Scudo Sports

Kaza: Lastik Tramway raylarına girdi (Eskişehir)

OMER AYYILDIZ

Daimi Üye
Tepki
210
7 yaşımdan beri bisiklet kullanıyorum ve bu zamana kadar kullanmayı öğrendiğim dönemi saymazsak hiç bu şeklde bir kaza yapmamıştım diyebilirim.
Ne kadar deneyimli, dikkatli de olsanız o ufacık bir an kaza yapmanıza yetiyor.

Kaza oluş şekli:
Eskişehir tramvay hattının solundan giderken bir bisikletliyi solladım.
Aradaki mesafe açılınca sağa girme kararı aldım ama yinede arkama bakayım belki bana yetişmiştir önüne kırmayayım diyerek arkama baktım.
Baktığım sırada farkında olmadan raylara yaklaşmışım.
Normalde teker rayların içine girmesin diye dikey geçmek gerektiğinden arada ufak bir mesafe bırakıp gidonu döndürürsünüz,
bende o sıra o mesafenin olduğunu sandığımdan gidonu hafif kıvırmamla sağ tarafa sürüklenmem bir oldu.

Önce sağ elimi refleks ile yere çarptım, biraz sürtünce elim göğsümün altına girdi bu defa kafam sürtmeye başladı ama ne ses...
Kaskın sağ üst köşesi sürtülürken çenemin sağıda sürtündü ama kask yüzümün sağını ve kafamı ciddi anlamda korudu.
Tabi sağ omzumda aynı anda sürtünmelerden nasibini aldı :)
Tek anlamadığım sağ dizimde birşey yokken sol dizim hafif bir yere sürtünmüş kanamış...

Kazadan sonra çevredekiler birşey varmı diye sordular saolsunlar...
yanımdaki ufak ilk yardım setimle kanayan yerleri temizledim, sildim yola devam.

Tabi eve gelince ailenin tutmunu hepiniz tahmin edersiniz ;)

Hasar raporu:

- Sağ baş parmak alt kısımda hafif morluk ve ağrı (eldiven sayesinde büyük oranda korundu)
- Sağ çenede sıyrık (kask sayesinde korundu)
- Sol omuzda hafif morluk ve ağrı (tişört korudu :)
- Sol dizde sıyrık (bu garibimi koruyan olmadı)

- Kaskın sağ üst köşesinde sıyrık
- Şortun sağ diz kısmında yırtık (sanırım sağ dizi bu korudu)
- Selenin sağında yırtık (Bu kötü oldu açılıp gidecek, önlem almam lazım)
- Pedalın reflektörü düşmüş
- Barentte sürtünme
- Zincir atmıştı tekrar taktım :)

Sonuçta ucuz atlattım, ekte resmi de ekliyorum ;)

Umarım diğer arkadaşlarım için ufak da olsa uyarıcı ve yararlı bir başlık olmuştur.
Kaza deneyimleri ve paylaşımı bence çok önemli ;)

http://img232.imageshack.us/img232/6264/dscf0023wo.jpg

Scudo
Ben o raylar sayesinde 2 ay yürüyemedim...raylardan bunny hop yaparak kurtulayım dedim...ön tekeri başarıyla kurtardım..arka tekeride kurtardım...ama arka tekeri kaldırırken ön teker rayın içine oturdu...gidonu hareket ettiremeyince sol ayağımı asfalta adım atar şekilde bastım..reflesk işte ve o an sanki şimşekler çakmıştı...aman diyim yayaların bol olduğu , ray vb. tehlike arz eden yerleri tercih etmeyelim....Çok çok geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: OMER AYYILDIZ
Size de geçmiş olsun,

genellikle şehir içinden elimden geldiğince uzak duruyorum
ama bugünkü parkurda eve gitmek için şehir içinden geçmek zorunda kaldım malesef :(

Büyük geçmiş olsun, dikkat etmek gerekiyor gerçektende. Neyse ki başınızda kaskınız varmışta daha ciddi bir hasar oluşmamış :) Kaskın faydasını bir kez daha gördük sanırım :)

geçmiş olsun. gerçekten iyiki kaskınız varmış daha büyük hasar olabilirmiş şanslı kurtulmuşsunuz

• Beğen
böyle bir deneyimi paylaştığın için teşekkürler, istanbul beyazıtta sürekli öyle raylardan geçiyorum, bizler için tehlikeli doğrusu hele ki ince lastik şehir ya da yol bisikletiyle gidiyorsak.

geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

• Beğen
Geçmiş olsun...kaza,sadece sizin ustalığımızla ya da becerimizle uzak durmayı başarabileceğmizi bir şey değil...o yüzden güvenlik ekipmanlarını hiç bir şekilde ihmal etmemeliyiz. ben gördüğüm her kasksiz ve eldivensiz bisikletliyi uyarıyorum ama çoğu zaman "bir şey olmaz abi" karşılığını alıyorum. Bu arkadaşlara ne söylemeli? Umarız sizin paylaşdığınız türden deneyimleri okurlar da gerekli dersleri çıkarırlar. tekrar bununla geçmiş olsun, acil şifalar, kazasız belasız sürüşler...

Teşekkürler...

@Engin Sarı

Aynen dediğiniz gibi, güvenlik en planda olması gereken konu :in:

Geçmiş olsun Ömer cidden ucuz kurtulmuşsun .Eskişehirde olupta tranway yoluna girmeyen çok azdır sanırım.Bir şekilde denk geliyor lastikler ve içine giriyor.tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
geçmiş olsun. ben de arkaya bakmaktan korkuyorum bazı durumlarda. bakmak zorunda oluyosun ama öndekini de görmen lazım. sen arkaya baktıgında o fren yaptıysan geçmiş olsun... çok dikkatli olmak gerekiyo malesef..
en kısa zamanda iyileşirsiniz umarım

• Beğen
Teşekkürler Ferhat abi elimden geldiğince şehir içine girmesem
ve o raylardan dikkatli geçsem de başa geliyomuş :)

Derlerya olacakla öleceğe çare yoktur diye, bizimkide o hesap heralde.

Tabi biraz da dikkat kaybı faktörünü eklemek lazım :)

@OMER AYYILDIZ

Ben genelde bisiklet ile zorunlu olmadıkça şehir içine girmiyorum. girdiğim zaman ise çok erken saatler yada çok geç saatler değilse yani mesai saatleri içindeyse zaten yayalardan çok rahatsız oldugum için hemen inip elime alıyorum çarşı merkezinde.Sana da tavsiyem budur.Zaten tranway yollarının olduğu bölgelerde bisiklet yasaklanmış durumda.Bazen zabıtalar ceza bile yazıyor haberin olsun.İşe giderken de sabahın erken saatleri olduğu için genelde arabalar ve yayalar benden korkuyor :) (özellikle radyoda ankara oyun havası olunca çok pis makas atarım :) ) akşamları ise hiç şehir içine uğramadan evin yolunu tutuyorum.

Yara ilk dün kızarmış şekildeydi pek göze batmıyordu
ama bugün kabuk bağlamaya başlayınca 2 kat daha belirgin oldu :)

Çoook geçmiş olsun...

1.3 lastik kullanıyorum,hala şu tramvay raylarına girmedim.geçmiş olsun,darısı başıma

Çok geçmiş olsun Ömer.
Bu ara düşüncem bisiklete sol tarafa ayna taksammı diye ama kullananlar çok titriyor diyor ,kararsızım.

Geri