Scudo Sports

Klasik tadında bir çalışma: Peugeot R15

basri

Forum Demirbaşı
Tepki
1.344
İsim
Tuncay Özışık
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Uzun süredir malzeme dolabında bekleyen ve yıllar boyunca topladığım çoğu klasik dönem malzemeleri uygun bir kadroyla birleştirip günümüzün bisikletleriyle rekabet edebilir bir makina ortaya çıkartabilir miyim diye yaptığım çalışmayı sizlerle paylaşıyorum. Sonuç beklediğimden iyi oldu. iyi bir çift bacakla rahatlıkla granfondo yarışlarında rakipleriyle kapışabilecek seviyede olduğunu söyleyebilirim. Toplam ağırlık da beni tatmin edecek seviyede, elbette karbon malzemelerle daha da hafifletilebilir, ama bu hali de son derece keyifli.

Donanım Listesi
----------------------------------------------
Kadro: Peugeot R15, Alüminyum, 53 cm, Fransa dizaynı
Jantlar: Token C28A
Lastikler: Vittoria Zaffiro Pro
Fren bacakları: Campagnolo Centaurus
Fren Kolları: Shimano Tiagra, ST-4500
Aynakol: Campagnolo Chorus CT, 50-34
Pedallar: Look Keo Klasik
Ön arttırıcı: Shimano 105
Arka Arttırıcı: MicroSHIFT RD-R67SR
Gidon: FSA, Alüminyum, 42 cm
Gidon boğazı: Ritchey
Sele borusu: ControlTech
Sele: r.e.med

NOT: Kadro ve birkaç malzemeyi sağlayan Ören'den Kemal bey'e teşekkürlerimle. Kendisi çok titiz, bilgili ve tam bir klasik meraklısı...

İyi seyirler...

SAM1182_sm.jpg

SAM1184_sm.jpg

SAM1183_sm.jpg

SAM1201_sm.jpg

SAM1222_sm.jpg

SAM1205_sm.jpg

SAM1212_sm.jpg

SAM1213_sm.jpg

SAM1220_sm.jpg

SAM1221_sm.jpg

SAM1226_sm.jpg

SAM1223_sm.jpg

SAM1227_sm.jpg

SAM1228_sm.jpg

peugeot_R15_olculer.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Bisikletiniz hayirli olsun. Donanim cok karisik olmus ve hic uyum saglamamis olsada görüntü olarak güzel görünüyor. Klasik tadinda demissiniz, ben konunun tam olarak orasini anlamadim.

Maşada Specialized logosu nedir? :D

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@basri
Elinize emeğinize sağlık. Görüntü olarak tatlı görünüyor.😍

Sizden bir ricam olacak, fotoğraflardan birinde Tv ünitesinde "recumbent trike" gördüm. Onun birkaç fotosunu ve varsa linkini atar mısınız. @emir yakup bulut bu tarz bisikletlere meraklı bir dostumuz. Belki ilgisini çeker. :harika:

@basri
Elinize emeğinize sağlık. Görüntü olarak tatlı görünüyor.😍

Sizden bir ricam olacak, fotoğraflardan birinde Tv ünitesinde "recumbent trike" gördüm. Onun birkaç fotosunu ve varsa linkini atar mısınız. @emir yakup bulut bu tarz bisikletlere meraklı bir dostumuz. Belki ilgisini çeker. :harika:
Sizi forumun en kadirşinas üyesi ilan ediyorum sayın Hamlet. 🤜

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri