Scudo Sports

KNT aynakolu nasıl bilirsiniz?

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.969
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
24x34x42 KNT marka aynakol almayı düşünüyorum bisikletimin üstündeki Shimano TY501 (Tourney serisindendir, en düşük düzey aynakol) aynakolun eskimesinden dolayı ama bazı ucuz aynakolların krank kollarının plastikten yapıldığı hakkında bir duyum aldım kesinlikle ayağa kalkınca kırılma riski var plastik aynakolda acaba KNT aynakol krank kolları da plastik mi yoksa metal mı kullanan varsa bilgilendirebilir mi? (link) almayı düşündüğüm aynakol bu

Son düzenleme:
Scudo
@turbotx150 bey, şu an kullanmakta olduğunuz aynakolun yenisini almak isteseniz 180 TL ediyormuş baktım. En alt seviye de olsa bir shimanodan bahsediyoruz. Fakat almak istediğiniz aynakolun üzerinde yazan marka belli değil. Sizin verdiğiniz linkte KNT olarak geçiyor. Başka bir sitede aynı aynakolu NZGL olarak gördüm (Nazgül ticaret satıyor, adına da NZGL demiş), başka bir sitede UMT adıyla satıldığını gördüm, daha da başka sitede marka: GOLDEN yazıyor. Aynı aynakoldan bahsediyoruz, 2 dakikada 4 farklı isimle satıldığını buldum! Çinli sitelerden bu isimle aynakol aratması yapmaya çalıştığımda ulaşamadım gerçek üreticiye. Yani 43 liraya alacağınız bu malzemenin üreticisi belli değil. Menşei:Çin yazıyor sitelerin bazılarında. Ama gerçek firmasına ve marka adına ulaşamadım. Bu sebeple üretildiği materyali de bulamadım. Karbon deseni kaplama zaten. Dişler çelik, dıştaki koruyucu tepsi plastik, bunlardan eminiz. Fakat krank kolunun plastik mi çelik mi olduğunu bilemiyorum. Bir site ağırlık bilgisini 1100 gr olarak vermiş. Bu bilgiden hareketle kolun plastik mi çelik mi olduğunu tahmin etmemiz gerekecek.

Asıl önemli konu, bisikletinizden bir Shimano parça söküp, No-Name bir parça takmak akıllıca olur mu? Veya 180 liralık bir orjinal parçayı 43 liralık No-Name parçayla değiştirmek akıllıca olur mu? Sorusuna verecek bir yanıtınız bence artık var o_O

Yakın zaman önce aldım ve yaklaşık 300 km'dir kullanıyorum. Kollar plastik değil. Şimdilik memnunum.

@turbotx150 bey, şu an kullanmakta olduğunuz aynakolun yenisini almak isteseniz 180 TL ediyormuş baktım. En alt seviye de olsa bir shimanodan bahsediyoruz. Fakat almak istediğiniz aynakolun üzerinde yazan marka belli değil. Sizin verdiğiniz linkte KNT olarak geçiyor. Başka bir sitede aynı aynakolu NZGL olarak gördüm (Nazgül ticaret satıyor, adına da NZGL demiş), başka bir sitede UMT adıyla satıldığını gördüm, daha da başka sitede marka: GOLDEN yazıyor. Aynı aynakoldan bahsediyoruz, 2 dakikada 4 farklı isimle satıldığını buldum! Çinli sitelerden bu isimle aynakol aratması yapmaya çalıştığımda ulaşamadım gerçek üreticiye. Yani 43 liraya alacağınız bu malzemenin üreticisi belli değil. Menşei:Çin yazıyor sitelerin bazılarında. Ama gerçek firmasına ve marka adına ulaşamadım. Bu sebeple üretildiği materyali de bulamadım. Karbon deseni kaplama zaten. Dişler çelik, dıştaki koruyucu tepsi plastik, bunlardan eminiz. Fakat krank kolunun plastik mi çelik mi olduğunu bilemiyorum. Bir site ağırlık bilgisini 1100 gr olarak vermiş. Bu bilgiden hareketle kolun plastik mi çelik mi olduğunu tahmin etmemiz gerekecek.

Asıl önemli konu, bisikletinizden bir Shimano parça söküp, No-Name bir parça takmak akıllıca olur mu? Veya 180 liralık bir orjinal parçayı 43 liralık No-Name parçayla değiştirmek akıllıca olur mu? Sorusuna verecek bir yanıtınız bence artık var o_O
Aslında hepsi aynı ürün oluyor çoğunlukla. Ancak bayiler bazen hepsiyle birden çalıştığı için örneğin a distribütöründen aldığı ürünü sorunlu çıktığında b distribütörüne itelemesin diye bu yola gidiyor. Çünkü bazı distribütör ürün sorunlu çıktığında alırken diğeri almıyor geçiştiriyor hal böyle olunca malın arkasında duran 100 ürün getirdiyse 150 ürün geri alabiliyor bu durumda da zarar ediyor ama malının arkasında durmayan vatandaş öteki üzerinden kâr ediyor. :) Firmalarda bunun önüne geçmek için çinden getirdiği ürünlere KNT,GOLDEN,UMT gibi isimler bastırıyor.

48lik için konuşuyorum malzeme demir fazla yüklenince eğiliyor rüzgarlı havalara ve pedala basarak bisiklete binmemeye dikkat etmek gerek

Aldım bu aynakolu 2 gündür takmaya zamanım olmadı sabah takıp testini yapacam çok kötüyse takip eden ilk zincir değişiminde aynakolu da değişirim.

Hayırlı olsun. Serkan beye katılıyorum. Shimano'yu söküp noname bir parça takmak biraz mantıksız. Tabi şuanda kullandığınız aynakolun durumunu bilmediğim için böyle söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Aynakolu aldım, 1500 km kadar kullandım ve aynakol vidasını ne kadar sıkarsam sıkayım gevşemeye, düşmeye başladı. 160 liraya kıyıp orjinal Shimano aynakol aldım taktım 1 ay önce sıkıntı yok.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@Orkun KnighTR34 Kolları mile bağlayan vidadan mı bahsediyorsunuz? O nasıl oldu yahu?

Aynakolu aldım, 1500 km kadar kullandım ve aynakol vidasını ne kadar sıkarsam sıkayım gevşemeye, düşmeye başladı. 160 liraya kıyıp orjinal Shimano aynakol aldım taktım 1 ay önce sıkıntı yok.
Benim Shimano aynakolumda 3000 kmde aynısı oldu. Zamanla sol aynakolun vidası gevşiyor ve sıkmazsanız aynakoldaki kare mile bağlanan kare kısım yuvarlaklaşıp düşme, gevşeme yapıyor. Loctite vs denedim ama işe yaramadı. Sonra yeni aynakol aldım.

Benim Shimano aynakolumda 3000 kmde aynısı oldu. Zamanla sol aynakolun vidası gevşiyor ve sıkmazsanız aynakoldaki kare mile bağlanan kare kısım yuvarlaklaşıp düşme, gevşeme yapıyor. Loctite vs denedim ama işe yaramadı. Sonra yeni aynakol aldım.
Ben 16000 km kullanmıştım önceki Shimano aynakolumu son zamanlarında biraz daha sağlam sıkmak gerekiyordu ama hâlâ götürüyordu. Artık aynakolda diş kalmadığı, 40 km/h sürate çıkınca zincir aynakola tutunamayıp takır takır atladığı için değiştirmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Geri