Scudo Sports

Katlanabilir bisiklet için aydınlatma önerisi

cavo

Üye
Tepki
19
Bisiklet
Dahon
Merhaba,

Malum katlanır bisiklete aksesuar almak diğer bisikletlere aksesuar almak kadar kolay değil. Alınan aksesuarın katlanma özelliğine engel olmaması gerekiyor. Taze bir katlanır bisiklet kullanıcısı olarak akşamları da bisiklet sürebilmek için aydınlatma ürünlerini incelemeye başladım. Kafam biraz karıştı açıkçası. Bu sebeple tecrübeli arkadaşların öneri ve yönlendirmelerini duymak isterim.

Scudo
Aydınlatma mı yoksa görünürlük mü? Önce ona karar vermek lazım .

Görünürlük ise iş kolay çok hafif çok küçük ama çok parlak ve görünür ışıklar piyasada ucuza mevcut.

Yok aydınlatma da istiyorsanız el feneri şeklinde olanları tavsiye ederim. Kızakları olan el fenerlerini çıkarıp takmak çok kolay. Ben öyle yapıyorum, sadece çinden dandik bir şey almayın ben aldım anında aparatı kırıldı, titreşimde pilleri yerinden oynadı vs vs.. Paşa gibi parayı bayılıp adam gibi topeak falan almak lazım...

Arka ışığı da çakarlı tavsiye ederim çok farkediyor...

Ben 4 ay önce decathlon'dan (link) bu ürünleri almıştım. Yalnız o ünlü Decathlon zammından önce olduğu için bu fiyatın yaklaşık %40 indirimli haliydi arka ışık ciddi anlamda başarılı ve estetik. İki ışığında çakar modu olması görünür kılmakta ki başarısı gayet güzel ön aydınlatma ise arka ışık kadar olmasada oldukça yeterli. Malzeme kalitesi ortalama arka ışığı yerden 80 cm'den parkeye düşürdüm ve klips yerinden kırıldı güzel bir plastik yapıştırıcı ile yapıştırarak eskisinden de daha sağlam hale getirdim. Set olarak gelmesi fiyatı bir nebze uygun hale getiriyor ama 50 TL nerde 80 TL nerde? Ayrıca şarj yerine AAA pillerle çalıştığı için sürüş sırasında eğer yanınızda yedek pili muhafaza ediyorsanız ışığınızın kapanma derdi de olmamış oluyor. Ben aldığımdan beri memnunum sevgiler saygılar.

Ben led lenser b7 aldım. Hepsiburada sitesinde taksitli. Fiyat pahali gelebilir ama hakkını veriyor.

bende 2 tane led fener var. ikisi de basit sadece önümdeki çukurları görmeye yarıyor. Birini bisikletçiden almılştım, gidona taktım, usb ile şarj oluyor. Diğerini de geçen sene Bisiklet Festivali'nden vermişlerdi. (link) şunun gibi bir şey, kaska takıyorum. Biraz uzak mesafeyi de o aydınlatıyor. Geceleri idare ediyor

Şöyle bir model de düşünülebilir.5-6 metre ilerisine kadar kuvvetli bir şekilde aydınlatıyor.USB'den şarj ediliyor.Sağa sola takılmıyor.Fiyatı 35-50 TL civarı.

IMG_3892.jpg

Parasal yönde sıkıntı yaratmazsa önerim Knog Blinder Arc 5.5 modelidir.
USB şarjlı olması çok iyi pil derdi yok,bunun yanında araba farı gibi önünüzü aydınlatıyor.
Hem Görünürlük hemde aydınlatma açısından çok başarılı bir ürün
550Lümen güç üreten ürün test sonuçlarına göre 640 lümen daha fazla aydınlatma veriyor.
Bazı ürünler 2000lümen yazıyor ama ölçüm sonuçlarına göre 300-400 lümen kadar aydınlatıyor.

Geri