önelikle gümrük limiti 75€... yani vergisiz getirtebiliceğiniz limit.. kargo şirketi ya da posta idaresi farketmiyo, evinize kadar getiriyo...
75-1500 € arasında AB ülkelerinden gelirse %18, diğer ülkelerden gelirse %20 vergisi var...
eğer kargo şirketleriyle getirtirseniz, ardiye ücreti adı altında bi'şeyler kitliyolar... posta idaresinin böyle sürpprizleri yok, ama paketinizi en yakın gümürkten siz alırsın, yani kapıya teslim olmaz...
kışın en önemli parçalar yok bence... eşit önemli parçalar var...
mesela çamurluk, uzun parmaklı bi eldiven, yağmurlu hava için yağmurluk, rüzgarlık; ağzınızı-burnunuzu kapatabiliceğin bi'şeyler...
ama bence hepsinden önemlisi... aydınlatmalar... yani kışın hava erken kararıyo, insanlar zaten dikkatsiz... ne kadar çok ışıklı olursanız o kadar iyi...
ha kış aylarında bisiklet kullnamak konforlu diil... yani üşürseniz eğer, üşüdüm demek... kat kat yatakların altındaki bezelye tanesini hissettiği için uyuyamayan prensese benzemek demektir ki... hep sinir olmuşumdur o prensese
(EDIT: kusura bakmayın

sen'leri siz'le düzelttim...

ben de bu kış bisikletten inmemeyi düşünüyorum da, o yüzden bi gaza gelip yazmışım işte öyle =) )