Scudo Sports

Laptopun ısınması

Burock134

Aktif Üye
Tepki
42
bi laptop kullanıyorum uzun saatler kullandığımi için çok ısınıo bende eski bir bilgisayarın soğutucu fanını söktüm fakat bunu nasıl calıstırıcam bilmiyorum yardımcı olursanız cok sevinirim. Tesekkürler...

Scudo
Bir laptopun donanımsal özelliklerini ayrıntılı olarak bilmiyorsanız bu sizin için sorun olacaktır. Bilgisayarcılarda USB girişli fanlar satılıyor bunları USB girişinizle çalıştırabilirsiniz ancak pek fayda etmez. 2 sene öncesi PC Magazine dergisinde birşey görmüştüm laptopları daha çok diz üstünde kullananlar icin diz desteği. Plastik ve estetik görünümü olan bir parçaydı. USB nize takıyordunuz ve aletin içindeki fanlar çalışıyor dizinizin ısınmasınıda önlüyordu. Ayrıca parçanın üstünde ek olarak 2 usb girişide vardı Pc niz için doğrudan giriş. Fazla konuştum ancak böyle birşeyle sorununuzu giderebileceğinize inanıyorum.İyi forumlar..

öncelikle verdiğiniz bilgi için tesekkür ederim evet bu soğutucuları biliyorum ama onu almadan cözüm yolları arıyorum eğer bu elimdeki fan işe yaramazsa mecbur alıcam. tesekkürler...

bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmi fanı nasıl calıstırabilirm bilgisayara baglamadan elektikten güc alarak?

@Burock134

Öncelikle el işiniz iyi ise tahtadan bileğinize göre açılı bir sehpa tarzı bir şey oluşturun..:)...
daha sonra bu sehpanın üst bölümüne 2 adet delik açılacak.

bu delikleri laptopunuzun fan boşluğuna yada hava deliklerinin olduğu tarafa ayarlar sanız daha rahat edersiniz..:)..
sonra panç adı verilen bir malzeme var..elinizdeki maktaba bu panç denen ucu takmalıve delikleri açmalısınız..:).

peki panç ne..:) hemen hemen tüm hırtadavarçılarda bulunan ve tam merkezinde bir maktap ucu bulunan kenarları dişli bir çember...

http://img530.imageshack.us/img530/5995/cpx508p3ez2.gif

yukarıda ki kablo düzenekleri gösteriliyor..burad kırmızı ve en sondaki siyah kablodan hat çekersiniz bunu fanınıza bağlarsınız...malesef fanınız minimum devirlerde döner..

http://www.akillifiyat.com/productimage/zx_en_ucuz____yeni_program_pan___121mm_399.jpg

bu pançın bi örneği...fanınızın boyutu ne iste ona göre seçin.(80mm 120 mm 140mm lik)..

Bu parçanızın soldan görünüşü yüksekliği bileğinize göre ayarlayın..Yıldızlı olan yerleri ve onu karşı taraflarına delikler açarsanız içeriye taktığınız fanlar daha verimli olur..:)
http://img104.imageshack.us/img104/5320/soldan.jpg

buda parçanızın üstten görünüşü..
http://img104.imageshack.us/img104/8537/70422935.jpg
Malzeme olarak seçimi size bırakıyorum laptopunuz agırlığına göre bişeyler ayarlarsınız tahta olması tercih işlemesi daha kolay..:)
Bula bilir yada ayarlaya bilirseniz alüminyum parçalarda olabilir o zaman süper olur..

Edit:...

Şebeke hattını kullanacakmışsını..o vakit 220v dan 12v a düşürücü bir transformatör bula bilirsiniz..elektrikçiler bu konuda size daha yardımcı olur..

Edit2... size tavsiyem hazır bir sistem alın çom pahalı değiller..illaki yağacağım 30-45-50 lira vermem daha güzelini yaparım derseniz..

lütfen sisteminize birde fan konrolcüsü ekleyin çünkü sürekli çalışsan fanlar kafanızı ozellikle gece vakitlerinde ütüleyebilirler..:):):)..

yardımcı olabildiysem ne mutlu türküm diyene..:):):)

• Beğen
Tepkiler: Burock134
Eğer ki elinizi değdiremiyecek kadar ısınıyorsa,laptopun arka kısmını açıp fanı güzelce temizleyin.Sürekli toz topladığı için sorun olabiliyor.30-40 liraya laptop soğutucular var en mantıklısı onları kullanmak.Elinizdeki fanı adaptör yardımıyla çalıştırabilirsiniz ancak pek bir faydası olmaz.

• Beğen
verdiğiniz bilgiler için çooooooooook tesekkürler bunlar işime yarıycaktır.:)

Eğer laptop'u yenı aldıysan aldığın yere götürüp derdını anlat.Eğer eskı ıse zaten ısınması normaldir ve laptop soğutucular işini görecektır.

• Beğen
dostum en kısa çözüm büyük bilgisayar showroomlarında bulabileceğin şu alettir..
(link)

• Beğen
Forumda Nazilere yer yok.Türk Düşmanı Nazi Özentisi!Arkadaşlar birinizde uyarmıyorsunuz şu Nazi Özentisini!

Forum kurallarında adamın avatarına koyduğu fotonun koyulmaması gibi bir uyarı var da ben mi bilmiyorum ? Hadi diyelim var.. Sen de mavi TÜRK Bayrağı koymuşsun. Sana ne demeli. Türk'ün bayrağı kırmızıdır ve o kırmızı bu vatanın savunulması için yapılan mücadelede akıtılan kanın kırmızısıdır. Seni kınıyorum Ogez. Savunman her ne olursa olsun seni kınıyorum !

Uğur çakırlar avatarımdaki Uygur bayrağıdır.Bir tepki olarak koydum.Ayrıca Nazilerin Türk evlerini yaktığını Türk'lerle dalga geçen pankartlar açtığını ve Türk'leri yaktığını bilmiyormuş gibi konuşma.Nasıl bir Türk'sün sen cermenci bir akıma uyabiliyorsun?Avatarınıda değiştir ayrıca.Forum kurallarına aykırı!Uğur Çakırlar hatası olan kişiyi değilde neden beni uyarıyorsun?Bir hatam yok.Yaptığım birşey yok ama sen gelip bana avatarına Nazi Almanya'sı bayrağını koyan birini savunuyorsun.Onada söyle madem.Türk bayrağı kırmızı üzerine beyaz ay yıldızlı bayraktır diye.Gamalı haç değildir!Forum kurallarını oku.Siyasi Simge koymak yasaktır!Bide kınıyorsun.Yazık.

naziler türkleri yaksaydı ittifak devletinde olan almanlar türklerin yanında olmazd!!!

ayrıca hangi devirde yasıyoruz isteyen istediği seye bağlı olabilir ve inanablir insan hak ve özgürlükleri var hickimsanin özgürlügü kısıtlanamaz!!!

naziler türkleri yaksaydı ittifak devletinde olan almanlar türklerin yanında olmazd!!!

Yapma ya.Acaba 1.Dünya Savaşına girmemize kim sebep oldu.Ayrıca onlar bizim değil biz onların yanındaydık!Onların gemilerini formaliteden aldık.Sırf o Alman'ların gemilerini kurtarmak için.Türk Düşmanı bir Alman İdeolojisinin bir Türk'ün belirlemiş oldu ideoloji olması kötü birşey.Ata İdeolojilerimize ne oldu?Türk'çülüğe ne oldu?Yazıklar olsun.Yaşını öğrenebilirmiyim?

Geri