Scudo Sports

Kış İçin Rüzgar/Su Geçirmez Üst Giysisi...

Halil EROĞLU

Forum Bağımlısı
Tepki
1.061
Bisiklet
Salcano
Merhaba. Malum sonbahara az kaldı, sonrası da soğuk kış günleri. Benim gibi günde en az düzenli bisiklet kullanan arkadaşlar için elzem olan ceket/üst giysisi için tecrübelerinize dayanarak önerilerinizi bekliyorum. İşte öncelikli kriterlerim:

* Kesinlikle su ve rüzgar geçirmemeli. Fermuarı da bu özellikte olmalı. Fermuar üstü yan koruma tercihimdir.
* Hafif, dayanıklı ve çamaşır makinesinde yıkanabilir özellikte olmalı, 1 yıl sonra çöpe atmayayım.
* Soğuktan korumalı, hararet oluşan iç kısımdaki havayı dışarı atabilmeli.
* Terletip yakmamalı, haşır huşur edip sinirimi bozmamalı.
* Bilek bölgesi cırtlı veya kayışlı sistemle sıkıştırılabilmeli. Lastikli olanları son tercihim.
* Gizlenebilir veya çıkarılabilir başlığı/kapşonu olmalı. Bu kısım da su geçirmeyen özellikte olmalı.
* Yaka kısmı boynu kapatabilecek şekilde olmalı. Kapşonu da taktığım zaman boynumdan soğuk hava girmemeli.
* Fiyatı abartı olmamalı. Kalitesi oranında 170-210 TL arasında olmalı. Daha azı veya daha fazlası tercihim değildir.
* Yurtiçinde satılan bir ürün olmalı. Yurtdışında satılan bir ürün ise kargo bedeli dâhil maksimum 170TL olmalı, 75€'yu geçmemeli.

Kullandığınız ürünleri de linkleriyle beraber yazıp yorumlayabilirsiniz. Ayrıca benim istediğim kriterlere ve fiyat aralığına uygun bir ürün biliyorsanız lütfen linki ile beraber yazınız. Şimdiden teşekkürler...

Scudo
biraz önce camdan bakarken dışarıda gördüğüm rüzgardan sonra bende aynı şeyi düşündüm. :)

İnceliyorum, seçenek az ama kriterlerime uyuyor. Kalitesi nasıl acaba, kullanan olmuş mu daha önce?..

Aşağıdaki linkteki ürün nasıl acaba? İndirim oranı yüksek görünüyor. Doğru mu yanlış mı bilinmez...

(link)

Eser verdiğin linkte kapşon var mı yok mu anlamadım yok galiba

Bazılarında var kapşon. Yazıyor ürün açıklamalarında...
Atlaskamp

eyvallah görmemişim peki stow away ne ola ki bilen var mı? çıkartılabilir falan mı demek?

(link)
(link)
(link)
(link)

Ben bisikletçilerin giyim tarzından pek anlamam, bu ürünler bisiklet kullanımı için ne kadar uygun onuda bilemem ama ben kaya tırmanışı yapıyorum aynı zamanda belgesel kameramanıyım biz genelde bu tarz ve marka ürünleri kullanırız hem hafiftir hemde rüzgar geçirmez, ben kışın bisiklete binerken bunlara benzer montlar kullanıyorum belki birazda olsa fikir verir .

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
Atlaskamp taki ürünlerden birini aldım henüz kullanma fırsatı bulamasamda gore-tex özellikli bir ürün için çok uygun bir fiyat havalar daha soğusun deneyeceğim.Bu arada Shimano nun gore-tex özellikli bir ayakkabısını kullanıyorum çok memnunum.

• Beğen
Tchibo'dan 45TL'ye bir yağmurluk almıştım. Şu anda satışta değil ama kışa doğru muhtemelen tekrar satışa çıkar.
Rüzgar kesiyor, yağmuru da bir yere kadar kesiyor. Bir kere gökten boşanırcasına yağmur yağdığında sadece omuzlarım nemlenmişti biraz.
Günlük kullanım için de uygun bir yağmurluk. Kapüşonu yok ama. Zaten bisiklet üzerinde kapüşon biraz zorlar diye düşünüyorum (hiç denemedim ama, onu da belirtmeliyim =)), onun yerine kask yağmurluğu aldım 10TL'ye Macera Cumhuriyeti'nden. O da kafanızı koruyor gayet güzel bir şekilde=)

• Beğen
Ben kaskı kapşonu taktıktan sonra üstüne takmayı düşünüyorum. Böylece hem kapşon sorun olmaktan çıkmış, hem az olan saçım ıslanmaktan kurtulmuş, hem de kulaklarım ve ense kısmın üşümemiş olacak :cool:

@Halil EROĞLU

bisiklete bindiğiniz içi bence görsellikte çok önemli bu ürünü hiç beğenmedim indirim felan olsada ;)

@siretsiret

Peki görsel olarak beğendiğiniz alternatif olarak sunabileceğiniz, kıyaslayabileceğim bir ürün var mı?..

Bende bu ceket var, ve şimdiye kadar en memnun kaldığım bisiklet giysisi diyebilirim. Fiyatı verdiğiniz aralığı biraz aşıyor belki (aslında aşağıdakinden çok ucuza bulunabiliyor, ben 100pound civarına almıştım) ama fikir vermesi açısından bakabilirsiniz:
(link)
Bir kere kullanabileceğiniz sıcaklık aralığı çok geniş.. 15-20 derecelik bahar günlerinden -10derecelik kış günlerine kadar (2 kat ince içlikle) uzun süreler kullandım. (-10 derece minimum değil, sürüş sırasındaki sıcaklık, ve 2 saati aşkın sürüşlerde üşütmedi) Çok iyi hava geçiriyor (Gore-tex’den faklı bir malzeme) çok ince, vücuda çok iyi oturuyor.

Ek olarak bence kapşon konusunda ısrarcı olmayın, kapşon bisikletle çok iyi çalışmıyor. Kaskın üzerine takılmaz, içine taksanız rahatsız eder ve terletir. Ben gore-tex kask kılıfı kullanıyorum ve bu ceketi giyiyorum, normal şartlarda boyundan vs hiç su girmiyor, kafa hava alıyor, görüş engellenmiyor.

• Beğen
Önerileri inceliyorum tek tek. Kapşon işini de düşünüyorum görüş engelleme olayı tehlikeli. Ürünlerin fiyatları uygun sayılır ama incelikle soğuğa karşı koruma doğru orantılı değilse o zaman hüsran olacak. Arkadaşlar kendi kullandıkları ürünlerden önerilerde bulunurlarsa daha aydınlatıcı olur benim adıma...

@tunckuyel

Mesajını atlamışım yeni farkettim. Stow away katlanabilir bir kapşonun(bir kağıdı eşit aralıklarla izli yerlerinden katlamak gibi) fermuar ya da cırt yardımı ile ense kısmına gizlenebilen özellikte demek. Yani boşa artistlik yapmışlar "Yakada stow away şapka" diye. "Yakada gizlenebilen şapka" dese daha açıklayıcı olurdu :in:

Bisiklet üstünde üşüyeceğini düşünme. Kapşona gerek yok. Tehlikeli ve işine yaramayacak bir aksesuar. Kafan ıslansa ne olacak zaten terden ıslanıyor.
Bende çok ince tek kat su geçirmeyen ve nefes alabilen bir rüzgarlık var. Soğuktan korunmak için bunun altına giyeceğin orta kat önemli. Orta kat olarak giyeceğin de nefes alabilen malzemeden yapılmış bir şey olmalı.

Şu ikisi olabilir gözüküyor ama daha ince olsa daha makbul olur.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Şimdi kendiminkini detaylı inceledim. Nike'dan almışım, çok ince bir rüzgarlık ama kışın bile çok iyi iş görüyor. Kapşonu var ama katlı vaziyette kullanılmamış olarak duruyor.

Birazcık cıngıllı renkler lazım sarı kırmızı falan akşam ve karda işe yarar bence :)

Geri