Scudo Sports

Kayseri-ürgüp-göreme turu

Tepki
71
İsim
Muhammed Adar
Bisiklet
Diğer
Değerli pedal dostları. 25 haziran 2018 'deki Rotayı paylaşmak istiyorum.
2 öğretmen arkadaş ile karar verdik ve Göremeye gidelim diye plan yaptık. Malzemeleri hazırladım ve onlara katılmak için yola düştüm.Onlar kayserinin en batısında ben ise en doğusunda oturuyorum. Şehiricinden gitmemek için tramvay durağına gittim ama almadılar bisikletle. Otobüs durağına gittim şoför bisikletle binemezsin dedi. Son şans bir daha başka bir tramway durağına gittim güvenlikçi hocam seni alırsam bana suç yazarlar ( daha amiyane bir cümle kurdu ama ben yumuşaktayım ) dedi. Ben de sana yazmasınlar bari dedim ve çevre yoluna sürdüm. Arkadaşlara yetişmek için. Boğazköprüye vardım ama 2 arkadaş hala gelmemişlerdi. Nasıl bir hırsla sürdüysem erken varmışım. Neyseki arkadaşlar geldi ve yola düştük.
Incesu ya vardık ve yiyeceğimiz nevaleyi aldık. Incesu barajında gece ateş yakip konserveleri ısıttık yedik.
Aksalur a dogru rampayi çıkmaya başladık. Gece sessiz ve sakin. Süperdi. Aksalur camisine vardık çeşmesinden sularimizi aldık. Bahçede çok güzel kirazlar vardı. Gözüm kaldı onlarda. Helaldi haramdı derken yemeden yola çıktık. Ürgüp e girişte dik yokuş olduğundan yürüdük. Tekrar geçen sefer ki gibi lastiği patlatmak istemedim.
Urgupun içinde kamping aradık ama yok. Biz de 8 km uzaktaki KAYA KAMPING e gitmeye karar verdik. Kamping efsane güzeldi. Giderseniz muhakkak orda kalın. Gece kimse yoktu kampingde. Biz de kapıyı açıp içeri girdik çadırları kurduk. Matlari çektik ve uyuduk. Uyudum mu hatırlamıyorum . Çok yorgun olunca uyuyamiyorsun.. Sabah arkadaş uyandırdı ve size super bir yer bulmuşum dedi. Dalga geçiyor zannettim. Uyandık bir de baktık ki ooo yüzme havuzu, sıcak duş mutfak meyve ağaçları.. super.. Mutfağa gittik çay yapmak için. 3 Ukraynalı aile vardı. Birşeyler dediler ama anlamadım. Meğerse tüp iyi ısıtmıyor diyorlarmış. Veya benim anladığım o.. Çayımızı yaptık açık havada poğaça çay keyfi. Derken o Ukraynalılar yanımıza geldiler ve telefonu gösterdi. Google translate kullanıyormuş. . Dolapta malzemelerimiz var lütfen yiyiniz diyordu telefonda. Allah yüzümüze bakmıştı. Biz de nerden yiyecek bulsak diyorduk. Gözümüz 8 km gidip gelmeyi yemedi o saatte. Kral sofrası oldu mu bizim fakir sofrası. Tanrıları razı olsun onlardan. Bizim millet olsa poşetleyip götürür valla.. Kahvaltıdan sonra havuz keyfi yaptık. Sıcak su duş..muhteşem. Kayısı ağaçları gelin gibi süslenmiş. Yedikçe yedik.Havuz başında çay demledik .efsane stres attik. Neyse Göremeye gidelim de görelim dedik. Ancak yolu dik yokuş. Yolları da parke taşı . Az kalsın düşüyordum. O hızla yolu farkedemedim. Göreme full Uzak doğulu. Ama güzeller Allah var. Kadın da erkek de çok temiz bizimkiler ve nazikler. Çok durmadık ve geldiğimiz yolu geri döndük. Üç bacılar a uğradık foto çektik ve Ürgüp tekrar. Geçen gittiğimizde uğradığımız FİDAN DÖ ER salonuna gittik. Sahibi efendi biri. Ben de bisikletciyim dedi hoş karşıladı. Tanıdı bizi. Geçen yıl da gitmiştik. Tavuk döneri çok güzel. Ardından adamın kendi usulüyle yaptığı fırın sütlacı yedik. Giderseniz muhakkak yiyin. Reklâm için bilsem para alirdim adamdan. Yeri çarşıda.
Dönüş yolu için gözümüz dik rampaya ilişince başka bir çözüm düşündük. Rampa eğimi %16 düşünün. Aksalur dolmuşlarına gittik. Şoför alirim şayet sızdırabilirseniz bisikletleri dedi. 2 bisiklet sığdırdım ama 3. Imkansız. Kalan arkadaş siz gidin ben gelirim dedi. Hadi ordan dedim. Ben arkada kimseyi birakmam dedim ve tekrar bisikletleri indirdik. Arkadaş hemşerisi olduğu düşündüğü bir pikap buldu. Burda bekleyelim sahibi muhakkak gelecek dedi. Neyse geldi bir yaşlı amca. Arkadaş hemşerilik damarından girdi ve ikna etti. Amca bizi tepeye attı. 40 tl verdik ama 100 de dese verirdik herhalde.
Aksalur a indik ve yine camiye geldik. Bu sefer kiraz yedik. 1 avuç sadece. Arkadaş hakka girdik helâlleşmek lazim deyince cami kasasına 5 tl attım. Bir de imama not yazdım. Insallah helal ederler. Kayseriye kadar bisiklet pedalına çok dokunmadık desem yeridir. Arkadaşları eve bıraktım. Bana tranwaya bin dediler ama yok. Neyse gece 10 gibi sürdüm kayserinin içinde. Şoförlerimiz çok insancıl olmadıkları için mimarsinan köprüsünde mecburen tramvaya bindim. Kaldırımda sürmek zorunda kaldım yoksa.
Detaya çok girdim biliyorum ama siz pedal dostlarının o anları yaşamadı için uğraştım. Kusurum olduysa özür dilerim.

Yeni hedef çamardı...

Dosyalar

• IMG-20180627-WA0092.jpg
    IMG-20180627-WA0092.jpg
    56 KB · Okunma: 29
  • IMG-20180627-WA0084.jpg
    IMG-20180627-WA0084.jpg
    170,7 KB · Okunma: 29
  • IMG-20180627-WA0070.jpg
    IMG-20180627-WA0070.jpg
    104,9 KB · Okunma: 28
  • IMG-20180627-WA0062.jpg
    IMG-20180627-WA0062.jpg
    87 KB · Okunma: 28
  • IMG-20180627-WA0050.jpg
    IMG-20180627-WA0050.jpg
    145 KB · Okunma: 28
  • 20180626_123110.jpg
    20180626_123110.jpg
    112,1 KB · Okunma: 29
  • IMG-20180626-WA0001.jpeg
    IMG-20180626-WA0001.jpeg
    74,9 KB · Okunma: 27
Scudo
Daha güzel ve keyifli turlar yapmak nasip olur İnşallah
Yazınızı okumayı bitirdiğimde farkettimki istemsizce hızlı okuyorum :) hızlı konuşan birimisiniz merak ettim :D

@N.ÖZKAN beni tanıyorsunuz galiba
Hızlı düşünüp hızlı konuşurum evet
Ama yazarken yaşadığım için o anları hızlı yazdım herhalde

Bu arada dün de 104 km Kayseri Felahiye turu yaptık. Ama Kayseri Göreme turundan daha zordu. Dik rampalar ve uzun rampalar vardı.

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
Geri