Scudo Sports

Kron Xc4000 Kadroya 180mm Rotor Uyar mı?

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Tepki
324
Bisiklet
Whistle
Merhabalar.

Yeni topladığım Kron Xc4000 bisikletimin üzerinde arka tarafta da 180mm rotor kullanmayı düşünüyorum.Daha doğrusu alacağım sette ön-arka 180mm rotor var.

Ama benim bazı endişelerim var.

180mm lik rotor kadroya uyar mı? Yani çeki borusuna sürtme gibi bir durum oluşabilir mi?

İkinci olarak da rotorun büyük olmasından dolayı artan fren gücü kadronun disk fren bağlantılarını kırma gibi bir durum olabilir mi? Yani kadroya bir zarar verir mi?

Eğer kullanan ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Selamlar ;)

Scudo
Bu konuda kimseden cevap gelmedi fakat gayette güzel uydu yani :D

İlk defa hidrolik frenli bir bisikletim oldu belki ama fren performansı mükemmel :)
Tabii bir de Slx farkı ;)

Bende Xc4000 kullanıyorum. Önceden 180lik kullanıyordum sonra görünümünü değiştermek için 160lık aldım.Sonuç=180likte bana bi şey olmadı :D

Sana bişey olmamış bak ne güzel..onada bişey olmasın...:)

Uyup uymayacağını bilmiyorum, ama uyarsada çeki borularına bir zarar verme ihtimali bence yokk :)

Rotor nedir arkadaşlar? Bu tellerin takıldığı göbek mi oluyor? Hani hazne diyorlar ya o mu? Furş ya da furç emin değişim o da gidonun oradaki rulmana mı deniyor? Bir de 180'lik ne demek 160'lık arasındaki fark nedir? Çok mu sordum ve çok kolaya kaçıyorum...:)

@Salih Dinçer

Rotor ,disk frenlerde kullanılan disktir. 180lik,160lık rotor aslında 180mm, 160mm rotor olarakta söylenir, bu rotoru çapını gösterir.

Benim bildiğim arabalardaki gibi ön disk büyük olur arka disk küçük olur... böyle olduğu zaman araba daha dengeli frenleme yapar...frenleme esnasında en çok yük ön diske biner,o yüzden ön büyük arka küçük olmalı...

Evet sorumun cevabını kendim vereyim.

180lik rotor Kron kadrolara kesinlikle zararlı.Kadroyu fazla zorlama sonunda da kırmaya götürüyor.
Ben de olduğu gibi :/ Siz de bu duruma düşün istemem kesinlikle.

Bu bir tecrübe olsun.Benim gibi hata yapıp da Kron kadrolarda 180lik rotor kullanmayın.

160lık iyidir, fazlasıyla görür işinizi ;)

http://i1142.photobucket.com/albums/n615/erturanali/Kron%20Xc4000%20Special%20Machine%20II/29072011616.jpg

http://i1142.photobucket.com/albums/n615/erturanali/Kron%20Xc4000%20Special%20Machine%20II/29072011618.jpg

Teşekkür ederim.
Selamlar ;)

@Mehmet Ser

İyi bir şey yapmış gibi :D Kadro dayanıksız çıktı abi, ben ne yapayım :D

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ser
ömür boyu garantili 1 kadroyu kırdın ondan dedim :)

Kadro da iş yokmuş bence :D İleride bi Scott bi Giant ne bilim bi Trek filan kırarsam bu yorumu yaparsın :D

• Beğen
3. mesajda uyarmıştım ve çoğu kişi bişey olmaz bişey olmaz tarzı kelimeler sarfetmişti :04: :04: :ha: :ha: :cheer: :smily143: geçmişler olsun...

• Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN
@sonEr´´

Eyvallah sağolasın Soner.Efor da kırılmaz demişti ama haklıymışsın.Boruları çok inceymiş dediğin gibi..

(link) kadron gelmiş ali bi görüş istersen :D

Ah şansa kadro boyu küçük olmasaydı hiç kaçırmazdım ben bunu ya :D Fiyatı harbiden çok uygun, kaçırılmayacak bir kadro :D

• Beğen
@Ali ERTURAN

kadro sana uyardı sele borusunu yüksek tutardın :D hem kadroya hakimiyetin, sürüş hakimiyetin artar :) Ama canın sağolsun :D

• Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN
Geri