Scudo Sports

Km saati tavsite ve önerilerinizi bekliyorum

Tepki
54
Merhaba. Izmirde yasiyorum. Uzun tur yapma gibi bir niyetim simdilik yok. Aslinda telefon uygulamalari isimi goruyor ama bisikletle yaptigim toplam km yi de gormek istiyorum bu sebeple de km saati ariyorum. Marka olarak sigma geciyor bu forumda genelde. 60 tl butce ayirabilirim km saatine. Ne onerirsiniz? Bir yandan da almisken itisi olsun istiyorum bu sene bunu alip seneye beni tatmin etmeyince uzerine bir 150 tl daha vermek istemiyorum. Bu sebeple butcemi arttirabilirim.
Forumda surekli kadans lafi gecmektedir. Kadans pedalin her bir turuna mi denmektedir? Kadans olcumu neden bu kadar onemli? Bir de onu aciklarsaniz cahilligimden biraz olsun kurtulmus olurum:)

Scudo
@taylantugay

Bende yeniyim genellikle bisikletlerde (forumda) sigma görüyorum hocam ayrıca btwin bakabilirsiniz...

İşi bilen arkadaşlar tam model olarak öneride bulunabilir..
325 resimlerini görebilirsek sevinirim :)

btwin count 8 fiyat/performans göze alındığında en iyi secimdir.
ekranı büyüktür su geçirmez kablosuz vs vs.

ama bir kere alım diyorsanız sigma 16.12 öneririm.
artı olarak kadans (sensörü ayrı satılır) termometre arka ışık kronometre vs vardır ve hızlı çalışır.

bende şuan 16.12 sts kullanıyorum ve en ucuz olarak deacotlanda satılıyor fiyatı 139 tl + 5 tl kargo.

(link)

@taylantugay

çevirdiğiniz pedal devri kadansdır.
buna bağlı olarak yakılan kalori vs hesaplanıyor.
daha çok bisikleti spor olarak yapanlar kullanıyor.
ben bisikleti ulaşım aracı olarak kullandığım için benimde bir işime yaramadı.

ben sigma 16.12'yi secerken kadans'ı var diye seçmedim,ekran aydınlatması var diye seçtim :)

@taylantugay

Hocam öncelikle profesyonel değilseniz yani yarış falan koşmayacaksanız kadans pek işinize yaramaz. Kadan dakikada çevirdiğiniz pedal sayısıdır. Km saatinde kadans ve nabız benim için önemlidir. Eğer yarış falan koşmayacaksanız arkadasın da dediği gibi
(link) Yeterli olacaktır.Eğer biraz daha iyi birşey istiyorsanız Sigma 1909 kullanıyorum ; nabız , kadans vs hepsi mevcut önerebilirim.

Tesekkurler cevaplar icin. Bu arada safa bey kisa zamanda yukleyecegim insallah fotolari

@taylantugay

Merhaba once biraz aciklama yapalim.
Km saatleri kablolu ve kablosuz olarak ikiye ayriliyor.
Kablosuzlar maşaya ve gidona sabitlediginiz her iki parcada da pil bulundurur. Ucuz modellerin frekans hatalari veya cevresel etkenler (turdaki baska bir bisikletcinin kablosuz saati, cep telefonu vb.) hatali veri olcme problemi olabildigi bahsedilir hep.
Kablolu ise sadece gidondaki parcada pil bulundurur. Kabloyu bir kez sabitlerseniz sorun cikarmaz.

Genellikle su gecirmez ozellikteler.

Basit olarak ODO (genel toplam kilometre), TM (tur suresi), DST (toplam tur kilometresi), AV (ortalama hiz), MX (ulasilan maximum hiz) gostermesi yeterlidir.

Kadans olcen modeller profesyonel ve duzenli antrenman yapanlar icin daha dogru bir tercih. Boylelikle dakikadaki pedal devir sayinizi, hizinizi, surenizi surekli izleyerek yuksek performans ve gelisiminizi takip edebilirsiniz. Ancak kadans olcme ozellikli bir km saati icin kadans olcum kitini de almaniz ve kurmaniz gerekir.
Hobi veya amator spor/tur amacli kullaniyorsaniz saniyede bir devirden fazla pedal ceviriyor olmaniz yeterlidir (degisik kaynaklar bu tarz kullanim icin 70-90 devir dakika oneriyorlar genelde). Bunu da sayarak hesaplayip sonrasinda buna yakin devirlerde cevirme aliskanligi kazanmaniz yeter. Yani kadans olcer 2. tip kullanici iseniz size gerekmez. Ama olsun bulunsun derseniz kesenin agzini acmaniz lazim.

Ben size uygun fiyat ve kaliteli olarak kendi kullandigim cateye velo 9 kablolu modeli tavsiye edebilirim. Benim aldigim yerde hala 45 TL gorunuyor ve Izmir'de siz bizzat gidip bakabilirsiniz:
(link)
Basit olarak siraladigim ozelliklere ek olarak ortalama harcadiginiz kalori ve arac kullansaydiniz harcayacaginiz karbonmonoksit salinim tasarrufunuzu gosteriyor. Hafif, kolay okunan buyuk ekranli, kolayca takilip cikarilan bir model. 8 ay ve 2600 km'dir kullaniyorum bir problem yasamadim. Siz yine de tum modelleri inceleyerek alin. Benimki kendi tercihime gore tavsiye niteligindedir...

suat bey ayrıntılı cevap için teşekkür ederim. btwin ve sigma arasına bir de cateye markasını eklediğiniz için ayrıca teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Güneş ışığında ekran rahatlıkla gözüküyor mu ?

bende dün Count4 sipariş ettim Decathlon'dan.Fiyatına göre iyi bir seçenek ayriyetten ön far alacağım için biraz ucuza kaçtım yoksa Count8 alacaktım :) Count4&8 bunlara bakmanızda fayda var

Hocam aldıktan sonra bilgi verirmisin ışığın veya güneşin altında performansı nasıl bağzı arkadaşlar güneş ışığında ekran gözükmüyor diyordu

arkadaşlar yeni aldığım ghost 7500 bisikletime hız,bisiklet üzerinde geçen zaman,bisiklet üzerinde yapılan son km ve en önemli istediğim 2 özellik saat ve gece aydınlatması olması fiyat kısıtlamam yok geniş ekranlı herseyi tek bir ekran görebileceğim kablosuz km saati tavsiyelerinizi rica ediyorum...

sigma 8.12 kullaniyorum, ama sizin butce ile daha iyi modeller alinabilir, benimkinin tek eksigi backlight

Ben cateye 50 modeline bakiyorum hersey var kalp hizi,gps,cadense,watt degeri vs. Fiyatida 220 civarinda gerek var midir bilmiyorum gerce :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

baktım da ışıklı oldugu hakkında her hangi bir bilgi yok birde mutlaka ekranda saati görmek istiyorum

Bende 16,12 aldım ama daha kullanmadım , decathlonda kaldıysa al derim bende o kadar paraya değermi bilmem

@tayfur pamuk

Dediğim gibi hiç kullnamadım , arka ışık ve saat mevcut :in:

ama arka ışık için yanma mesafesi kısa diyordu arkadaşlar sitede, ben de denemedim

Geri