@taylantugay
Merhaba once biraz aciklama yapalim.
Km saatleri kablolu ve kablosuz olarak ikiye ayriliyor.
Kablosuzlar maşaya ve gidona sabitlediginiz her iki parcada da pil bulundurur. Ucuz modellerin frekans hatalari veya cevresel etkenler (turdaki baska bir bisikletcinin kablosuz saati, cep telefonu vb.) hatali veri olcme problemi olabildigi bahsedilir hep.
Kablolu ise sadece gidondaki parcada pil bulundurur. Kabloyu bir kez sabitlerseniz sorun cikarmaz.
Genellikle su gecirmez ozellikteler.
Basit olarak ODO (genel toplam kilometre), TM (tur suresi), DST (toplam tur kilometresi), AV (ortalama hiz), MX (ulasilan maximum hiz) gostermesi yeterlidir.
Kadans olcen modeller profesyonel ve duzenli antrenman yapanlar icin daha dogru bir tercih. Boylelikle dakikadaki pedal devir sayinizi, hizinizi, surenizi surekli izleyerek yuksek performans ve gelisiminizi takip edebilirsiniz. Ancak kadans olcme ozellikli bir km saati icin kadans olcum kitini de almaniz ve kurmaniz gerekir.
Hobi veya amator spor/tur amacli kullaniyorsaniz saniyede bir devirden fazla pedal ceviriyor olmaniz yeterlidir (degisik kaynaklar bu tarz kullanim icin 70-90 devir dakika oneriyorlar genelde). Bunu da sayarak hesaplayip sonrasinda buna yakin devirlerde cevirme aliskanligi kazanmaniz yeter. Yani kadans olcer 2. tip kullanici iseniz size gerekmez. Ama olsun bulunsun derseniz kesenin agzini acmaniz lazim.
Ben size uygun fiyat ve kaliteli olarak kendi kullandigim cateye velo 9 kablolu modeli tavsiye edebilirim. Benim aldigim yerde hala 45 TL gorunuyor ve Izmir'de siz bizzat gidip bakabilirsiniz:
(link)
Basit olarak siraladigim ozelliklere ek olarak ortalama harcadiginiz kalori ve arac kullansaydiniz harcayacaginiz karbonmonoksit salinim tasarrufunuzu gosteriyor. Hafif, kolay okunan buyuk ekranli, kolayca takilip cikarilan bir model. 8 ay ve 2600 km'dir kullaniyorum bir problem yasamadim. Siz yine de tum modelleri inceleyerek alin. Benimki kendi tercihime gore tavsiye niteligindedir...