Scudo Sports

Kullanıp da memnun kalmadığınız ürünler neler?

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
1.016
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamün Aleyküm arkadaşlar;

Konunun amacı foruma güzel bir ekipman / parça tecrübesi konusu kazandırabilmek.

Daha önce kullanıpta memnun kalmadığımız bisiklet ekipmanları / parçaları ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız çok güzel bir tecrübe arşivi oluşturabiliriz.

Bu bir lastik olabilir, bisiklet bilgisayarı olabilir, ya da ne bileyim bisiklet ile ilgili herşey olabilir. Ürünlerle ilgili olumsuz tecrübeleri okumak genel kullanıcı yorumlarına göre çok daha gerçekçi şeyler söyler bize diye düşünüyorum.

Sadece memnuniyetsizlik değil, kronik sorun gibi şeyleri de paylaşabilirsiniz. En sonunda da ürünleri 10 üzerinden puanlayın lütfen.

Ben başlıyorum o zaman:

Bir önceki nesil garmin edge explore;

- Şarjı 4 saatten fazla gitmez, hatta kronik bir sorun desem yanlış olmaz ki çoğu cihazda bu sorun var.

- Ürünün kutusunda herhangi bir naylon vesaire bulunmuyor, sadece kartonu var. Ben ilk aldığımda kutunun içerisinden kullanılmış ürün çıktı ve bozuktu. Bu yüzden satıcılar çeşitli sahtekarlıklar yapabiliyorlar ki başıma geldi. O kutu öyle, alırken içindeki cihazın sıfır olup olmadığına dikkat edin.

- Garantisi cihazın sorununu bulamaz.

- Açık havada bile saçma sapan veriler gösterir.

- Adres girmek zordur.

- Ekranı çizilmeye çok müsaittir.

- İşi abartıp gps kapalı iken bile sensörden bilgi almakta zorlanır ve saçma veriler göstermeye devam eder.

- Galiba pil değişimi ile ilgili ciddi bir sorun var, bazı kaynaklarda pil gidince cihaz çöp oluyor diye okumuştum.

- Almayın, aldırmayın. 1 / 10

Son düzenleme:
Scudo
Mitas Synrix, biraz idare etsin diye aldım. Almaz olaydım her dışarı çıktığımda patlıyordu. Boşuna dememişler ucuz etin yahnisi yavan olur diye...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Xcp zincir yağı, aldığım günden beri gram memnun değilim. Bisikleti düz asfalt yolda kullanmama rağmen 100km etmeden zincir kapkara oluyor.
Kararma konusunda haklısınız ama çok toz toprak yola girilmediğinde yağ olarak vazifesini iyi yapıyor bence.

CST iç lastikten hiç memnun kalmadım. İçindeki sıvı da patlayınca çok yalaş bulaş oldu.
Decathlon’un giriş seviyesi kısa parmak eldiveni de çok konforsuz.
Decathlon boyunluk: (polar olan değil, renkli kumaş olan) ağza gelen kısmı daha sert, nefes almak zorlaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Xcp zincir yağı, aldığım günden beri gram memnun değilim. Bisikleti düz asfalt yolda kullanmama rağmen 100km etmeden zincir kapkara oluyor.
Artı olarak decathlon'un zincir yağını da eklemek isterim, zincir tozdan görünmeyecek kıvama geliyor.

Shimano value eldiven. Avuç içi 6 ayda 1000 km bir kullanımdan sonra parçalandı. Asla tekrar almam

Gerçi vade dolduktan sonra kimse tutamaz ama Hayatımı kurtarmış bir kaskım var Limar , çok memnunum.

(kinaye gibi algılanmasın :) Başlığı cepten okuyunca yakın problemim var memnun olarak okumuşum :) ) silmedim mesajı sonra almayı düşünen birine referans olabilir diye.

Son düzenleme:
Mekanik disk fren. Shimano'ydu bir de. Tek piston kesinlikle yeterli değil.

Vittoria Zafiro pro 2 grephene. Taktıktan sonra bir sezon içerisinde yanaklarda ve sırtta çatlaklar, derin yarıklar oluşmaya başladı. Öne bunu arkaya da Rubina Pro'yu takmıştım. Arka gıcır gıcır dururken ön lastik güneşte kalıp kavrulmuş gibi yarıldı. Wiggle'dan almıştım durumu yazdım para iadesi yaptılar.

Jordanred Tayt, Decathlon zincir yagi, decathlon ic lastik, tubolito ic lastik, kipeo tayt ve ruzgarlik.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
FormulaX tubeless sıvısı. Doc Blue pahalı diye kullanmaya başladım yaklaşık 1.5-2 senedir. Ama net bir şekilde Doc Blue yu aratıyor. Hem onun kadar iyi kapatıcılığı yok , hem de çok daha çabuk kuruyor, sürekli yenilemek zorunda kalıyorum, akışkan değil.
Doc Blue yurtdışında para etmiyor da , su alır gibi alıyorlar, ama maalesef ülkemizde cep yakıyor , inşallah o refah seviyesine kavuşmak ümidiyle...

Güncelleme yapıyorum: Uzun zamandır bakmıyordum, elimde bir miktar vardı, şimdi baktım. FormulaX'ın 500ml si 440 TL ! olmuş. Doc Blue 'ya yakın bir fiyat. Bye Bye FormulaX, tekrar merhaba Doc Blue

Vittoria Zafiro pro 2 grephene. Taktıktan sonra bir sezon içerisinde yanaklarda ve sırtta çatlaklar, derin yarıklar oluşmaya başladı. Öne bunu arkaya da Rubina Pro'yu takmıştım. Arka gıcır gıcır dururken ön lastik güneşte kalıp kavrulmuş gibi yarıldı. Wiggle'dan almıştım durumu yazdım para iadesi yaptılar.
Bende Rubino kullanıyorum. (diğer lastiklerle değişimli) Hiç bir problem yaşamadım. Yol tutuşuda gayet başarılı.

Swissstop Yellow King: Halen kullanmaktayım, ama çok hızlı aşınıyor. Ayrıca jantımı sarıya boyadı.

Lizardskins 3.2mm gidon bandı: Başta iyiydi ancak çok kısa sürede yumuşaklığını tamamen kaybetti. En ucuz banttan iki tane alıp üst üste sarmaktan farksız hale geldi.

Continental GP 4000s: Para verip aldığım lastikler arasında yol tutuşu en kötü olanıydı. Islak yolda viraj çıkışı pedala yüklenince arka teker bağımsızlığını ilan ediyordu. Sayesinde frenleyip ön tekeri kızaklayınca düşmemeyi öğrendim. Çok sık patlaması da cabasıydı.

Continental Gatorskin: Takoz gibiydi; tekerde lastik mi var, kağnı gibi tahta üstünde mi gidiyorum belli değildi. İhtiyaç fazlası ürünleri başkasına verelim başlığından birine verdim, umarım hayrını görmüştür.

Aleyküm selam.
Schwalbe smart sam. Patlaktan yana yüzümü güldürmedi. (4/10)
Dahon mariner üzerinde gelen fren pabuçları kazık gibiydi. (1/10)
Selle italia x1 sele bir süre sonra çok perişan etti. (4/10)
Shimano yol ayakkabı tabanları ve üst derisi zayıf. (5/10)
4i krank kol powermetre pil kapağı problemli. Sürekli su kaçıyor, sürekli pil bitiriyor. (4/10)

Son düzenleme:
Jordanred formaları (çuvala dönüyor),
Garmin Vector 3 pedallar (pil kapağı problemleri),
Lizardskins gidon bandı (çok çabuk eskiyor),
Castelli Aero Race 4 tayt (özelle yıkamama karşın askılarındaki tüle benzer doku paramparça oldu)

Scott foil,
Ceramic arka aktarıcı makaraları
Schvalbe lastiğin nerdeyse her modeli
Shimano ayakkabı
Shimano lazer kask
Shimano zincir yağı
Topeak pompa
Decathlon CO2 tüpleri
Decathlon tayt

Dechatlon kışlık tayt,hesaplı diye alıp hayal kırıklığı.
Fizik r3 karbon sele,hayatımın en ızdıraplı sürüşlerini kendisine borçluyum.
shimano spd-sl ayakkabı modelini hatırlamıyorum,bu kadar rahatsız bir ayakkabı görmedim yada bana yaramadı.
Dt swiss 240s göbekler! her sene rulman yiyen jantmı olur ya! Tamam akıcısın iyisin hoşsunda pek sağlam değilsin!

Aleykum selam, güzel konu 👍

Maxxis Detonator 23c lastiklerden vardı yol bisikletimde. E5'te Pendik Pendorya yokuşundan inerken bir baktım jantın üzerinde gidiyorum :)
Sonra yeşillik alana geçtim baktım ki yanağa doğru lastiğin yere temas eden yüzeyinde 2-3 cm uzunluğunda kopuk var. Daha toplasan 500 km yapmamıştım o lastiklerle.
Puanım 4/10

Sonrasında Mitas Flash lastiklerden almıştım. Zırt pırt patlamasıyla bisikletten soğutmuştu.
Puanım 2/10.
Bu sebeple zırhlı bir lastiğe geçmeme sebep olmasıyla bir yönden faydalı oldu :)

Son düzenleme:
yemekteyiz programına dönmüş burası :D
bende katılayım carraro 062, aero yol bisikleti görünümlü takoz. sele borusu çözümsüz

Geri