Scudo Sports

Kozyatağı-Tophane Güzergah Önerisi

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
Araba ya da toplu taşıma ile olsa kolay ama iş bisiklete gelince ne yapacağımı bilemedim.
Güzergah (mümkünse az yokuşlu) önerilerinizi alabilir miyim?

Scudo
Kozyatağı'ndan Minibüs Caddesi'ni (Fahrettin Kerim Gökay Cad.) kullanarak Kadıköy'e ulaşıp oradan Karaköy vapuruna binebilirsiniz. Bu güzergah neredeyse eğimsizdir.

Karaköy - Tophane arası 1-2 km ve dümdüz yoldur.

Veya Kozyatağı'ndan sahile veya Bağdat Caddesi'ne inipte Kadıköy'e ulaşabilirsiniz.

Örnek rota aşağıdadır.
(link)

canım tophanem.

şimdi, kozyatağı'ndan kozzy taraflarından aşağıya iniyoruz. minibüs yolundan da iniyoruz. isterseniz bağdat caddesinden devam edersiniz, isterseniz sahil yolundan. Kadıköy'e gidiyoruz. Karaköy vapuruna atlayıp karşıya geçiyoruz. Yokuş istemediğinizi söylediğiniz için, oradan tünele atlayıp tünel meydanına çıkıyoruz. Galatasaray'a kadar sürüp oradan aşağıya çok dikkatli bir şekilde iniyoruz. Bu çok önemli, inanılmaz keskin ve dik bir yokuştur kendileri. Orada kaldığım 1 sene boyunca bayağı ağlatmıştır, beni. Yok bir yokuştan bir şey olmaz diyorsanız, bu meşhur yokuşa kadar, çok daha fazla az eğimi olan, böyle dediğime bakmayın bu da ciddi bir yokuştur ve uzundur, tramvay yolunu Kabataş tarafına doğru takip edip Tophane'den yani Kılıç Ali Paşa Camii'sinden yukarıya doğru çıkıyor ve Tophane'yi selamlıyoruz. Benden de bolca selam götürün.

@Mennan Köse

Teşekkürler

@dogukan demirbek

Sanırım yokuşsuz yolu seçeceğim :)

Sabah ancak 09:30'da çıkabildim, güneş hafiften yükselmişti. Bu nedenle ağaç ve bina gölgelerinden daha çok yararlanmak için Bağdat Caddesi'ne paralel daha dar sokaklardan ilerleyip Göztepe'ye doğru caddeye indim. Kızıltoprak üzerinden Kadıköy ve iskele. Vapurdan inince Yolcu Salonu önünden Tophane, Boğazkesen'den yukarı. Dönüşte Kadıköy'e kadar aynı yol. Sonra Altıyol'dan aşağı, Kurbağalı Dere'den bisiklet yoluna, sonra bazen Cemil Topuzlu, bazen bisiklet yolu ve Bostancı ışıklardan yukarı Kozyatağı.

Dönüş öğleden sonraya kaldığı için güneş biraz zorladı ama çok keyifli bir yolculuk oldu.

http://upmatik.com/m/2014/08/17/foto11.jpg

http://upmatik.com/m/2014/08/17/foto22.jpg

Geri