Scudo Sports

İnceleme KTM Revelator 4000

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Kayıt
14 Mart 2016
Mesaj
487
Tepki
1.114
Yaş
40
Şehir
Düzce
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yol bisiklet kullanıcılarının yeni bisikletlerini alırken ve aldıktan sonra yaşadıkları deneyimleri paylaştıkları video serimiz #Bisiklet Hikayeleri'nin bu haftaki konuğu Arzu Sağnak ve yeni bisikleti KTM Revelator 4000.

 
Scudo
endurance olmasi acisindan strada 1000 almistim. cok memnunum. gercekten f/p bisikletleri. fiyatin uygun olmasinda ktm’nin turkiye tanitiminin cok fazla olmamasi da bir neden sanirim. yalniz ktm’ler su an motor grubundan ayrilmis durumda. satin alimin kimler tarafindan yapildigiyla ilgili net bir bilgi bulamadim. video’da sadece bisikletin gorseli gecmis gibi. biraz daha uzun surus deneyimleri anlatilsaydi daha guzel olurdu sanirim.
 
karbonun kac km den sonra esnemezlıgını yıtırmeye baslar acaba. o kadar para dok, kırılmasın dıye ustune tıtre, sımdı de esnemesın dıye pedala abanma :) cok zahmetlı materyalmıs bu zımbırtı.
 
@yusufgs36 Tavsiye için teşekkürler:harika:

@bayırniyazi Herşey de olduğu gibi karbon kadronun da bir kullanım ömrü var yalnış hatırlamıyorsam 7 yıldı sanırım
 
  • Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Açıkçası videoyu çok sevemedim. Şöyle diyeyim, herhangi bir bisiklet sürücüsünü bu bisiklete bindirip deneyimini anlatmasını istesen o da aynını söyler. Yüzeysel kalmış gibi geldi bana. Bisikletin görüntülerine daha çok yer verilebilirdi çünkü konuşurken pek jest ve mimik de kullanılmamış. Emeğinize sağlık ancak beğenmedim :eek:ops:
 
@Fatih.acar
Rica ederim. Bu işler birden olmaz, yavaş yavaş olacak :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
@hydrocon
@Fatih.acar

Var mı teknik bir açıklamanız?
Kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz gibi geliyor.
Link kaynak vs?

Bak hemen iki dakikada ben link bulup koydum bile.


Karbon dediğiniz şey, saçın 100de biri kadar ince sentetik fiberlerin uv ışınlarna dayanıklı reçine ile kaplanıp basınç altında pişirilmesiyle üretiliyor. Belli bir ömrü yok.
Reçine sürtünme, darbe veya başka bir şey yüzünden zarar görmediği sürece kullanılabilir MÖ kullanıldıkça esnemeye başladoğı iddiası ise üzgünüm ama biraz komik. Basınç altında pişirilmiş karbon reçinesinden bahsediyoruz. Karbonun fatique gibi bir problemi yok. Alüminyumun var.
Karbon kadronun içinde alüminyum drop out varsa, bb alüminyum ise vs ve nemli ortamda bırakılırsa korozyon ile kadro kullanılamaz hale gelebilir, veya kazadan sonra hasar tespit etmek uzmanlık gerektirir, ultrasonik cihazlarla kontrolü icap eder. Ama sonuçta karbon kadronun zamanla esnemeye başlaması gibi bir durum yoktur.

Varsa buyrun bilimsel, net bir kaynak gösterin ben de bilgileneyim. Ama uçak endüstrisi, F1, ve karbon bisiklet tamircilerini takip eden biri olarak bu söyledikleriniz bana şehir efsanesi gibi geldi.
 
@Fatih.acar Uzun süreden beri youtube kanalınızı takip ediyorum .Gayet güzel içerikler üretiyorsunuz.
Forumdaki dostlarımıza kanala abone olmalarını tavsiye ederim:
 
@Ozan k.

Malumunuz karbon kadro içinde reçine yani organik madde ihtiva eder. Reçine’nin problemi hava ile teması sonucu yıllar ile başlardaki rijitliği sağlayamaması. Rijitlik konusunu biraz açarsam; ortalama 7 yıl kullanılan kadro üstte saydığım sebepten ötürü size ilk yıllarda verdiği rijitliği veremez teknik olarak vermesi de mümkün değil. Şimdi kalkıp karbonu ömrü olmadığından bahsetmek ne kadar sağlıklı? Bunlar şahsi düşüncelerim değil sektöre yıllarını vermiş hem satış hemde mekaniker olan dostlarımın ortak beyanlarıdır. Uçak ve F1 konusunun yabancısyım ama uçak gövdelerinde karbon kullanılır ve belirli periyotlar ile değiştirilir yada emekliye ayrıldığını biliyorum. Velev ki karbon ölümsüz esnemez neden uçak gövdeleri belirli süre kullanılır?
Netice itibariyle konu size göre efsane bana göre gerçek. Benim size sunacağım kaynak yok, kime neye inanmak isterseniz saygı duyarım.
 
ömrü varmış ama kaliteli markalar ısı ve uv koruyucu boya ile önlüyorlarmış.
"Prolonged exposure to intense sunlight might lower the lifetime of your frame. “Somebody riding every day in the desert and having 12 hours’ full sun exposure and extreme heat would have a different effect than an average rider,” says Thomas Trapp, head of engineering at Focus Bikes."
(link)
(link)
(link)
 
@Ozan k.

Hocam bir şey söyleminize gerek yok sizin doğrunuz size benimki bana. Siz karbon kadronuzu yıllarca kullananın. Kullanmaya başladıktan 10 yıl sonra bile uyguladığınız gücü ilk günkü gibi en kayıpla yere aktarsın. İnşallah bir sorun yaşamaz mutlu mesud olursunuz :)
 
@Ozan k.

Selam dostum,

GCN benim de sevdigim bir kurumdur. Bu videoyu üniversite makalesi gibi yayınlamışssın fakat bu videoda sırasıyla aşağıdaki soruları yanıtlamışlar.

* Carbon isn't sutaible for heavy riders
* All carbon used on bikes comes from just 5 manufacturers
* Higher modules carbon means higher quality bikes
* You can’t lean your carbon bike against a radiator
*sunlight weakens carbon
* Carbon can’t be repaired
* Carbon is less safe from aluminium

Bu videonun hicbir yerinde zamanla karbonun performansi uzerine bir açıklama görmedim ben. Belki ben kaçırmışımdır dk ve sn yazarsan tekrar dinleyebilirim.

Hatta 3. Adımda yüksek modüle carbonun daha kırılgan olduğunu ve bu yüzden karışım olması gerektiğini yazmışlar. “it would be exceedingly brittle”

Güş ışınlarının zararlarını anlatırken de “your frame or parts “in theory” degrade overtime” diyor ve omrünü belirtiyor. Reçineyi UV ışınlarına karşı, kullanılan malzeme epoxy ise bir koruma içeriyor. Tabi bu da sonsuz bir koruma sağlamıyor. Eğer kullanılan reçine polyester tip ise hem UV koruması çok daha az hem de zamanla yapı bozulması çok daha fazla oluyor. Bunun görsellerine dilersen google üzerinde polyester resin carbon in overtime yazarsan gözle bile görebilirsin.

Bahsedilen ömür meselesine gelince de kastedilen bisikletin 2-3 sene sonra şeker gibi erimesi değil. Ama performans kullanıcıları için 5-6 seneden sonra hissedilir bir kayıp oluşuyor. Reçine yapısındaki bozulmadan dolayıda yine ağır kullanımlarda yapıyı çok daha fazla bozup zarar verebiliyor.

Zaten asıl amacı carbonun getirdiği rijitlik ile elde edeceği performans olmayan bir kullanıcı bu bisikletleri alıp çok uzun yıllar kullanabilir. 10 sene sonra bisiklet altımızdan eriyip akmaz. Fakat 10 sene sonra elimizde olan kadronun performansı aynı olmayacaktır.

Sevgiler
 
Geri