@turbotx150 bey, şu an kullanmakta olduğunuz aynakolun yenisini almak isteseniz 180 TL ediyormuş baktım. En alt seviye de olsa bir shimanodan bahsediyoruz. Fakat almak istediğiniz aynakolun üzerinde yazan marka belli değil. Sizin verdiğiniz linkte KNT olarak geçiyor. Başka bir sitede aynı aynakolu NZGL olarak gördüm (Nazgül ticaret satıyor, adına da NZGL demiş), başka bir sitede UMT adıyla satıldığını gördüm, daha da başka sitede marka: GOLDEN yazıyor. Aynı aynakoldan bahsediyoruz, 2 dakikada 4 farklı isimle satıldığını buldum! Çinli sitelerden bu isimle aynakol aratması yapmaya çalıştığımda ulaşamadım gerçek üreticiye. Yani 43 liraya alacağınız bu malzemenin üreticisi belli değil. Menşei:Çin yazıyor sitelerin bazılarında. Ama gerçek firmasına ve marka adına ulaşamadım. Bu sebeple üretildiği materyali de bulamadım. Karbon deseni kaplama zaten. Dişler çelik, dıştaki koruyucu tepsi plastik, bunlardan eminiz. Fakat krank kolunun plastik mi çelik mi olduğunu bilemiyorum. Bir site ağırlık bilgisini 1100 gr olarak vermiş. Bu bilgiden hareketle kolun plastik mi çelik mi olduğunu tahmin etmemiz gerekecek.
Asıl önemli konu, bisikletinizden bir Shimano parça söküp, No-Name bir parça takmak akıllıca olur mu? Veya 180 liralık bir orjinal parçayı 43 liralık No-Name parçayla değiştirmek akıllıca olur mu? Sorusuna verecek bir yanıtınız bence artık var