Scudo Sports

Kron XC 1000 ile Merhaba

windshear

Üye
Tepki
41
İsim
Berker
Bisiklet
Kron
Herkese Merhabalar,

Aranıza Ankara'dan katılıyorum. Neredeyse 4 yaşından beri bisiklet üstündeyim diyebilirim.
Ancak son iki senedir doğru düzgün bisiklet süremiyordum. Yaklaşık bir haftalık bir araştırma sonucunda Kron XC 1000 alarak yollara geri döndüm diyebilirim. Tabiki amatör ve kişisel spor/vakit geçirme amaçlı. Aslında hibrit bir bisiklet düşünüyordum ancak yinede MTB ile başlayıp bu seneyi geçirmek, gerekirse ileride Schwalbe Marathon 28" 700*35 gibi bir lastik ile devam etmek amacım. Yokuş aşağı takribi 40-50 km gibi bir hızda üzerindeki Kenda lastikler biraz uğultulu.

Şimdilik bisiklet stok tabiki daha çok yeni. Yaklaşık 5 km lik bir yol katettim ilk günde. Gidon oldukça geniş(alıştığımdan daha geniş) ancak kadro açısını çok sevdim, hafif dik bir oturuş pozisyonu var.

Şimdilik Deore setten de memnun kaldım diyebilirim. Daha çok yeni olduğu için 20 gün sonra ücretsiz ilk serviste tekrar küçük bir aktarıcı ayarı gerekebilir diye düşünüyorum.

Birkaç fotoğrafta ekleyeyim...

gWnBP3.jpg

9dROYk.jpg

qW3rA5.jpg

MvXr1N.jpg

Q7J9Pk.jpg

XXy5l7.jpg

Keyifli forumlar :)

İlk aksesuarları şöyle bir topladım. Bundan sonra ön ve arka led ışık grubu olacak sanırım.

Sigma BC 7.16 ATS
Amortisör Kılıfı
Elite Loli Suluk

bGMgRb.jpg

dGZWEX.jpg

5QmozL.jpg

Ak60PL.jpg

Scudo
Hayırlı olsun güle güle kullanın:)

Güle güle kullanin, keyifli sürüşler :)

Hayırlı olsun keyifli pedallar.
Aklıma birşey takıldı. Bu amortisör kılıfları yaylanmaya etki ediyor mu acaba? Sanki orayı biraz sıkıştıracakmış hissi uyandırdı bende.

@Emert20
Tesekkurler
@Ramadan Ş.
Tesekkurler
@oguz169
Tesekkurler. Incecik bir kilif aslinda malzeme hafiftende esnek. Bu sekilde daha surmedim ancak sikinti yaratacagini dusunmuyorum. Yinede hava musait olursa bugun pedallar ve yazarim sonuclari aksam :)

Bayram tatiline erken girdik :) Sabah 8:30-8:50 arası kısa bir güne başlangıç antremanı yaptım.
5.5 km - molasız - 18 dk iniş ve çıkışlı bir parkurda. Ort. hız 19.04 km/h

ZE73gz.jpg

okrVPq.jpg

lWvZ2p.jpg

Son dişlide yokuş aşağı maksimum hız 53.2 km/h i gördüm ötesi pek mümkün değil gibiydi. Üzerindeki Kenda Small Block 8 ile sanırım ancak bu kadar oluyor...

Not: Amortisör kılıfı negatif bir etki yaratmadı.

• Beğen
Tepkiler: Emert20 ve oguz169
@windshear

Merhaba;

Sanırım bahsettiğiniz yokuş biraz kısaydı ya da eğim yetersizdi. Zira mevcut Kenda lastiklerinizle 60 km/h hızın üzerine çıkmanız mümkün. Bendeki 2015 model 1000 Kenda lastikleriyle çıkabildiğine göre yenisi de çıkabilir. Güvenlik nedeniyle tavsiye etmeyiz o ayrı tabi. Zaten bu bisikletlerin amacı belli. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Hayirli olsun.bende de kron xc 750 var.2012 model.42 aynakol 2.10 rubena lastiklerle 52 53 km/h hıza cikiyorum.biraz kondisyon artinca dahada yuksek ortalamalari yakarsiniz

@Serhat Küçüközler

Doğrudur 60 yakalanabilir. Biraz daha gidona doğru yatmak lazım :)

@wildboytam35

Teşekkür ederim. Amacım yüksek hız değil tabiki ancak hem rampa hemde süreklilik içeren kondisyona çıkmak hedefim. Spor salonunda da bisiklet ile çalimalara başladım. Üst bacak ve baldır çalışmalarıda cabası... Hepsinden öte sıcaklar bu ara epey kesiyor hızı :) Çabuk hararet yapıyor motor :)

• Beğen
Tepkiler: wildboytam35
@windshear bu calismalarin yaninda bisiklet ile uyum un tam olmasi lazim.yani bike fit denen calismanin olmasi gerek.

Bugün erdoğanlar bisiklete uğradım ve EVOC Sele Altı Çanta ve Shimano PTFE Kuru Tip Zincir yağı aldım. İlgileri için teşekkür ederim.

Çantayı kullanacağım temel amaç telefon ve anahtar koymak olduğundan işimi fazlasıyla görüyor. Kaliteli bir yapısı var.

MvJy9k.jpg

Q7Ml1v.jpg

XX4o20.jpg

Herkese merhaba,

Aliexpress ten aldığım GUB Bar Extender ürünü geldi bugün. 12 günde geldi oldukça hızlı oldu :)

Öte yandan ben alırken kısa bar yoktu 202 mm lik uzun barı aldım ama hem sağa hem sola far vb. takabilirim yer olmuş oldu.

Km saatini orta bölüme yerleştirdim. Gidon boğazında biraz emanet duruyordu, gidon boğazının içi hafif içeri doğru kavisli bir tasarımı olduğundan. Şimdi stabil :)

1gG9Gp.jpg

LnOJOG.jpg

r2JqJN.jpg

PrORON.jpg

hayırlı olsun. bende de xc500 var. gidon ve kadro yapısı çok hoşuma gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: windshear
Dün bisikleti aldığım yer olan Ilgaz bisiklete götürdüm ve ilk ücretsiz bakımını yatırdım. Vites geçişlerinde vs. sıkıntım yoktu zaten drivetrain ve frenler sıkıntısız. Tek yaşadığım sorunayak dayamayı kırmış olmamdı. Sağolsunlar Celal bey ücretsiz değişimini yaptı. Ayrıca evde bakımı kolaylaştırmak adına stand aldım. Takması çıkartması kolay. Yağ bakımlarında oldukça yararlı alet. Ayrıca arka tekeri havaya kaldırarak yerle teması kesip belki bir miktar hava azalma olayınında önüne geçer diye düşünüyorum. XC 1000 ile 80km yi geride bıraktım. Tabiki 80km çoğu forumdaş için günlük km bile değil belki ama sabah 8 akşam 18 çalışan ben ancak haftada 20-30 km yi zor görüyorum. Kısmetse izne çıktığımda hafta içleri eymir in yollarını aşındıracağım :)
JlZL1Q.jpg

YNE3G6.jpg
2 arkadaş 2 kron xc 1000 ile 2 gün boyunca toplam 62.3 km yol ve bu yolda ortalama hız 21.76 km/s sürerek keyifli bir hafta sonu geçirdik. Yol boyunca inişlerde çıkışlarda, vites geçişleri vb. Kron xc 1000 den gerçekten memnunum. Deore set çok tatmin edici. En hızlı tur zamanım 25:21 ortalama hız 23.5km/s - 232W Önümüzdeki hafta sonu yine aynı turu bu sefer 700x38c ler ile geçirmeyi hedefliyorum. Bakalım nasıl olacak...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Güzel bisiklet güle güle kullanın. Amarstörün o parlaklığı gözükmezse ön maşanın havası olmuyor bana göre. Piston gibi bi görüntüye sahip olması benim gözümde çok güzel bişey. O tür bir koruyucuyla kaplandığını ilk defa sizde gördüm. :rolleyes:

Geri