Scudo Sports

Korktum 4 ayda 12 kilo

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
309
Herkes bisiklet sana yaradı kilo verdin diyip duruyordu bugün tartıldım tam 4 ayda 12,5 kilo vermişim korktum açıkcası acaba eksik mi besleniyorum..

Her gün zorunlu olarak DAĞ BİSİKLETİYLE (xc500) asfaltta 21 km gidiyorum dershaneye..
Ve hala aynı yiyorum takviye ne almalıyım..
Boyum 170; başladığımda kilom 70 idi şimdi 58 :krktm:

https://i.hizliresim.com/92nY18.jpg

Scudo
@Rampage
Hergün 50km sabit sürüşle 3 ayda 20kg vermiştim. Doktora gidip kan değerlerini ölçtürebilirsin. Korkmana gerek yok spor herşeye deva olduğu için vücut normal çalışmaya başlamıştır. :)

Biraz daha protein ağırlıklı beslenmeniz gerekebilir. Hangi yemekleri daha sık yiyorsunuz?

@pohuman hocam sanırım hep protein ağırlık besleniyorum bide çok önemli 2 nokta var.. @enqinHLC

1.normalde pc başından kalmayan biriydim ve hayatımda ilk defa bi spora başladım..
2.iğne fobim var psikolog desteği alıyorum :koptum:

@Rampage

Bende yazılım işi yapıyorum. Ömrüm bilgisayar başında okuyup yazarak geçti. Bisiklete binince üzerinden inesim gelmiyor. Dikkat ederek sporunuza devam edin. Protein beslenmeniz çok güzel fakat makarna ve ekmek gibi besinleride tüketmek gerekiyor. Turlardan önce karbonhidrata tur sonrası proteine yüklenmek lazım.

@enqinHLC sanırım ekmek tüketmeyi bıraktığım için bu hale geldim ve sabahları pek güzel kahvaltı yaptığım söylenemez, teşekkürler :)

@Rampage bugüne kadar hep oturdunuz ve bir anda spora başladınız. Neden böyle zayıfladığınız ortada işte..

@Rampage boya göre çok kilo vermişsin.Şu an düşük kilo kategorisindesin,bilgin olsun.

Boyuna gore kilonuz cok az bnce protein agirlikli beslnmeni oneririm yapay besin takviyeleri haric tabi

@Rampage

Başka bir konuda da yazmıştım. 4 ayda 20 kg verdim ve bugün kan değerlerim ölçüldü, hiç bir eksiklik yok aksine her şey ortalama düzeylerde. Sadece şeker fazla çıktı, fazla şeker tüketmemeye çalışıyorum. Bir çaresine bakacağız şekerin.

• Beğen
Tepkiler: V3DAT ve enqinHLC
günümüzde artık doğal beslenme hayal oldu,70 'lerde bu kadar çok market olmadığı gibi,eti kasaptan sebze ve meyveleride manavdan alır idik,mahalleye kamyon dolusu domates gelirdi, mis gibi toprak kokardı ,tatlı idi,,,
48 km non stop sürüşler yaptığım için ona göre beslenme metodu uyguladım
2008-2016 dönem boyunca herhangi bi rahatsılık söz konusu olmadı,boy 1.74 kilo fix 65 değişmez ,5 kilo alır isem 99 km sonra 15 km eğimde duvara toslarım,
idman öncesi aşırı yemem,-bu beslenme şekli 48 km kısa idmanlar içindir.
yeşil çay ,kuyruk yağlı(koyun) 2 adet yumurtalı omlet,siyah zeytin,
hafta içi,kışın ,yumurtalı ıspanak,kuzu etli karnabahar,brokoli,kuşkonmaz,
kefir,kaymak,tam yağlı peynir,tam buğday ekmeği organik-1 haftada biter-
baharatlar-kekik-nane-yoğurt -hıyar domates ,yeşillik,fasulye zeytinyağlı,has tereyağ ,kızartma fazla değil,şeker her şeyde var ,şekeri kontrol etmek durumundayız,vücudumuzda kanserli hücreler aşırı şekerden hoşlanırlar,
sigara ve içki aışkanlığım olmadığımdan vücud içten sağlam,çek-up 'da tek bir sorun çıkmadı,doğru beslenme ve bilinçli spor her derde deva,
haşlanmış patates yerim ,özellikle 200 km 'lik etap öncesi.makarna kıymalı yapıyorum yoğurt katıyorum sarmısaklı,arada sırada.12 saatlik bir bisiklet aktivitesinde yüzde 70 yağ-yüzde 20 karbonhidrat-yüzde 10 protein yüklenmesi bende ters tepki yaratmamıştır.

Kimse "lanet olsun adamım dağ bisikletiyle şehirde ne yapıyorsun" dememiş.
Deseydi direk haklısın derdim üstelik continental 2.2 dişli kullanıyorum asfaltta :islik:

@Rampage Darısı bana bi 10 kilo fazlam var az kaldı başlıycam biraz daha ısınsın afyonum :D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Rampage
Parmak kadar dişli, 2.25 genişlikte GRL zırhlı lastik kullanıyorum. Tartışmayalım istersen :D

• Beğen
Tepkiler: The UGUR ve V3DAT
165 88 kilo 78 olsam yeter bana :) sende kendine dikkat et kardeşim yemene içmene sen bize lazımsın sıkı sür sürdüğün gibide ye :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Rampage
biz hep mtbciyiz ondan demedik demekki :D 2.2 den aşağısı yok 2.4 alacaktım nerdeyse :D

Geri