Hiç elektronik sistem kullanmadım, aradaki farkı nasıl yorumlayabilirsiniz ? Uzun kullanım, yol şartları, serilik, pil süresi vs gibi... Biraz kullanıcı deneyimi paylaşırsanız sevinirim.
2 senedir Sram Red etap seti kullanıyorum. Pil için şöyle söyleyeyim ilk şarjımı 8 ay sonra yapmıştım orta dereceli bir sıklıktaki kullanımda.
Sonraki şarj sürelerim kullanım sıklığı artınca 3-4 ay arası oldu. Daha aşağısı sürelerde şarj etmedim. Pil konusunda başarılı. Pil şarj etme süreside çok hızlı.
En önemli faktör vites ayarı kaçmıyor.2 seneyi devirdim maşallah diyelim 1 mm oynama yok ! Bazen kendi kendine kafa ayarı yapıyor.Hizalamayı arada sırada
kendisi yapıyor. Yazılımsal bir şey bu sanırım. Serilik zaten harika ötesi. Dokunmanızla zincirin atması yüksek hızlarda yada yavaş giderken fark etmiyor tabiri
caizse şak diye geçiyor

Bir çok yol şartında da kullandım.Yağmur , çamur vs etkilemiyor.Düzgün bakımlarını da yaptığım için çok şükür hiç bir sorun yaşamadım.
Tek sorun şu oldu.Piller 2.senenin sonunda tırnak kısımlarından kırıldı.Araştırdığımda gördüm ki bu bir kronik sorun.Sram tırnak kısmını sert plastik ten yapmış fakat zamanla
titreşim , yağmur , çamur ve sram ın dediğine göre doğru kullanılmayan deterjanlar vs gibi nedenlerden dolayı kırılıyor.Fakat ben her yıkamada pilleri söküp yerine koruyucu
kapaklarını takarak yıkama yapıyorum.Bana göre sram bu pillerde tırnak kısımlarında hata yapmış.Çözümü iyi bir japonla yapıştırarak halledebiliyorsunuz.Yoksa tek pil maliyeti
50 euro gibi.Allahtan bende 1 yedek vardı.Geçenler de de 2 tane daha satın aldım.Yedek olarak.Bu arada tabi pillerin tamirini de yaptım. Hiç bir sıkıntı yok şuan.
Tavsiye eder miyim bu sistemi peki ? Evet sonuna kadar tavsiye ederim. Çok hızlı , stabil , dayanıklı ve de hafif !