Scudo Sports

Kurallar,Uyarılar ve Bisikletin Yarattığı Asabiyet

Tepki
203
Bisiklet
Scott
Uzun zamandır gözlemlemekteyim.
Bir çok arkadaş yollarda yanyana sürüş yapmakta.Keza yol da önüne bakmamakta.Maltepe'de karşı yönden geliyorum ve viraja girdim.İki bisikletli (bayan ve erkek) bisiklet yolunda iki şeriti de kapamış geliyorlar.Yolun yaya tarafı ise yayalar ile dolu.Haliyle yaya yoluna girmedim.Dolayısıyla kafa kafaya çarpıştık.

Olayın vahim tarafı ise erkek olan bisikletçinin "şu ortamda sürüş kuralından bahsedemeyiz" çıkışıydı.Açıkcası başında kask olmayan bisikletçileri pek muhatab almıyorum.Üzüldüğüm nokta düşenin bir bayan olması.

Gerçekten kurallar bazı durumlarda uyulmamalı mı düşünüp durdum.Sürekli insanları uyarmaktayım yollarda.Genel de karşılık verenler ukalaca davranıyor.Kendimi sorgular hâle geldim.Bir arac şöförü "sen geçtin gittin,niye beni uyarıyorsun" demişti.Oysa ben oradan gececek olan diger bisikletçilerin can güvenliğini düşünüyorum.

Bisiklete başladım başlayalı insanımızın cehaletini daha iyi tanıdım.Ve kendimi yollar da asabi görmeye başladım.Sürekli uyarma ihtiyacım,tartışmalar hatta kavga.Iyi bir arabam yok ve iyi ki araç şöförlüğüm yok.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
Gerçekten çok haklısınız . Buralarda bisiklet yolu da yok . Kaldırıma cıkıyorum yayalar ''burası bisiklet için mi be'' diyor yola iniyorum arabalar ''Zart, Zart'' korna çalıyor .
İnsanlar bisikletlileri görmüyor önemsemiyor

Ulke olarak bu konularda cok firin ekmek yememiz lazim. Egitim sart...

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Memlekette böyle insan çok. benzeri durumda zarar hesabı yapıp yeri geldi mi kurallar çiğneye bilinir. Örnek trafikte makas atan birini belliki benim önüme atlayacak kaza yapacak. Durumu fark edip yol veririm. bisiklet değil ama sürücüsü memleketteki insan.

kadıköye gidip kartal tarafına geldiğimde gerçekler yüzüme çarpıyor

Kurallara uyulmaması konusunda kesinlikle haklısınız. Yayalar da çoğu zaman bisiklet yoluna giriyorlar buda çok sıkıntı yaratıyor.Fakat Kadıköy-Kartal sahil yolunda bazen görüyorum bazı bisikletli arkadaşlar çok süratli bisiklet kullanıyorlar. Bu yol maalesef süratli kullanmaya müsait değil. Önünüze 3 yaşında bir çocukta çıkabilir. Allah korusun çarparsanız kimseye bir şey anlatamazsınız. Bence sizde biraz daha yavaş ve önünüze çıkacak bir tehlikeye karşı tedbirli olmalısınız. Çok geçmiş olsun.

Yaya yolundan dışarı çıkıp trafiğin en sağında kaldırıma sıfır yürüyenler de var bu taraflarda. :)
Ben de onların yanından sıfır geçiyorum biraz akıllarını almak lazım.

Geri