Scudo Sports

Katlanır mı şehir bisikleti mi?

Erdem Şiğva

Aktif Üye
Tepki
57
Bisiklet
Merida
merhaba arkadaşlar, abilerim, ablalarım. yakın zamanda bisiklet alacağım. katlanır bisikletleri çok araştırdım kullananların yorumları hep olumlu yönde. ben de dahon vitesse d8 modelinden almaya karar vermiştim. ama çok kararsız bir yapıp olduğu için düşündükçe şehir bisikleti mi alsam acaba yok yok katlanır bisiklet alıyım en iyisi gibisinden kararsızlıklarla karşılaştım. ben bisikleti rahatlamak için sarıyer beşiktaş sahiline çıkar gezerim bisiklet keyfi yapar arada durup sahili izlerim veya şehir içi-şehir dışı turlara katılıp yeni insanlarla tanışıp güzel zamanlar geçiririm diye almak istiyorum. okula bisikletle gitmek gibi bir amacım yok. şehir bisikleti turlara daha yatkın gibi duruyor ve dahona verilen parayla da gayet güzel bir şehir bisikleti alabileceğimi düşünüyorum. ama sonra düşünüyorum ki katlanır bisikletle de tura çıkan çok insan var ve bisikletle başka şehre çıkmak istediğim de(memlekete giderken mesela) şehir bisikleti olunca zorlanacağım. bazı engeller çıkacak ama katlanır bisiklet olunca tek olan insanların garip bakışları olacak ama hiç bir engel çıkmayacak. ayrıca şehir bisikleti alırsam da apartmanda tutmak zorunda kalıcam(yer sıkıntısı) ve öğrenci olduğum ve ilk bisikletim olacağı için de çalınmasını istemiyorum ki çalınırsa bi sonraki bisikletimi almam çok uzun sürer belki de şevkim bile kırabilir(hırsızlık olayları fazlalaştı bizim mahallede). katlanır alırsam eve alabilirim. boyum 1.72 olduğu için katlanır bisiklette çok farklı görünmem diye düşünüyorum ki okuduğum çoğu yazı da 1.85 1.90 insanlar biniyordu 20'' lik bisiklete. ayrıca hemen hemen katlanır kullanan hiç kimse kötü bir yorum yapmamış ve çok eğlenceli bir bisiklet ve bu kadar güzel olacağını düşünmüyordum gibi yorumlar gelmiş ki bu beni almaya çok teşvik ediyor.

biraz uzun yazdım galiba ama bir yardım edin bana lütfen siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız :)

Scudo
Merhaba tern link c7 sahibiydim yakin zamana kadar katlanir bisikletin en guzel yani evde yer sikintisi varsa genelde sehir icinde isen ama rahat sekilde alisinca uzun tura cikiliyor ucak otobus araba bagaji olayi cok guzel :) kararsiz isen katlaniri denemeni tavsiye ederim boyu dert etme her boya gore ayarlaniyor benim boy 1.70 gibi sikinti yoktu :) son tavsiye kesinlikle dahon tern gibi markalar alman katlanir bisikletin eklem yerleri fazla dostum kalite onemli :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Anladığım kadarıyla siz katlanır bisikleti baya bir sevmişsiniz :) Bence içinizden geçen,hangisine daha yakınsanız onu alın :)

tramvaya metroya vapura trene otobüse taksiye uçağa binmek istiyorsan katlanır tavsiye ederim.

katlanır bisiklet çok rahat değildir. 20" bir bisiklet tur ızdırap olur. şehir bisikleti alın. ben bisikletimi dairenin girişinde ayakkabılığın yanında tutuyorum, sonuçta o da evin bir parçası.
katlanır bisikletin sürekli olarak arabasının bagajına ve uçağın bagajına bisikleti atıp gittiği yerde bisikletle binenler için avantajı vardır.
evde katlanır bisikleti koyacağınız her yere diğer bisikletlerde girer

bende önceleri katlanır bisikleti işe gidip gelmek müşterilerime gitmek için aldım.
hatta kafamdaki olay uzaktaki müştelerime otobus metro vb ile gidip katlanırı yanımda taşımaktı.

daha sonra binmeye alıştıkca gördümkü eskiden metro vb araçlar kullanırım dediğim yerlere bisikletle gidebiliyorum.
haliyle katlanır bisikleti 5 kere katlamadım ömründe.

bende satıp şehire döndüm.
çünkü katlanır 20 km ufak bir gezide ağrılar yapıyordu.

bunu göz önünde bulundurun bir daha 2 iş yapmayın derim.

Katlanır bisiklet, toplu taşıma ile entegre etmeyecekseniz yanlış seçim olur diye düşünüyorum.

Hergün işe gidip gelirken katlanır kullanıyorum, servise biniyorum. Çok memnunum.
Ama iş sahilde turlamaya gelince katlanır aklıma bile gelmiyor, tempolu gidemezsiniz, jantların küçüklüğü sebebiyle konforsuz olursunuz ve en önemlisi karşınıza çıkan ilk ciddi yokuşta elinize alırsınız.

Katlanır ile şehir bisikletinin farklı avantaj ve dezavantajları var. Ancak konuyu genel anlamda şehir içi kullanım ile sınırlarsak katlanırın avantajları bana göre biraz daha fazla. Teker çapının ufaklığı, gidonun boğazının ergonomisi size trafikte, dar alanlarda, gerektiğinde kaldırımda, hatta yayalarla birlikte aynı hızda ayağınızı yere koymadan hareket etme şansı tanıyor. Yüksek hızda konfor aramak, şehir kullanımında benim için bir beklenti değil. Zaten böyle bir hıza da gerek yok. Katlanırın çok farklı bir konforu var. Farklı bir sürüş keyfi var. Bu bisikletleri sadece katlanabiliyor diye tercih etmekte yanlış gibi geliyor. Aylarca katlamadan kullana bileceğiniz gibi, bir gün gelir bu pratik özellik size bisikletinizi tatile götürme avantajını sunar. Yada buna benzer bir çok durumda, taşınabiliyor olması güzel birşey. Farklı, değişik bir sürüş keyfi veren sevimli araçlardır. Unutmayın mercedes lede uzun bir yola çıkabilirisiniz, fiat 120Bis lede. Mersedes daha konforludur ve sizi daha az yoracaktır. Ama FiatBis le aranızda bir bağınız varsa ve o yolları onunla birlikte geçmek isterseniz zaten konfor derdiniz olmaz. Anlatmak istediğim bisikletin her modeli uzun yolda öyle yada böyle konforsuzdur. Ama sanıyorum hiç birimiz öncelikli olarak konfor derdiyle bisiklete binmiyoruz. Bu bir his meselesi, hatta ruhani birşey :) Bu yazdıklarım tamamen benim öznel düşüncem. Katılmayan arkadaşlarım elbette olacaktır. Uzatttım biraz ama, umarım ufakta olsa Erdem'e yardımcı olabilmişimdir.

Ben de senin gibi kararsız kalmıştım. Sonunda D8 aldım. Öncelikle ana amaçlarını belirlemen gerekiyor. Eğer ana amacın tur ise katlanır almanı tavsiye etmem. Ama günlük bisiklet kullanımın kısa süreli olacak ve farklı bir deneyim yaşamak istiyorsan katlanır almalısın. Denildiği gibi ikisinin de ayrı avantaj ve dezavantajları var. Tur alacaksan bile bisikleti ev dışında tutmanı tavsiye etmem. Ne alırsan al, evin içinde muhafaza et. Çünkü çalınırsa çok koyuyor. Katlanır, diğer türlere göre kullanıcıyla daha çok bütünleşiyor. Aynı bir at gibi, bir bilgisayar oyunu gibi her hareketi sen belirliyorsun. Bisiklete daha hakimsin. Ayrıca çok çevik. Giremem dediğin yerlere rahatlıkla girebiliyorsun.

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
Herkese yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim. Benim bisikletle hız yapma gibi bir amacım yok aslında. Yavaş yavaş gidip her şeyin tadını çıkarmayı seven biriyim. evde büyük bisikleti koyabileceğim bi yer de yok çünkü katlanır alırsam 1-2 metre karelik balkona koyacağım ki oraya büyük bisikletin girmesi imkansız. ve aynı zamanda yeri geldiğinde toplu taşımaya da binmem gerekecek ki bu ülkemizde büyük bisikletle gerçekten çok zor ve çabuk sinirlenen bi insan olduğumdan tartışma ortamı yaratmak istemiyorum otobüs şoförleriyle :) o yüzden tercihimi katlanırda kullanacağım :)

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
Kesinlikle binaya koyma bu yüzden katlanır al derim.

Merhabalar;
Ben de şehir bisikleti kaybolduktan sonra katlanabilir bisiklet almış biriyim.
Benim de en başlardan beri isteğim katlanabilir bisiklet alabilmekti. Özellikle de yukarrıda dile getirilen toplu taşımaya entegre kullanabilmek sebebi ile.
Katlanabilir bisikletim ile ilk toplu taşıma deneyimim de ise hüsrana uğradım. Herhangi bir yasak ya da başka bir sebeple değil. Tamamen Türkiye'deki toplu taşımanın aşırı yoğunluğundan ötürü. Rahatlıkla binebiliyorsunuz ama o kadar rahat inemiyorsunuz. Katlandığı zaman öyle çok da portatif olmuyorlar maalesef. Ben 20 inch kullanıyorum. Belki daha küçükleri daha portatiftir..
Araba bagajında vesaire de rahat taşıyabilirsiniz. Evinizde de az bir yer kaplar. Ama gündelik hayatınızı, toplu taşımaya entegre kullanmanız halinde kolaylaştırı mı? Bilemem.

@Ziya A.

Eğer toplu taşımanın yoğun olacağı iş çıkış saatlerine binmiyorsanız hiçbir sıkıntısı yok.. Metronun 5-7 arası yogun olur bir de ilk duraktan kalkan son otobüslerde yoğunluk olur. Ama ben her iki durumda da çok büyük problem yaşamadım. İnsanımız ne kadar acayip de olsa rica edince kolaylık gösteriyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: Serdar Kaptı
Merhaba arkadaşlar. Ben de yakın zamanda katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. ve kalitesinden dolayı dahon almaya karar verdim. Aklımda iki modeli var Dahon vitesse D8 ve Dahon Espresso D21. ikisi de fiyat bakımından aynı. espresso nun katlanma boyutu bana yetiyor sorun değil o. tek merak ettiğim espresso nun performansı. 26 jant ve 21 vites olmasından dolayı yokuş performansı ve az çıkıntılı arazideki performansı vitesse d8 e göre kat kat güzeldir diye düşünüyorum. bu yüzden vitesseden daha az yorar herhalde. şehir içi veya şehirler arası ufak turlarda da tur bisikleti kullananlardan fazla bi farkım olmaz diye düşündüm. acaba doğru mu düşündüm bilmiyorum. bu bisikleti daha önce kullanan veya kullananlardan duymuş arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim :)

Şimdiden teşekkür ederim :)

Her işi yapsın diye düşündüğümüz modeller, günün sonunda hepsinden birazcık yapmış oluyorlar.
Evdeki tek bisiklet olacak sanırım, 26 jant tercih etseniz daha iyi olur sanki. Ama katlayıp toplu taşımayla entegrasyon için biraz büyük kalacaktır.

@Homer

cevabınız için teşekkür ederim. evdeki tek bisiklet hatta ilk bisikletim olacak. toplu taşımaya entegrasyon o kadar da önemli değil. vapurlarda veya şehirler arası otobüste kullanacağımdan pek bi farkı olmuyo vitesseyle. evde tutabilmek benim için yeterli ama performansından korkuyorum. ilk bisikletim olacağından pişmanlık duymak istemiyorum. ve neredeyse hiç espresso d21 kullanan bi insan göremedim. ama vitesse ye rağbet çok. acaba daha küçük olduğundan mı rağbet farkının böyle olması yoksa sürüş zevki daha mı iyi espressoya göre.

@Erdem Şiğva

Hocam ben 18 vitesli dahon kullaniyorum. Ama eger yokus performansi istiyorsan burada onemli olan kac vitesli olmasi degil, Vites kombinasyonlaridir. tekerlerin kucuk veya buyuk olmasi da okadar onemli degil. cunku ufak tekerde cok pedal cevirirsin, buyuk tekerde az pedal cevirirsin ve ayni oranda yorulmus olursun. bisikletle tur yapacagim diyorsan aynakol ve arka ruble oranlarini incele derim. Mesela senin alacagin bisikletin yokus performansi icin on en kucuk aynakol dislisi: 28 , arka en buyuk ruble: 28 ise 28/28=1 olur. Ancak Bu degeri , Espresso 26 jant oldugu icin, 20 ile oranlayip (26/20=1,3) çarparsak yani 1x1,3=1,3 oran olur. Vitesse d8 icin ise 52/32=1,625 olur. Yokus kabiliyetinde bu degerin kucuk olması lazım. Bu durumda Espresso'nun yokus kabiliyeti daha iyi oldugu görünüyor. Ama şimdi sen gelip de vitesse d8 e 52/34 compact aynakol koydurursan. Ozaman d8in yeni yokus performansi 34/32 = 1,06 olur ki bu da fevkalade bir yokus performansi demek olur. Espresso'dan daha iyi bir yokus performansi elde etmis olursun Ve 20" bisikletin keyfini de yasamis olursun ayni zamanda. Umarım yardımcı olabilmisimdir :mlk: :D

Ben de Dahonlarla hiç test sürüşü yapamayanlardanım :(

Herkes 20 inç tekerleklerin çok farklı bir sürüş keyfi yaşattığından bahsediyor.
Espresso Vitesse kadar akıcı bir bisiklet olmayabilir , çeviklik açısından da önde tabi ki Vitesse.
Ancak dediğiniz gibi Espresso bozuk yollarda daha konforlu olacaktır.

En güzeli bu ikisinin karması 24 inçlik IOS 9 bence :rolleyes:

http://www.bikey.co.kr/new/data/board/gangseoproduct/file_in_body/2/3673025245_ceseqmio_dahonioss9ad.jpg

• Beğen
Tepkiler: ugurbey ve hamla79
Her gun yeni seyler ogreniyorum burada :)

GT-S7562 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet arkadaşlar stoklara eklenen dahonlarla birlikte ilk bisikletim olan Dahon Espresso D21 bisikleti almış bulunuyorum. Bisikleti 3 gün önce fenerbahçe Bike&Outdoordan aldım. Aldıktan sonra da uzun çamurluk taktırdım. Katlanmada hiçbir sorun olmuyo. Sadece katlıyken sürerken yere çarpmamasına özen göstermek gerekli ama bisikleti katlıyken sürebiliyorsunuz ama sadece ileri doğru. Geri doğru sürerken pedallar oynadığı için gitmiyo. Satın aldıktan sonra ordan kadıköye kadar bisikletle gittim. Trafiğe çıkmada sorun yaşamaktan korkuyordum ama fazla bir sorun olmadı. Kondisyonsuz olmama rağmen(3-4 aydır spor yapmıyordum ve neredeyse 2 senedir bisiklete binmiyordum) fenerbahçeden kadıköye giderken ki yokuşlarda zorlanmadım. Kadıköye vardığımda otobüse bisikletle bindim. Şoför bi sorun çıkarmadı. Orta kapıyı açmasını rica ettikten sonra orta kapıdan koydum bisikleti. Tabi katlarken ve otobüsteyken insanların garip garip bakışlarına da mağruz kaldım :) Bakan dönüp bi daha bakıyordu uzaylı görmüş gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Resul Özbarlas
Geri