Scudo Sports

Kış bisikletçiliği neler alayım?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Bunca yıldır hep adana gibi sıcak yerde sürdüm :) artık bisikletimi üniversite okudugum şehre getireceğim.Fakat kış için hiç ekipmanım yok.Bana pek pahalı olmayan birşeyler önerebilirmisiniz?Evanscycles den bir kaç şey olcam oradan uygun eldiven yada pantolon yada ceket gibi gümrük limitini aşmayacak şeyler önerirmisiniz :) uygun fiyatlı türkiyedende alabilirm internet üzerinden.

Scudo
önelikle gümrük limiti 75€... yani vergisiz getirtebiliceğiniz limit.. kargo şirketi ya da posta idaresi farketmiyo, evinize kadar getiriyo...
75-1500 € arasında AB ülkelerinden gelirse %18, diğer ülkelerden gelirse %20 vergisi var...
eğer kargo şirketleriyle getirtirseniz, ardiye ücreti adı altında bi'şeyler kitliyolar... posta idaresinin böyle sürpprizleri yok, ama paketinizi en yakın gümürkten siz alırsın, yani kapıya teslim olmaz...

kışın en önemli parçalar yok bence... eşit önemli parçalar var...

mesela çamurluk, uzun parmaklı bi eldiven, yağmurlu hava için yağmurluk, rüzgarlık; ağzınızı-burnunuzu kapatabiliceğin bi'şeyler...

ama bence hepsinden önemlisi... aydınlatmalar... yani kışın hava erken kararıyo, insanlar zaten dikkatsiz... ne kadar çok ışıklı olursanız o kadar iyi...

ha kış aylarında bisiklet kullnamak konforlu diil... yani üşürseniz eğer, üşüdüm demek... kat kat yatakların altındaki bezelye tanesini hissettiği için uyuyamayan prensese benzemek demektir ki... hep sinir olmuşumdur o prensese :)

(EDIT: kusura bakmayın :) sen'leri siz'le düzelttim... :) ben de bu kış bisikletten inmemeyi düşünüyorum da, o yüzden bi gaza gelip yazmışım işte öyle =) )

• Beğen
Tepkiler: Cebrail Tunç
bence en azami şekilde kışı atlatabilirsiniz.Vücutta korumanız gereken önemli yerler var.Eğer o bölgeleri korursanız sıkıntı olmuyor.Boyun bence en önemli bölge boyunu buff ve türevleri ile koruyabilirsiniz.kişisel olmakla birlikte uygun termal içlikler ve uzun kollu formalarla beraber üzerinede yağmurluk çekerseniz sıkıntı yaşamazsınız.Alt tarafa ise benim kullandığım tekniği yani kışlık içlik ya da tayt üstüne şort giyerek halledebilirsiniz.Kaskın üzerine goratex bir kılıfta alırsanız sizin için iyi olur bence bu ekipmanlarla kışı tamamlarsınız.Ayrıca arkadaşımızın dediklerinin hepsinede katılıyorum

Kendi kış giyim setimi söyleyeyim.

İç katman olarak pedli tayt üzerine termal içlik takımı.

Sentetikten ara katman üst ( bazen giymeyebiliyorum )

Dış katman olarak da windstopper takım.

Jelli bisiklet eldiveni üzerine giyeceğim ince, rüzgar geçirmez tam parmak eldiven.

Boyun ve kulaklar için de 1 adet buff ,yada ince kar maskesi. spd ayakkabı içine de teri dışarı atan, tutmayan çorap.

Yağmur yağarken sürmeyi sevmediğimden öyle havada çıkmıyorum. Ama bu giyim ile çok ama çok soğuk havalarda bile sürmek rahatsız etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Takip ediyorum, benim de merak ettiğim bir başlık, teşekkürler

Gideceğin memleket eksi hava derecelerini görüyorsa ve spd ayakkabı kullanıyorsan olmaz ise olmazların Nortwave eldiven ve ayakkabı kılıfı ( 3 yıllık tecrübelere dayanarak onlarca deneme sonucu Eskişehir ayazında beni sıcak tutan tek marka)

thermoform kar maskesi (kask kullanmaya uygun terletmiyor bunaltmıyor bahar aylarında boyunluk olarak da kullanılıyor)

Bu yazdıklarım soğuklarda olmaz ise olmazlarım .Üst ve alt giyimi ise standart kullanıyorum(üstte bir içlik,forma, en üste yağmurluk rüzgarlık tarzında ceket alt taraf uzun tayt) sadece aşırı soğuklarda üst tarafa tek kalın bir giyecek yerine ince 2-3 kat giyecek tercih ediyorum ve bu kıyafetlerim genelde hepsi nefes alabilir kumaştan en üste giydiğim yağmurluk (ceket tarzı) ise goratex kumaş diğer yağmurluk ve ceketlere göre daha az terletiyor.

• Beğen
Tepkiler: delibalta
öncelikle herkese teşekkür ediyorum.Evansdan birçok kez alışveriş yaptım ve hep 3 iş günü içerisinde adanaya kapıma ulaştılar hepsi ptt ile.(gümrük limitini hiçbirinde aşmadım bu seferde aşmayacağım.) Asıl olarak 2,35 uyumlu iç lastik alacağım oradan Türkiyede hep pahalı hemde araba siboplu ürün hiçbir sitede yok.Adanadan kayseriye getireceğim bisikletimi, abimde tayini çıktığı için afyona götürdü bisikletini.Her ikimizin şehride eksileri görüyor fakat öyle extreme havalarda da pek süreceğimizi sanmıyorum.Abim çalıştığı için pek kışın süremez, bende evden okula gitmeyi planlıyorum ve hafta sonlarıda kampüsde filan biraz turlayım spor yapmış olurum diyorum.Her ikimizde ışık sistemleri var ve spd(mtb) kullanıyoruz fakat benim ayakkabım scoot, abimin ayakkabısı nortwave marka o yüzden ayakkabı kılıfının markası aynı mı olmalı ayrıca boyutunu nasıl secebiliriz internetten?
Sizce ayakkabı kılıfı için bunlar nasıl, hangisini önerirsiniz.
(link)! (high h2 yazan model kış için iyi gözüküyor)
(link)
(link)
Gördüğüm kadarıyla bunu yurtdışından almanın pek karı olmuyor çünkü fiyatlar neredeyse aynı.Eldiven konusunda ise yurtdışında nortwave olmasada endura yada altura tarzı markaların indirimli ürünleri var gibi.Eldiveni belki şimdilik polar eldivenlerimlede idare edebilirim gibime geliyor en azından bütçeye göre böyle yol izleyebilirim.

Ceket olarak hangisini önerirsiniz, alışverişi bayram sonrasına bıraktım hem adanaya dönünce birde dağ bisiklete gidip bakacağım oradaki ürünlere ona göre alışverişi yapacağım.
(link)
(link)

Geri