Scudo Sports

Km Saatindeki Altimetre Hakkında Bir Sıkıntı, Bir Soru...

emre daran

Üye
Tepki
28
arkadaşlar merhaba, Blackburn Atom SL 5.0 wireless km saati kullanıyorum. deniz seviyesinde altimetreyi sıfıra ayarlıyorum, sonra bir tura çıkıyorum, mesela antalya korkuteli turunda tahtalı beline geldiğimde bir turda 900 metre olarak gösteriyor başka bir turda 1200 metreleri gösteriyor daha başka bir gün aynı yere geldiğimde 600 metreyi gösteriyor. eve geliyorum google earth'tan baktığımda evin olduğu yer 117 metre olarak gösteriyor. ayarlıyorum 117 metreye sonra bi çarşıya in çık hooop altimetre olmuş 80 metre veya inadına 200 metre bazen ayar şaşmıyor ama ekseriyetle sapma oluyor. Havanın günlük basınç farkından olduğunu biliyorum ama yok mu bunun bi çaresi. aynı şekilde ağim ölçeri de berbat. inişler çok güzel ama çıkışlarda ben yarılıyorum %10 eğim tırman babam tırman bizim altimetre beyin umursadığı yok nasıl olsa eşek var o her türlü gider deyip sıfır eğimden başkasını göstermiyor. inişte de sırf gaza getirmek için çalışıyor şerefsiz ;) %9-10 eğim allah ne verdiyse bas misali. şakası bi tarafa da nedendir neden değildir bi yardımcı olursanız sevinirim.yarın saklıkente çıkıcam o kadar irtifa alınca insan gurur meselesi yapıp şu dağın tepesine çıktım bi altimetre düzgün çalışmadı demek istemiyorum. zaten olmuyosa da yapıcak bi şey yok. şimdiden teşekkürler...

Scudo
Altimetrenin hava deliği tıkanmış olabilir. Bant benzeri bir şey varsa çıkarmanızı ve kullanmadığınız bir diş fırçasıla şöyle bir yoklamanızı öneririm.
Diş fırçası metodunun iç tarafa zarar verme ihtimali var birazcık, garanti veremem :D

Barometrik altimetreler çok güvenilir olmuyor. Dediğiniz gibi hava durumuna göre çok farklılık gösterebiliyor.
Her tura çıkmadan önce ayarlasanız dahi gün içinde bile farklılık gösterebiliyor.. Polar CS500'e göre sahilde -120m'de bisiklet sürmüşlüğüm var =)..

Bunun olabilecek en başarılı çözümü GPS destekli bir saat ile olabilir.
Garmin Edge500'e geçtim yakın zamanda. İçinde barometrik altimetre var ama bundan aldığı değerleri GPS değerleri ile düzeltebiliyor.
Bu yüzden sorun yaşamıyorum..

arka kısımda bi parça falan gözükmüyor. temiz ama sanırım dediğiniz gibi bi gps ile yapmak lazım bu işi. polar bile -120 m gösteriyorsa gerisi hikaye demek.

edip bey peki bu garminlerde gps kullanımı için herhangi bir ücret ödüyor musunuz yoksa cihazı satın alarak direk kullanmaya mı başlıyorsunuz?

Edge 800 gibi harita kullanan bir model alırsanız muhtemelen harita güncellemesi için dönem dönem ücret isteyebilirler. Ama güncellemek istemezseniz ücret ödemezsiniz.
GPS ücretsiz bir servis. Direk aldığınız gibi kullanmaya başlarsınız.. =)

benim casio saatim var antalya-kemer arası yaptığım turda büyük çaltıcakta 80 metre gösteriyodu :D yani havanın basıncına göre çok değişiyo yağmurlu havalarda özellikle daha yüksek görünüyo :D

• Beğen
Tepkiler: emre daran
Geri