Scudo Sports

Kırmızı ışıkta durmayan o kadar çok araç var ki...

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
300
bu akşamüstü üçyoldan güzelbahçeye gittim geldim. tur boyunca farklı zamanlarda tam 12 tane kırmızı ışıkta geçen araç saydım, motorsikletleri hiç hesaba katmıyorum. yani adamlar bildiğin kuralları takmıyor geçiyor gidiyor. kimisi yayalara yeşil yanarken aralarından geçiyor hiç umrunda değil resmen. ilk defa yaptığım turu kameraya kaydetme gereği duydum. keşke bu suç işleyen sürücüleri yetkili makamlara yakalatabilsek, keşke bunların ehliyetlerine 2 yıl süreyle el konulsa. temennilerle olacak birşey değil tabi. bunlar hep kamu kurumlarının içinin boş olmasından kaynaklanıyor muhtemelen. şikayet etsek de birşey değişmeyecek biliyoruz. medeni ülkeleri görüp de aynı şekilde kendi ülkesi de güzel olsun istiyor insan ama nafile.

trafik ciddi bi iştir, herkes canını riske atmış oluyor o trafiğe çıkınca. kimisi bunun farkında kimisinin umrunda bile değil.

Scudo
Sizi anliyorum ama sadece arabalar ve motorlar yazmissiniz, benim kafam buna takildi. Hic bunu yapan bisikletli yokmu? Her zaman burada araba ve motorlular suclaniyor. Oyasaki ben bu forumda yüklenen videolarda nekadar hata yapan ve isiktan gecen bisikletliyler gördüm.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Murat Cömez

Kırmızı ışıkta geçen bisikletli sayısı oldukça fazla.. Hatta çoğu zaman "Acaba bir tek ben mi duruyorum la ışıkta" diye düşünmeme sebep oluyorlar..
Ama arada bir duranlara denk geliyorum, o da çok nadir.. Kimse kusura bakmasın ama bunu yapıp, ondan sonra da "Bisiklete trafikte hiç saygı göstermiyorlar abi yeaaa" diyen adama tepkim;
http://img.pandawhale.com/82727-RDJ-bullshit-gif-Robert-Downey-6bwh.gif
şeklinde olur...

• Beğen
Bu ülkede kırmızı ışıkta geçen yaya sayısı da çok fazla maalesef.

• Beğen
@türkay yılmaz
bunlar en azından içgüdüsel yapıyo ama insanlar düşünemiyo mu?bunu düşünmek lazım.o yuzden yesıl ısık yandıgında her zaman 3-4 sanıye bekler oyle gecerım bisikletimle.

sizi Ankara sincan a davet ediyorum. her kavşakta trafik ışığı var ve belirli bir düzen içinde kırmızı sarı ve yeşil yanıyor. ama yayaları ve araçların hepsi yolda ve hepsi kafasına göre hareket ediyor. karmaşayı görmenizi isterim ve görünce izmirde kırmızı ışıkta geçen bir kaç uyanık size yeni doğmuş bir bebek kadar masum gelecek.

2 hafta önce arkadaş ile turluyoruz, kırmızı ışıklarda duruyoruz genelde. Neyse bir ışıkta yine durduk, arkadan gelen 2 arabada durmadan geçti. Garip hissettim kendimi :)

Bisikletliye saygı diyoruz ama birbirimize saygı duyuyor muyuz? Ya da ne kadar duyuyoruz? Sadece araç yolunda değil bisiklet yolunda da vahim tablolar görebilirsiniz.
Kask, eldiven kullanıp kullanmamalarını geçtim. Kendi tercihleridir. Olası bir kazada yine kendileri darbe alacaktır.

Kadıköy'den Caddebostan Migros'a kadar araç yolunu, sonrasında da bisiklet yolunu kullanıyorum. Karşılaştıklarım;
-Bisiklet yolunda zikzak çizen bisikletliler.
-Karşıdan gelen ve iki elini bırakıp telefonla oynayan tipler
-Yine kulağında kulaklıkla manzara seyrederek gidenler
-Barikat yıkmaya gider gibi yayaların arasında ilerleyen bisikletliler
-Geldiğimi görmelerine rağmen ısrarla yan yana pedal çeviren bisikletliler
-Bisiklet yoluna diklemesine park edip banklarda, çimlerde oturan bisikletliler
-Bisiklet yolunun ortasında durup sohbet eden tipler.

Bunları bir araç sürücüsü yapsa kıyameti koparırız, hak hukuk deriz. Ama niyeyse bisikletlinin kendisi yapmakla kalmadığı gibi böyle bir hakkı varmış gibi hareket ediyor...

bizim memlekette araçların bir kısmı, bisikletlilerin çoğu ve yayaların hemen hepsi trafik kurallarına uymaz, bunun bilincinde değildir. okullarda bu bilinci vermeyi başaramıyoruz.

Japonyada tusunami ardından radyasyon sızıntısı olduğunda ve ardından millet yardım için sıraya girmiş halini görmüşsünüzdür.adamlar felaket içinde bile böyleyse normal yaşantıları nasıldır merak ediyorum.birde bunu polis zoruyla yapmıyorlar.yani demek istediğim olay trafik ışığı değil her olayda illa ben diyen kişilikler var.bunun çözümü eğitim.yaşamda diğer insanlarında var olduğunu anlatan eğitimler.

aslında bu konuyu açma nedenim "bisikletlere saygı" için değildi.. kurallara uymayan insanlar ve bunu dert etmeyen bir sistem sözkonusu.. bunun eğitimle de düzeleceğine inanmıyorum.. bu sabırsızlık ve disiplinsizlik durumu bi karakter bozukluğu sorunu bence!!!

@Edip Dinçer

Kavşağa göre uygunsa kırmızı ışıkta geçmek, yeşilde geçmekten daha az tehlikelidir. Çünkü seninle birlikte aynı yönde seyreden araçların yaşatacağı sürüyle tehlike var.

@öner yıldırım

Şöyle söyleyeyim, ışıkta en sağda durmaktansa gideceğiniz yönün şeridini ortalayıp beklemeniz tüm bu problemleri ortadan kaldıracaktır.
Bu yüzden durum ne olursa olsun kırmızı ışıkta geçmenin bir bahanesi olmayacağını düşünüyorum..

@Edip Dinçer

Açıkcası size hem katılıyorum hem katılmıyorum .Siz duble yolda şeridi ortalarsanız kalkış hızınız araçların ki kadar seri olmayacağı için geride kalacaksınız kornalar çalacak telaş yapacaksınız.Ne sağa ne sola geçebilceksiniz çünkü sizden daha hızlı olan araçlar yol vermeyecek.Tam bir panik anı.Bende sizin gibi düşünmüştüm pek mantıklı bir seçim değilmiş onu anladım.Aynı zamanda yolun sağ tarafında olduğunuz zamanda ışıklardan sonraki sağa dönüşde arkanızdan gelen araba yine sizi tedirginlik de bırakacaktır.Ben yol müsaitse bazen kırmızı ışıkda geçiyorum .Çünkü bazen gerçekten kırmızı ışıkda geçmek yeşil ışıkdan geçmekden daha güvenli oluyor.Bu arada şunu da belirtmek isterim ki , taşıt kullanıyorsam veya yaya isem tabi ki ışıklara dikkat ediyorum.Ancak bisiklet üzerindeysem duruma bağlı kararlarım değişiyor.

@Edip Dinçer

Tümünü ortadan kaldıracağını sanmıyorum. Kırmızı ışıkta duran araca arkadan gelenin çarpması çok sık yaşanan bir kaza türüdür. Çok fazla otomobil kullanan birisi değilim ama şimdiye kadar 3 kere ben dururken arkadan gelen araç bana çarptı, birisi kırmızı ışıkta duran ilk araçken olmuştu (ben durduktan 10 saniye sonra falan gerçekleşmişti kaza). 20-30 km/h hızla gerçekleşen bu kazalar motorlu taşıtlar için pek sorun değil, en fazla tampon yamuluyor, ama aynısı bisikletli birinin başına gelse çok ciddi yaralanmaya sebep olabilir.

Bu yüzden pek çok ülkede ışıklı kavşaklarda, motorlu taşıtların durmaları gereken çizgi ile yaya geçidi arasında bisikletlilerin durması için bir alan oluyor. Ben de Bostancı-Pendik sahil yolunda kırmızı ışıkta durmak için genelde sağ şeridin ortasını değil, yaya geçidini kullanıyorum... Tek şeritli yollarda ise arkadan gelen sürücünün tam gözünün önünde olmak ve duramayacak olursa beni ıskalayarak önümdeki arabaya vurmasını sağlamak için sola yanaşıyorum.

Köpekler bile kırmızı ışıkta geçilmemesi gerektiğini biliyor. Bir de okuma yazma öğrenseler var ya...:)

Ankara'yı tek geçiyorum. Örneğin, Kızılay meydanı ankara deninca akla gelen yer. yayalara kırmızı yanıyor ama ışığa bakan yok. 3 şerit yolun bir şeridini yola inen yayalar kapamış. öncü birliklerden 5-6 kişi ikinci şeridin ortasına kadar atılıyor ama gelen arabalar onları ilk şeride püskürtüyor ama öncüler yılmıyor. yine bir atak ama üçüncü şeride gelemeden gerisin geri püskürtülüyorlar arabalar sayesinde. o arada yayalara yanan kırmızı sayaç 10 dan geri sayıyor. öncüler, yaklaşık 120 saniye, evet evet yanlış duymadınız koskocamaaaan bir yüz yirmi saniye debelenen öncü gençler, yayalara yeşilin yanmasıyla topuk uçurtarak karşıya geçiyor. e be aslanım e be yiğidim, 120 saniye ne halt etmeye maymunluk yaptın. bekle işte. sanırsın CERN laboratuarında bi kaç gram proton eksik kalmışta bunlar yetiştirince deneyler başlayacak. breh breh breh. ben 6 ayda bir kızılaya inince bu duruma bakıyorum ve "daha Avrupa Birliğine girecek kıvama gelmemişiz" diyorum içim rahatlıyor.

Kırmızı ışık benim için hala muamma. Kırmızıda bekliyorum, yeşil yanınca da kuyruktaki motorlu paşazadelerin yolu boşaltmasını bekliyorum. Boşalınca tekrar kırmızı yanıyor, kırmızıya dönmeden sarıdayken kaçıyorum :D Yani hem kırmızıyı hem yeşili bekliyorum
Neden bekliyorsun diye düşünenler olabilir genelde sabah ve akşam işe gidiş geliş saatlerinde sürüyorum, herkes bir acele ve panik halinde, bir saniyenin hesabını yapıyor. Çat diye önüme kıran mı dersin, 2 şeritlik yolda öne geçmek için 3. şeridi oluşturanlar mı dersin.. Mümkünse de kaldırıma çıkıp bekliyorum zaten. 2 aydır aynı rotada aynı saatlerde sürüyorum 1 kişi de durup 1 saniye beni beklemedi, hep ben onları 2 dakika boyunca bekledim, kısmet :)

Bazen yolun boş oluşundan yararlanmak için kavşaklarda her iki tarafa da kırmızı yanan o andan yararlanıp geçiyorum. Ve bunun hala mantıklı bir seçim olduğunu düşünüyorum

Ben kırmızı ışıkta beklerken dengesiz insanın birisi camını indirip sen bisikletlisin neden bekliyorsun kırmızı aşıkta? Kaldırımdan git. Araba mı sanıyorsun kendini dedi güldü ve gitti..

Geri