Scudo Sports

Kontakt lensle bisiklet kullanmak

Tepki
17
benim normalde 4 numara gözüm miyop, fakat gözlük kullanmıyorum günlük hayatta lens kullanıyorum. Fakat yüksek hızda sanki lens rahatsız ediyor, bisiklet gözlüğü olmadan binmemeye çalışıyorum, sizin tecrübeleriniz var mı bu konu ile ilgili?

Scudo
lens kullanan bir arkadasım bisiklet gözlüğünü takmadıgı bi gün gerçekten eziyet çekti bütün toz toprak lenslerine yapıstı ama gözlükle kullanırken pek sorun yaşamıyor

• Beğen
Tepkiler: Göktuğ ÖZEL
merhaba mustafa bey,
ben de 2,5 miyop'um. büyük çoğunlukla lens kullanıyorum, bisiklette iken lens kullanıyorsanız gece veya gündüz kesinlikle gözlük tavsiye ederim, yani gündüz güneş gözlüğü, gece ise şeffaf ya da sarı camlı gözlükleri tercih edebilirsiniz,
bisiklet üzerinde yüzümüze doğru gelen rüzgar gözlerde kurumaya neden oluyor, bu gözünüzde zamanla rahatsızlık oluşturabilir, diğer bir neden ise havadaki toz, sinek vb. uçuşan ve gözümüze gelip lense ve göze zarar verebilecek tehlikeleri önlemek,
ayrıca sadece bisiklet için değil, farklı sporları yapıpta lens kullananlar için olaması muhtemel sıkıntıda alın ve kaş bölgesindeki terlemenin ve tere yapışan toz benzeri pisliğin göze doğru akabilmesidir, bunu bisiklette önlemek için; kullanacağınız gözlüğü seçerken çercevesinin üst kısmında ter bandı olanlarda seçerseniz bunu da önlemiş olursunuz..
selamlar....

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Güllü
bende lens +bisiklet gözlüğü beraber kullanıyorum.
acuvue oasys lensi denemedi iseniz kesinlikle deneyin.rahatsız etme problemi
ortadan kalkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Güllü
Geri