Scudo Sports

Kocaeli - İstanbul Yolculuğu Yol Arkadaşı Gelebilir

Caner Kaya

Daimi Üye
Tepki
261
Bisiklet
Kron
Selam herkese, 17 mayıs günü sabahı İzmit'ten çıkıp Kadıköy'e gitmeyi planlıyorum. İlk şehirlerarası turum olacak. Gezme amaçlı değil kendimi deneme amaçlı düşünüyorum.Zira yolun çoğunu E5'ten gideceğim. Güzergahın linkini koyuyorum fakat uymayabilirim, Pendik'ten itibaren sahil bisiklet yolunu da kullanabilirim. Kron Dynamic yol bisikletim var hızlı gitmeyi düşünmüyorum hatta hafif yorgunlukta bile molalar verebilirim :) Gelmek isteyen varsa yol arkadaşlığı yapabiliriz, olmazsa tek başıma da çıkacağım. Herkese iyi pedallar!

(link)

Scudo
Dostum selamlar,

Bende İzmit'te oturuyorum. Sanırım bu hafta gelemem ama sık sık istanbula bisikletle gitmeyi düşünüyorum. Haberleşelim..

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@kvnccelik

Bu hafta değil haftaya farkettin değil mi? :) Dönüşü de 19 mayıs pazartesiye yani tatil gününe denk getirdim. Bu olmasa bile mutlaka beraber yapalım yalnız başına zor yav :)

Dogru anlamisim da yazarken karismis :) diger hafta da Altinoluk'a gidiyorum ama ondan sonra uygunum, pedallariz..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Caner Kaya
E5 ten gideceğim demişsiniz. Otoyollarda bisiklet kullanmak yasak diye biliyorum.

D100 (E5) de bisiklet serbest, otoban (e80) e izin yok. Lakin gebze izmit arası otobanda 80 gün sürecek bir çalışma var. Otoban gebze körfez arası tek yönlü kapalı. İstanbul yönüne sorun olmayabilir ama dönüşte gebze izmit arası otoban seçeneği olmadığından d100 yoğun araç trafiğinde tehlikeli olabilir bu aralar.

Yolun açık pedalın düz bassın. Molasız gidebilirsin. Yola çıkınca devamı geliyor. Kırklareli - İstanbul arası 130km kala hiç mola vermedim diyebilirim. yavaş yavaş / ufak ufak ilerle yapıştır. Kron Dynamic var demişsin, yanına yama setleri pompa yedek iç lastik almayı unutma. iç lastiğin patlayabilir veya kesilebilir.

@Emre GÜLEN

E5 otoyol-otoban olarak geçmiyor zaten. Bana kalsa otobandan giderim fıstık gibi geniş emniyet şeridi var ama yasak işte :)

@oğuz çetinkaya

Evet aklıma gelmişti bu belki dönüşü otobüsle yapabilirim sırf bu yüzden...

@Mustafa Serhat TETİK

Teşekkürler bu ilk sefer bakalım kendimi iyi hissedersem durmam da kondisyon sıkıntılı biraz :) mecbur almam lazım ince lastikle o riski göze alamam

@Caner Kaya

Evet şimdi baktım otoyoldan çıkmış. Karayolu olmuş . Ama emniyet şeridi bence bahsettiğiniz kadar rahat değil. Sonuçta arkanızdan 150-200 le arabalar gelecek. Dikkat etmenizde fayda var. Kazasız belasız turlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Caner Kaya
Gönderdiğiniz link sizi otabandan goturuyor bende tersi bi istikamet düşünüyorum

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

caner arkadaşım istanbula D100 den gitmek istiyorsun ancak benim tavsiyem yalovaya gitmen ve ordan deniz otobüsüne yada vapura binerek geçmen şeklindedir! Körfez-yarımcadan sonra hereke dilovasına kadar emniyet şeridinde yeterli mesafe yok ve sürekli kamyonların çalıştığı bir yoldur. Otoban zaten kullanıma yasak D100 karayolu izmit-istanbul arası çok tehlikeli, ayrıca bisiklet sürerken egzos dumanını sürekli içine çekeceksin. Çevirdiğin pedal ciğerlere zarar veriyorsa böyle bir seyahat yapmak çok mantıklı değildir. Ben açıkcası kendim bunu zararlı gördüğüm için hiç bir bisikletçi arkadaşımın bu yolu kullanmasını tavsiye etmiyorum

@kerem oktar

Teşekkürler söylediğiniz rota da çok iyi. Peki İzmit'ten Yalova'ya kadar yol durumu hakkında bilginiz var mı? Gölcük'e kadar gittim de devamını gitmedim.

izmit gölcük arası çok rahat gölcük içinde çok geniş emniyet şeridi mesafesi olmasada sıkıntı olmuyor değirmenderede efe turun önündeki viyadüğü geçtiğiniz vakit yalovaya kadar gayet rahat bir yol var! Ben antrenman yapmak için kullanıyorum. Belki biliyorsunuzdur ancak yinede söyleyeyim İDO da internetten erken alınca 5 tl 10 tl gibi küçük meblağlarla bilet alabilirsiniz Gittiğiniz gün bilet aldığınızda 19TL idi en son şimdi ne kadardır bilmiyorum

arkadaşım ogün sabah bende antrenmana çıkacağım hava yağışlı olmazsa yalovaya kadar gelebilirim seninle ancak oradan orhangazi yada gemliğe kadar gidip döneceğim birbirimizin temposu uyarmı bilmiyorum ama çok tempolu gidiyorsan muhtemelen sana uyabilirim

@Caner Kaya

arkadaşım ogün sabah bende antrenmana çıkacağım hava yağışlı olmazsa yalovaya kadar gelebilirim seninle ancak oradan orhangazi yada gemliğe kadar gidip döneceğim birbirimizin temposu uyarmı bilmiyorum ama çok tempolu gidiyorsan muhtemelen sana uyabilirim

@kerem oktar

Valla tempolu gidebileceğimi zannetmiyorum dediğim gibi bu uzunluktaki ilk turum olacak. Olmadı beraber başlarız uyuşmazsak siz önden basarsınız :)

@Caner Kaya

bende öle aman aman hız yapmıyorum ama uzun turlarda 30 un altına düşmeden küçük ayna bol kadans yapmaya gayret ediyorum. İzmit Merkezden Yalova feribot iskelesi tam olarak 69-70 km dir. Siz izmitten çıkacağınız saati zamanı bana haber verirseniz Gölcük de hastane yolu kavşağının altında bekliyor olurum sizi

@Caner Kaya

@kerem oktar

Arkadaşlar ne yaptınız turdan sonra birşey yazmamışsınız? Tur nasıldı?

@Yasin Kara

Merhaba Yasin, ben Yalova'da işim çıkmasından dolayı İzmit'ten sabah 6'da çıktım. Bu yüzden de Kerem abiye haber vermedim hava daha yeni aydınlanıyordu :) Havalar düzeldiği anda başlığı tekrar aktif edip güzel bir tur yapmayı düşünüyorum bu güzergahta. Bu ilk turumdu ve tek başıma olmama rağmen çok iyi gitti. Burayı takip et ;)

istanbuldan kadıköyden gebze üzerinden hereke tarafına oradanda izmite gitmek demek kelle koltukta gitmek demek bu yol dönüşte ölüm yoludur
ayrıca gebze-tuzla arası son derece tehlikeli olup emniyet şeridi sıfırdır, ben buralarda bisiklet sürdüm bi dahada sürmem ,
ikincisi kartepe etabını kesin olarak bostancıdan tuzla ve gebze -eskihisar yaparım bunun nedeni şudur
bi kere tuzla -gebze arası gidişte 3 yol şeridi vardır üçüncü yol tam bisikletlik ,ama sadece gebzeye kadar ileride izmite doğru yol risklidir ,
izmitten geleceklerin yalova istikametine doğru gitmeleri en doğru harekettir yalova üzerindne pendik feribotuna binerek pendiğe geçmeleri kendi menfaatlerinedir .

Geri