Scudo Sports

Kron Dynamic

Tepki
40
İsim
Ömer Faruk Türk
Bisiklet
Kron
Herkese merhaba,

Çocukluktan kalan bisiklet maceramı bu yıl Mayıs ayında tamamen tesadüfen gelişen bir şekilde Salcano NG650 alarak devam ettirmeye başladım. Yaklaşık 1 ay sonra ise eşime Mosso Wildfire aldık. Bahar ve yaz dönemini Aydos orman yolu, Kartal-Kadıköy sahil yolu döngüsünde geçirdik. Bisikleti alırken gözüm hep yol-yarış bisikletlerindeydi ancak hem satıcının tam anlamıyla yönlendirememesi hem de evimizin yakın olduğu Aydos ormanında kullanamayacak olmam kafamı epey karıştırmıştı. Bir şekilde tercihimizi mtb'den yana kullanmak durumunda kaldık. Geçtiğimiz hafta Sirkeci'ye yolum düştü ve bisikletçilere de uğramadan geçmek olmazdı tabi. Mosso Cavalier 700 yol bisikleti dikkatimi çekti bir dükkanda ve fiyatıyla öne çıkan bir model olduğunu düşündüm. Karar verebilmek için mtb'de olduğu gibi acele etmemek daha sağlıklı olacağından eve elim boş döndüm. Dönüş yolunda Kartal-Kadıköy metrosunda yolculuk yapan bir genç arkadaş dikkatimi çekti ve bisikletiyle birlikte çok mutlu görünüyordu. Yanına gidip tanışmak ve bisiklet hakkında konuşmak istedim ve bisikletinin markası dikkatimi çekti. Mosso... Arkadaşımız Nevşehir'den İstanbula uygun fiyatlı bir bisiklet bulduğu için atlamış gelmiş ve ilk duygularını benimle paylaştı. "Tiagra setli, çok temiz bisiklet abi. Kaçıramazdım. Bindim geldim, şimdi de geri dönüyorum. Bence sen de 2.el temiz bir bisiklet bulabilirsin. Boşuna sıfır bisilete fazla para verme." Arkadaş forum üyesiyse ve bu konuyu görürse buradan selamlar:) Malum internet alışveriş sitelerinden birinde Full Sora grup setli, karbon maşalı ve nispeten uygun fiyatlı bir bisiklet için pazarlık aşamasını 2 saatte hallettik ve yine ertesi gün Sirkeci tren garında randevulaştık. Gittiğimde orada bir bisikletli arkadaş vardı (pedalşörler grubundan Cem arkadaşımız) ve orada aynı anda 2 alışveriş olacaktı. Benim bisikleti satın aldığım arkadaş benden aldığı para ile Cem'in bisikletine talip olacaktı. Alışverişlerimizi sorunsuz bir şekilde yaptık ve son bir haftadır bu arkadaş artık benim yollardaki ekürim.

20160917_153255.jpg

Umarım seçimimi doğru yapmışımdır. İlk izlenim olarak belirtmeliyim ki yol bisikleri gerçekten başkaymış[emoji2]

Herkese saygılar, sevgiler.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Öncelikle hayırlı olsun :) Umarım bu heyecanınız hiç eksilmez. Tüketime karşı yaptığınız bu ikinci el alışverişini de ayrıca destekliyorum. elimden 6 tane bisiklet geçti daha sıfır bisiklet nedir bilmiyorum. sattığımdan aldığımı çıkarsanız üstüne bir de kâr etmişimdir :)

Umarım pişman olmazsınız. Şu an ben de kron tourer kullanıyorum ve değiştirmeyi de düşünmüyorum.

Tekeriniz düz bassın.

@serdarsezgin
Teşekkür ederim[emoji6] Ben de ikinci el alışverişlerde şanslı olduğumu düşüyorum aslında. Neden ilk bisikletlerimizi de sıfır aldık diye düşüyorum açıkçası. Bisikletin tadını ciddi anlamda alan birinin heyecanının eksilmeyeceğinden eminim. Bu tüm hobiler için geçerliyken biz aynı zamanda spor da yapıyoruz.

@Asım Hulusi Leblebicioğlu
Teşekkürler [emoji3]

Sevgili dostlar merbaba,
3 ay önce almış olduğum Kron Dynamic bisikletimin üzerindeki kullanıma bağlı ufak tefek aşınmaları yok etmek, yeni ve daha güzel bir görünüm için imaj değişikliğine gitme düşüncesindeyim. Youtube'da videolari bulunan V.B.A&Tines Sticker (velespitini boyayan adam) ile iletişime geçip kadroyu boyatma konusunu görüştüm. Kadro ve maşa boyama için 300TL fiyat verdi. Sizce kadro boyatmak, yeni bir tasarım yaptırmak mı? Yeni ve daha iyi bir kadro almak mı?
Yorumlarınız benim için çok önemli:)20160917_153255-01.jpeg

20160924_135450-01-01.jpeg

@Yumuklusucurta
Gerek var mı sizce?Bana biraz gereksiz geldi.
Tabi rengini beğenmediyseniz daha iyi bir kadro olabilir.Boyatma işi biraz Pahalı.

@Eto3401 Herkeste yokmudur yakışıklı bir bisikletim olsun isteği? İlk etapta donanımının alırken karşılaştırdığım modele göre daha iyi olması sebebiyle almıştım bu bisikleti. Şimdi kış olmasından da faydalanarak imaj değişikliği fena olmaz diye düşünmüştüm. Ama haklısız birazcık tuzlu boyama işi.

@Yumuklusucurta boyamaya gerek yok bence kadrosu oldukça güzel duruyor. İlk yol bisikletimdi benimde dynamic 2014 başında almıştım bende senin gibi onumu alsam yoksa şunumu taksam vs diyerek geçiriyordum günlerimi , bence şuanda bu modele masraf yapmaya gerek yok paranızı biriktirip ilerde karbon ve üst donanımlı yol bisikleti alabilirsiniz emin olun şuan elinizde bulunan bisiklet işinizi fazlası ile görecektir :harika:

• Beğen
Tepkiler: gok ve smhkvs
Şahsi fikrim, herhangi bir değişikliğe gerek yok.:tskler:
Ancak eğer aklınızdan ve gönlünüzden, şurası şöyle olsa daha iyi olur geçiyorsa, bunu gerçekleştirme imkanınız varsa hiç durmayın.
Buna benzer durumları arabalarımız üzerinde değişiklik yapmadan önce de yaşarız. Herkes bunu sat şunu al, masraf yapma der.:(
Temelinde bu masraf değil, tamamen kendinize uydurmaktır.. Fabrika üretiminin tek düzeliğinden çıkmaktır, size özel olmasıdır.:harika::harika:
Bir çok durumda mantıklı olan, satıp daha üst versiyona geçmektir. Ancak siz üründen memnun ve birazda size özel olsun istiyorsanız, düşüncenizi, ruhunuzu yansıtsın istiyorsanız, durumunuz bu masrafları karşılayabiliyorsa, bence çok düşünmeye gerek yok. Yapın ve sadece size özel bir bisikletin keyfini sürün. ;)
Bisikleti sürün.:):harika::hhhhhh:

@Melih Çolak @Y.Genç Durumum bisiklete yapılacak grup set değişimi, kadro değişimi vs yapmaya müsait. Ama önemli olan bu kadroya masraf yapmaya değer mi? Bir süre daha ufak tefek iyileştirmelerle devam edip sonrasında daha üst düzey bir bisiklete geçmek daha mantıklı olacak sanırım.

• Beğen
Tepkiler: gok ve smhkvs
@Yumuklusucurta ben olsam önce hepsi uyumlu olacak şekilde gidon bandını,suluk kafesi ve suluğu değiştirirdim.Ardından da daha estetik bir sele alırdım.Kadro boyama işi biraz riskli geliyor bana.
Edit:Bisikletinize ayrıntılı bakıyorum da bence sorun bisiklette hakim renk olmaması.Kadro yeşil siyah,gidon boğazı sele beyaz,gidon bandı sarı,lastikler kırmızı yanaklı...

@kobalamin gidonu, sele ve sele borusunu değiştirmek zaten planlarımda var. Beyaz olması pek hoşuma gitmiyor. Gidon bandı ne renk olmalı sizce?

@Yumuklusucurta bence sizin bisikletinizdeki tasarim sikintisi kadrodaki yesil boyadan kaynaklaniyor gibi.Simdi su yakisir diyemem cunku uzerinde cok dusunulmesi gerek.
Bir ihtimal gidon bandi icin acik yesil bi band belki olabilir.Ama o da beyaz ve kirmizi renklerle uyumlu olmayacak

@Yumuklusucurta önceki bisikletim bana kalırsa beyaz yanak lastik alabilirsin komponent'leri daha hafif ürünler ile değiştirebilirsin özellikle gidonu daha ufak almalısın ve gidon bantı bence açık yeşil yada beyaz daha gösterişli yapacaktır :) seleyide unutmamak lazım prologo olabilir beyaz renk
aPv2BO.jpg

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@kobalamin @Melih Çolak sevgili arkadaşlar öncelikle vakit ayırıp yorumlarınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca herkesin yeni yılını kutlar, sağlıkla, huzurla ve sevdikleriyle barış ve kardeşlik içinde geçireceğimiz bir yıl olmasını dilerim.

Bisiklete tekrar tekrar bakıp yorumlarınızı düşününce çok haklı olduğunuzu gördüm. Kadroda siyah, gri, yeşil, sele ve gidonda beyaz, lastiklerde kırmızı, gidon bandında fosforlu yeşil renk olunca hakim renk olmadığı ve sorunun buradan kaynaklandığı konusunda sizinle hemfikirim. Siyah gidon bandı, siyah yeşil suluk ve suluk kafesi, daha kısa ve siyah bir gidon, siyah sele borusu ve en önemlisi sadece siyah renk lastikler ile hakim rengin siyah olmasını sağlamak daha iyi olur mu? Kadrodaki yeşil sadece oradaki bir ayrıntı olarak kalsın çünkü zor bir ton. Mavi, kırmızı, beyaz, sarı yanaklı lastik bulmak kolay ama yeşil yok. Artık bu yeşile elveda demek gerek. Son olarak lastik önerilerinizi alabilir miyim arkadaşlar?

@Yumuklusucurta bence siyah yapma.Siyah kotu olmaz ama tipik bir bisiklet gorunumu olusturursun.Elinde aslinda cok guzel bir firsat var ve onu kullanabilirsen cok cok memnun kalabilecegin bir gorunum elde edebilirsin.
Yesil bir suluk kafesi ve yesil bir suluk (link) bu sekilde cok guzel yakisabilir.Erdoganlarda bildigim kadariyla kadrona uygun tonda da yesil suluk kafesi vardi.
Lastik markasi hakkinda bir sey diyemeyecegim ama @Melih Çolak in gonderdigi fotoda lastigin beyaz yanaklariyla sele borusunu ve gidon bogazini degistirmene gerek kalmaz bence.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Geri