Scudo Sports

lastıgı gerı yerıne takamıyorum..

Tepki
20
slm.. arkadaslar contınental 2.1 speed kıng olan dıs lastıgımı yama ıcın cıkarmıstım.. ama sımdı gerı yerıne takamıyorumm.. yardım edenlere sımdıden tesekkur ederım..

Scudo
@Ferhat Şener

onu denemedim.. yarın sabah ilk deneyecegım sey olacak.. baska bır yontem var mı?? gecen gun arkadasın lastıgını de beraber takmıstık.. o cok kolay gırmıstı.. benımkınde mı sorun var acaba??

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Şener
Bence de metal levye kullan hatta ucu kalın tornavida kullan. Eski bisikletimde ben öyle yapıyordum ama dikkat et ucunu fazla jantın içine geçirme lastik yırtılmasın. İki tane tornavida ile hallolur. Ama ikisini aynı anda tutup lastiği içeri geçirmek zor olabilir bu yüzden birisinden yardım isteyebilirsin tornavidaları açık şekilde tutmak için sen de bu arada lastiği içeri toplarsın.

• Beğen
Tepkiler: Serkan Boyracı
yardım etmeye calsıan ıkı arkadasa da tesekkurler.. annemın pril ini lastıgın kenarına ıyıce surunce bıraz da zorlayınca sokmayı basardım.. prıl sürmem herhalde lastiğe bir zarar vermez değil mi??

@serkan boyracı

geçenlerde bir başlık altında, lastikleri parlatmak için pril sürmekten bahsedilmişti..

sonuçta prilin içinde yer alan yağ çözücü ve aşındırıcıların lastiğe iyi gelmeyeceği konusunda ikna olmuştuk..

sanıyorum burada da aynı durum geçerli..

çürüme ve deformasyonu hızlandırması kuvvetle muhtemel..
ilginç yahu.. iki kaşıkla en zor, sert telli lastik bile genelde girer..

ama tabi görmeden bir şey söylemek zor..

geçmiş olsun diyelim..

@serkan boyracı

Arkadaların verdiği bilgiler mutlaka doğrudur ama bence metal kullanma jant'a ve lastiğe zarar verebilirsin.Bunalrı kullanman daha mantıklı olur sanırım.

(link)

Takmayı basardıgına sevındım yalnız pril degılde sıvı sabun kullnasaydın;)Ama taktıktan sonra iyice arındırılırsa prılden tekere zarar verecegını zannetmıyorum çunku prıllı bır sekılde gunesle bırlesırse tekerı catlatmaya baslar diye biliyorum ama detaylı olarak kımyager arkadasıma danısıcam bu konuyu;)

• Beğen
Tepkiler: sadana
Geri