kullandım. 1 sefer ön iki sefer arka teker üzeri. Her seferinde 3-4 km arası. Ne lastikte ne jantta problem olmadı ki bende yol bisikleti var. Yaptığım yanlış bir şey ama zamanım kısıtlı idi ve gece idi.

Arkadaşın tavsiyesi çok doğru. Gerekli malzemeyi yanında bulundurmak her zaman daha sağlıklı.

• Beğen
Tepkiler: reha genç
ben öyle bi durumda kaldım arka tekerimi patlattım yanımda malzemede yoktu. bisikleti normal ittirerek götürdüm ama arka tekeri mümkün olduğunce yere değdirmemeye çalıştım.
yalnız sonra kollarınız çok ağrıyo benden söylemesi:D

Lastik patladığında sürülmez diye birşey yok. Fakat teker arazide ve engebeli yerde patlarsa işte o zaman tekere ve janta hasar verir. Düz yolda patlarsa hafif tempolu pedal çevirerek idare edebilirsiniz. Bende Denizli' de Babadağa giderken patlatmıştım fakat dikeni çıkartmadığım için uzun süre bindim. Eve gelince yama yaptım. Eğer altınızda sabit kadrolu hafif bir bisiklet varsa elinizde götürün. Bisikletiize iyi bakın;)

şimdiye kadar 2 kere 30 km'den fazla mesafeyi arka cantın üstüne gittim. Çok derin kesikler oluşmuştu tamir edemedim o kadar mesafeyi de yürümenin imkanı yoktu. Mecbur kalırsanız iyi bir cant sizi medeniyete kadar götürür. Çoğu zaman seçme şansınız yok üstüne süreceksiniz mecburen. O yüzden sağlam cant seti çok önemli, sadece şişik lastikle kullanacağınızı düşünmeyin.

Kısa vadede bir sorun yokmuş gibi görünüyor ancak lastiklerin yanaklarını jant ezdiği için lastik ömrü azalıyor. Belli bir süre sonra da yanlardan açılma gibi sorunlar çıkıyor dış lastikte. Bence bisikleti tam olarak havaya kaldırmasanız bile patlak teker kısmını hafifletmeye çalışın elinizle yukarı doğru çekerek. Yol çok uzunsa ve lastiği tamir etme ya da ettirme şansınız yoksa da bazı yöntemler var; dış lastiğin içine ot doldurup sürmek gibi...

Ama her zaman yanınızda patlak tamir seti bulundurmakta fayda var. Sprey de olabilir bu, yama takımı da olabilir. ;)

• Beğen
Tepkiler: murty
az önce başıma geldi ve 2 km yürüyerek 2 km de binerek gelmek zorunda kaldım. yarın tamir ettirecem bakalım sorun nedir. basit bir aliminyüm jant var ve dandik bir içdış lastik.

Patlak lastikle sürmek genelde en çok dış lastiğe zarar verir. Jant bu tür durumlarda dış lastiğin yanaklarını keser.
Eğer yanınızda patlak önleyici veya yama seti yoksa, o mahalledeki en yakın bisikletçiyi esnafa sora sora bulabilirsiniz. Bence hiç 8km gitmeye gerek yoktu elbet 8km çapındaki bir alanda bisikletçi vardır;)

• Beğen
Tepkiler: murty
@Doruk Atay

Vardir ama aksilik o bolgede tek kisidir,:D
tahminen ayakkabi kundura tamircisi yada zuccaciye tarzi bir yerdir ve o adam tam o anda dukkanda degildir;)
disaridaki cocuklar "abi carsiya kadar gitti gelir birazdan " derler ama o adam bekle Allah bekle gelmez,kapinin disindan icerideki malzemlere baka baka saatler gecirirsiniz ve dersinizki "canina yandigim gel bee "

Lastik patlamissa cozum basit ic lastigi cikarip(samyel) yerine ot doldurun , arka lastikse koltuga pek oturmayin agirligi on lastige verin ,on lastikse oturup agirligi arka tarafa verin ,ama sonucta yinede jant lastik yanaklarini asindircaktir

Arkadaslar bu forumda cok yeniyim hatta bisiikletlerle birkac yıldırda maalesefki aram yok ancak antep maras yollaro ii bilir beni Eryaman 1. etap yeni kurulduunda 4 saat bos cayırlarda gezerdiim :D Neyse uzatmiim fazla Patlak lastik muhakkak bisiikletiin kendi ağirliğida olsa janta emreden arkadasımızıın dediiği gibi kesin bir zararı olur ogun anlamassın bir hafta sonrada anlamassıın ama sonra bir bakarsıın jant yalpalıyor yada yamulmus! emin olun denenmis ve gorulmustuur! hatta binerseniz ic v dıs lastikte kesikler kaçınılmaz!!!

Geri