Scudo Sports

klasik arka dişli sesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
arkadaşlar bisikleti pedal çevirmeden yürüttüğünüzde çıkan klasik ''cırr'' sesini kesmenin bir yolu var mıdır bazı eski modellerde bu sesi çıkarmayan rubleler bulunuyo bu rublelerden bulabilirmiyim tşk

Scudo
valla bence yoktur diye tahmin ediyorum profesyonel türde olanların hepiciğinde var şahsen kaset kullanıyorum ondada var ama nerdeyse farkedilmeyecek kadar az ses çıkıyo

Bir ara sessiz modeller çıktıydı shimano da ama tutmadı ve oldukça sorunluydu, shimano da pek ses çıkmıyor zaten genelde siz bir de Crossmax SL lerin sesini duyun :)

haha benim 15 senelik castelloda giderken çıt çıkmıyor lastiklerde erimiş kornada kulanmıyorum zor oluyo:)

büyükada yarışında ikinci olan arkaşın sanırım irlandalıydı bisikletinden gelen sese ben şahsen inanamamıştım benimkinden neden okadar ses gelmiyo diye düşünmedim değil:D

@Ozan Güven

Selam,
Arka rubleden ( dişli) ses gelmesini istiyorsan, rubleyi benzine yatır, iyice yağını sök, daha sonra en ince makina yağı ile dıştan yağla ( teflonlu zincir yağı da olur). Ruble sesi çoğalacaktır.

Ruble sesini azaltmak içinse ben kalın makina yağı kullanıyorum..

Mustafa

Chris King, Tune... Ses konusunda efsane olan firmalar.
Bu arada Shimano da yavaş yavaş akıllanıyor. Yeni XTR serisi arka göbekler (970-975) daha fazla diş sayısına sahip. Bu sayede tırnakların kavraması daha hızlı oluyormuş. (Hoş, Chris King, Tune, DT Swiss bunu çook önceden beri kullanıyor :))

o ses benim çok hoşuma gidiyor :)

mavic crossland kullanıyorum ve sesi çok tatlı :)
bakım yaptık geçen gün ses değişti
artık sese göre içindeki gresi anlayabilir hale geldim :)...
;)

@moonloc
Yağlamak sesi keser. Benzincilerde W20-50 makina yağı var, diesel motor için olan biraz daha kalındır onu sor. Rublenin küçük dişli tarafından sal yağı gitsin.

yağlamakla o sesin kesileceğini sanmıyorum ama yinede siz bi deneyin,genelde o sesi kesmek için göbeklerin içindeki bilyeleri söküyorlar

Castelloterminator rumuzlu arkadaşın dediği gibi, benim eskiden kullandığım standart Castello Terminator'ümde de hiç ses çıkmıyordu. Üstelik bisiklet ilk alındığından beri. Sanırım Shimano'nun çıkarttığı sessiz göbeklerden kullanılmıştı. Hatta kaç sefer yolda kolunda çantasıyla eve doğru yürüyen babaannemi ''kapkaç'' şakasıyla korkuttum, hiç ses çıkartmayan bisikletim sayesinde :)

@jankat

Bilye söküp ne koyuyorlar??, tespih mi?.
FYI: Öyle şey olmaz, rubledeki sesi yapan yaylı tırnaklardır, tırnaklar yağlandığında ses azalır.( yada söküp çok az grease yağı sürülebilir, tavsiye etmem rubleyi toplaması çok zordur)

bazı göbeklerde zamanla o ses gidiyor. ama shimano nun parallax göbeklerinde çıt çıkmıyordu. shimano bir çok göbek modelinin parallax versiyonunu çıkarmıştı eskiden, hala üretildiğini sanmıyorum. o ses çok sinir ediyorsa bu sitede birisi 2. el deore lx parallax göbeklerini satıyodu. hala satılmadıysa tavsiye ederim...

Ben de o cırr cırrr sese sinir olanlardanım. Birkaç kere göbeği yağlayınca eski tip göbeklerde o sesi yokedebiliyordum.

@dgt97

paralax,göbeklerin model adı değil,geniş yapı özelliğinin genel ismidir. şu an kullanılan göbeklerin hemen hemen hepsi zaten paralax.yani tune nün o çok sesli göbeğide paralax göbek.shimanonun sessiz göbeklerinin türkçe adı silindir kavramalı göbek,ingilizce adıda sılent clutch diye geçer.97 model deore,stx rc,stx ve alivyo da seçenek olarak vardı FH R080 ve 050 de model numarası idi.

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
bts.elektronik sanırım demek istediğimi yanlış anladınız. Ayrı bir model olarak parallax var demedim zaten. Bazı modellerin "parallax versiyonu" vardı derken bunu kastettim. Bu konuda sizinle aynı fikirdeyiz. Bir dönem çıkan parallaxlarda fabrika çıkışı olarak o dişli sesi çıkmıyordu. Zaten parallaxların özelliği sızdırmazlıktır diye biliyorum. Yanlış biliyorsam forumdaki daha bilgili arkadaşlar düzeltir zaten...

@Mustafa İçdağ

Zamanında denemiştim,tamamen katılıyorum.80-90 numara gibi kalın yağlarla yağlayınca ses kesiliyor.

Geri