Scudo Sports

Kaza yaptım gidon yamuldu

Atamertkbc

Üye
Tepki
0
İsim
Ata
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar gionumun sağ kolu yamuldu. çok fazla değil 10 derece falan. sizce bunu onarabilir miyim yoksa yeni gidon mu alayım? birde son olarak gidon önerisi olan varsa sevinirim. bisiklet mtb bu arada

Scudo
gidona kibarca bir bye bye. hasarlı parçayı kullanmaya devam ederseniz yarın yamulmak yerine zayıfladığı yerden kırılır. bu sefer daha maliyetli olur. bkz. "rekonstrüktif cerrahi"

değiştirmek en iyisi yamulmadığı kazalarda bile sonrası süpheli mikro çatlaklar oluşup malzeme zayıflamış olabilir.

IMG_20201024_171608.jpg
İyi akşamlar
Kazan sonucunda benim gidon da fotoğraftaki gibi yamuldu, düzeltilebilir mi düzelmez ise nasıl bir gidon almalı, önerilere açığım,

@hfg Merhaba. Geçmiş olsun. Burada daha tecrübeli arkadaşlar vardır, onların farklı görüşleri olabilir ama ben kaza geçirmiş gidonu tamir edip kullanmazdım. Alüminyum gidon gibi nispeten ucuz bir parça hem de, güvenlik riskine değmez.

İstediğiniz gidon türünü alabilirsiniz (riser, düz, kelebek, cruiser tarzı çok eğimli vs). Yalnız gidon boğazına bağlandığı yerdeki gidon çapını ölçmeniz gerekiyor (fotoğraftan 31.8 mm gibi görünüyor, siz yine de doğrulamak için ölçün).

• Beğen
Tepkiler: hfg
@hfg Geçmiş olsun. O gidon artık kullanılmaz,öyle bir riske gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: hfg
244981 dosyayı görüntüle
İyi akşamlar
Kazan sonucunda benim gidon da fotoğraftaki gibi yamuldu, düzeltilebilir mi düzelmez ise nasıl bir gidon almalı, önerilere açığım,
Fotografdan görüldügü kadar sizin gidon yamulamis sadece geriye dogru dönmüs. Öndeki 4 tane alyan visayi hafice gevsetin ve gidonu yukariya dogru cevirn düzelecektir. Tabiki fotograf yanilta bilir.

teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, kelebek gidon ilgimi çekti almayı düşünüyorum, gidon boğazını felan değiştirmeme gerek yok galiba, 31.8 gidon alsam yeterli olur.
Fotografdan görüldügü kadar sizin gidon yamulamis sadece geriye dogru dönmüs. Öndeki 4 tane alyan visayi hafice gevsetin ve gidonu yukariya dogru cevirn düzelecektir. Tabiki fotograf yanilta bilir.
hocam normalde gidon düzdü, "kron tx150" bisiklete bakarsanız görürsünüz. direkle duvar arasına girince bisikletle gidon dayanamadı :D

Geri