Scudo Sports

Kron yetkili servisi birleştime için para talep etti!

Ebr33401

Aktif Üye
Tepki
31
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah kron xc 150 almak için hem Antakya kron yetkili servisi hem satıcısı olan Sağıroğlu bisiklete gittim. 16" sarı v fren xc 150 istedim, ellerinde yoktu. Zorla 18" satmaya çalıştı. Kardeşim parmak ucum yere değmiyor desem de dinletemedim. Fabrikadan isteme şensınız yok mu dedim. Artık üretim durdu, göndermiyorlar cevabını verdi. Hadi buna da birşey demedim. O zaman da internetten aldığımda ücretsiz olarak birleştiriyorsunuz değil mi dedim, adam bizden almadığın için 10 tl para alıyoruz dedi. Epey sinirlensem de belli etmeden çıktım.

Sorum; bu parayı istemekte hakkı var mı?

Scudo
hem satışını yapan hemde yetkili servis olan bir yerin başka bir yerden alınmış bisikleti montajda ücret talep etmesi etik değil.yapılan her montaj için üretici firmadan ücret alıyorlar zaten.Kaldıki bakımları sürekli oraya yaptıracaksınız 1.ve 2.bakımdan da ücret almamalılar.umarım yanlış bilgi vermedim.iyi günler...

benim bildiğim garanti belgesi klavuzunda ücretsiz montaj kağidi veriyolar bende vardida ben birleşik aldim bisikleti ücretsiz yapması gerekiyo diye biliyorum

Kimi servisler 5-10 lira arasında ücret talep ediyor.Bi 15 20 dakika sürüyor o bisikleti kurması bir iki tane kurmuştuk,vites kolları sıkılacak,pedallar ayaklık takılacak,elcikler gidona geçirilip gidon ve sele vidaları sıkılacak,ön lastik takılacak ondan sonra vites ayarları.Alet varsa bisikletçiye götürmeye bile gerek yok.Sadece vites ayarı için gidersin.

Adamı krona şikayet etmekle tehdit de edebilirim ama sonunda zararlı ben çıkacakmışım gibi duruyor. Adam ayarları eksik yapar falan. Giç tantana yapmadan 10 tl veririrm de mesele o değil, haksız yere alması canımı sıkıyor.

@can akıncılar

Bu para karşılığında makbuz kesmeyeceğine nerdeyse eminim. Dediğiniz doğru fakat daha önce ne montaj yaptım ne de alet edevat var.

aynısı benimde başıma geldi. Şikayet etmek için Kron'u aradığımda hiç sallamadılar bile ücret alamaları normal dediler

bu yazılanlara ek: Adamlar bu işi babalarının hayrına yapmıyorlar ücret talep etmeleri normal ama her birleşim için firmadan para alıyorlarsa haksızlık...

Geri