Scudo Sports

Kışın-Yağmur-Kar bisiklet uygun kıyafetler

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.848
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar linkteki kıyafeti buldum kış için ne dersiniz
Daha önce bu veya benzeri kullanan var mı..

Tavsiyeleriniz çok değerli benim için, teşekkürler şimdiden..

(link)

Scudo
Yorum gelene kadar aldım gitti.
Ve çok beğendim oldukça kaliteli ve her zaman da kullanılabilecek kadar şık, sorusu olanlara cevaplarım
almak isteyen olursa da tarif ederim yerini..

İşte ürünün orijinal site linki ve buradaki fiyattan da çok ucuza satılıyor..

(link)

Bu yağmurluğun içinde kendi terin ile sıklam sırıl olacaksın.

Bu ürün motosiklet kullananlar için tasarlanmış.Motorda kullandığımdan biliyorum oldukça ağırlar bu tarz ürünler.Bence dechatlonda satılan yagmura ve rüzgara dayanıklı ürünleri almak daha mantıklı.

Almadan önce en çok bu konuyu araştırmıştım aslında.
Sonra şu özelliğini gördüm verdiğim linkte de göreceksiniz : AEROTEX

Bu şekilde yapılmış ürün ter, yani su buharını dışarı atıyor, ama bundan daha büyük taneciklere sahip su,yağmur vb içeri almıyor.
Bunun diğer firma adını ise belki de daha iyi bilirsiniz GORETEX..

@fevzi

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Ulusoy
Ozan bey;
Almadan bayağı bir giyip denedim, bana çok ağır gibi gelmedi ama zaten içine sadece bir eşofman veya polar giyeceğim
ve bu model motosikletler deki gibi darbe koruması olmayan bir model, yani o adar ağır değil belki bu yüzden.

Neyse önümüz yağmur ilk deneyip buraya yazarım sonucu, bakalım nasıl olacak..

@Ozan Güneri

Hafif de olsa aerodinamik olarak bisiklet için tasarlanmadığı ortada. Ama tabi en iyisi deneyip sonra sizin yorum yapmanız. Yapı olarak şu tarz ürünleri tercih ederdim. (link)

Evet kesinlikle aerodinamik ve bisiklete özel tasarım değil.
Ama verdiğiniz ürünleri de incelemiştim, çok güzeller kesinlikle ve de çok pahalılar.
Kışın en fazla toplamda 1-1.5 ay yağmurda giyeceğimi hesapladığım için o paralara kıyamadım bir türlü:)

@Şafak Başlar

@Çetin ŞAHİNÖZ
Tabi ürün aslında genel kullanım olarak güzel bir ürün. Yani ne olursa olsun işinize yarar diye düşünüyorum. Ama bisiklet tepesindeyken içine eşofman veya polar giyerseniz, dışarısı soğuk da olsa vücudun iyice ısındığı bir noktada bunaltabilir. Ben iç ve ara katman olarak şu siteden uygun fiyatlı ürünler aldım.
(link) . İÇ kısma fazla kalın şeyler giymeye gerek yok.

Evet bunlar güzel ürünler, tam bu iş için.
Bu arada ben bu sabah soğuk olduğu için üst kısmını giyip denedim. Önünü kapatmadım bu yüzden gayet hafif geldi.
Çok soğuk havalarda ne sonuç verecek göreceğiz, asıl mevzu hava çok soğuk olmasa da bisiklette rüzgar olduğu için içine işliyor insanın.

Motosiklette dururken yada sürerken hiç terletmedi bisiklet için bilemiyorum.

(link)
Şöyle muadillerine göre uygun fiyatlı, kaliteli gibi görünen ve hafif bir ürün bulup sipariş ettim. Henüz ulaşmadığı için deneyimlerimi paylaşamıyorum. Yağmurlar başladı diye paylaşmakta acele ettim.

@Holiganguc
Bende senin gözlük gibi birşey düşünüyorum, normal gözlükte rüzgar direk gözümün içine giriyor sanki, bir de sürekli buğulanıyor. Piyasada denediğim bu tip gözlükler bana çok kaba geldi, genelde kayak gözlüklerini denedim bu arada. Çerçeveleri çok kalın. Senin gözlük iyi duruyor ama.

@bulentdasci
ayrıca maske ile rahat nefes alabiliyor musun, özelikle yokuş çıkarken

(link) Benim kullandığım ürün tp 75 olan model tp seviyesi ne kadar yüksekse okadar dayanıklı oluyor.

Mavic Kysrium kışlık askılı taytını kullanıyorum, iki katmanlı olması sebebiyle sıcak tutuyor ter tahliyesi de çok iyi.

Ancak gel gelelim Mavic HC H2O cekete; Hava 5 ile -10 derece arasında olduğu zaman çok iyi ısıtıyor kesinlikle içeriye hamama çeviriyor hava Türkiye şartlarında ne kadar soğuk olursa olsun. Ancak hava 5 derecenin üzerinde olduğunda sıcaktan bunaltıyor. Bu nedenle bu serinin içi polarlı olan kalın olanı değil ince olanın almak lazım gibi.

Geri