Scudo Sports

Kron xc150 sorunsalı

Hirakaymak

Üye
Tepki
1
İsim
Enes
Bisiklet
Kron
Başlıktada belirttiğim gibi kron xc 150 29jant md bisikletim var arkadaşlar bisikletimden soğudum baya size nasıl anlatıyım bilemiyorum orta göbekten çıt çıt sesi geliyor pedal çevirirken arka göbekten sadece lastik dönerken ses geliyor bide diyelim trafikte durmam gerekti viteste sağ 6 sol 2 de olsun ani hızlanmam gerektiğinde tak ediyor ve bi anlık pedal boşa çıkıp beni kadroya düşürdü defalarca kez lütfen yardım edin bisikletim 2 senelik falan hor kullandın deseniz haklısınız ilk bisikletim 1.senemi öğrenerek geçirdim diyebiliriz şuan az çok anlıyorum yaptığım hataların yanlış vites kullanımlarının falan farkındayım şuan yazdığım sorunları düzeltmek icin bir orta göbek bir arka göbek bide desiğim gibi bu aniden pedal boşlaması için ne yapmam gerekiyor çok teşekkür ederim baya uzun yazdım ama kusura bakmayın..

Scudo
3 ay önce kron xc150 aldım fakat aldığım günden itibaren arka tekerlek kadroya çarpıyor. Adama dedim abi arka tekerlek kadroya çarpıyor diye bişey olmaz demişti. bu gün verdim arka mil kırık değiştiricez dedi.
30 lira masraf çıkardı. dedimki abi ben aldığımdan beri bu şekilde bu ben ne yapayım dedi. parasında değilim ama adamlar para kazanmak için böyle işlere başvurması saçma.
sizin önerileriniz neler ne yapabilirim?

Garanti kapsamında değişmesi gerekirdi , accell bisiklet ile iletişime geçin .

Müşteri ilişkilerinde fazla iyi değiller ama olurda iyi anlarına gelir :D

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@SafakTavs
Dostum zaten göbek milini internet üzerinden 5 TL'ye alabilirsin. Acaba seni kazıkladıktan sonra o parayı nasıl vicdanı sızlamadan yiyecek onu merak ediyorum. Gerekli aletlerin varsa 15 dakikada söküp yaparsın.

Aynakolun bir anlığına boşa çıkma sebebi arka göbekte bulunan flipper ile de alakalı olabilir; senin vites ayarların ile de.
Boşa çıkma - kat kut etme esnasında vitesin stabil kalamıyor tahminen. Bunun da sebebi zincir - dişlinin ömrünü bitirmesi olabilir.
Senin bilinçsiz kullanımın nedeniyle, zamanla parçaların ömrünü bitirmesi olarak adlandırabiliriz yani. Bir arkadaşın yokuş yukarı binerken arka dişliyi gözetle, zincir kendi yuvasında stabil olarak kalabiliyor mu göz at, tahminen vites ayarları veya vites çekiş organlarının ömrü ile alakalı bir durumdur. Ayarlar düzgün yapıldığı halde viteste kararsızlık yaşanıyorsa dişli ve zinciri değiştirmen gerekebilir, incelemek lazım yani.

@Gökhan Akkaya

Ben de kullandım Kronxc150, arka mil standart herkeste yamuluyor zaten ancak önemli bir kusur değil. Arkadan minibüs çarptığı için yamulmuştu benim.

@SafakTavs
Nerede oturuyorsun? Forumda o çevreden bisiklet önerisi iste, uygun fiyata güzel iş çıkaran ustaları tercih et.

Ben Ümraniye'de Hamza Abi - Esta Bisikleti tek geçerim.

@Gökhan Akkaya

Çanakkalede Oturuyorum Foruma Sabah Giriş Yaptım Şu Anlık Kimseyi Tanımıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
İstersen uygun kategoride "Çanakkala **** İlçesi Bisikletçi Önerisi" isimli bir konu açabilir, yardım isteyebilirsin. Ama arka mil değişimi için 30TL çok aşırı da yüksek bir fiyat değil. 20'den aşağı kimse uğraşmaz zaten.
Konu açmadan önce; daha önce açılmış konulara da bir göz atabilirsin. Güncel konulara göz atmak daha yararlı olur.

@SafakTavs
Dostum benimde dün arka göbek milim eğilmişti ve elimde kaset dişlisini çıkaracak anahtar ve göbek anahtarı yoktu ama ben bisikletçilerden kazık yememek için çözümü şöyle buldum;

Elinde 1 tane 14-15 bir tanede ayar yapılabilir anahtar varsa tabi ince anahtarlar daha iyi olacak, göbeği açıp temizleyebilirsin. Hatta mil kırıksa anahtarsız yerinden çıkabiliyor.

Göbeğin 2 tarafındada belirli bir sayıda bilyeler var bunları kaybetme yeter. Muhtemelen Kron XC150'nin arka göbeği 135 milimetredir. Tek yapman gereken 5 TL'ye göbek mili alıp eldeki bilyeleri kaybetmeden doğru ayarlarla takmak. Ben daha iki yıl öncesine kadar bırak akord ayarını daha bisikletimin kadrosundaki disk fren takılabilen vidaların ne işe yaradığını bilmiyordum. Aldım elime anahtarı daha sonrasında zamanla öğrendim. :)

@TakemasterTRYanlış biliyormuşum , Accell bisikletin değilmiş . Şimdi araştırdım .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
Geri