Scudo Sports

Katlanabilir 20" Bisiklet ile güvenli hız sınırı?

Can Çetin

Üye
Tepki
25
İsim
Can Çetin
Bisiklet
Salcano
Merhaba;

Bianchi 20" Folding Bike ile 7 km yolu her gün gidip geri geliyorum. Yolun 1.5 km'si iniş ve asfalt çok az trafiği olan güvenli bir yol. Burada bisikletin hızı zaman zaman saatte 45-50km/h oluyor. Herhangi bir tehlike yaşamamama rağmen 20" tekerler ile bu hız güvenilir mi?

Scudo
yolu güvenli olarak görüyorsanız, ki gide gele sağını solunu ezberlemişsinizdir, kask vs. taktıktan sonra bir sorun olmaz gibime geliyor.

Aynı düşüncedeyim. Yolu iyi biliyorsanız fazla sorun olmaz. Benim de katlanır bisikletim var. Yüksek hızlarda gidon hareketlerine çok çabuk tepki veriyor. Ani bir hareket düşmeye sebep olabilir. Bir de, mıcırda, normal bisiklete göre çok daha dikkatli olmak lazım.

Aynı bisikletten var bendede 30-35 i geçmem.

• Beğen
Tepkiler: Can Çetin
2 negatif yönü var bence

1- Teker çaplarının küçük olmasından dolayı ani karşımıza gelen çukur, taş ya da tümsek gibi engellerde 26", 28" tekerlere göre daha çok etkilenmesi
2- Gidon yapısından dolayı denge kaybında ( biraz acemi iseniz bu bisikletlere ) tepki süresi çabuk olduğundan kontrolü çabuk kaybetme...

• Beğen
Bence güvenli, düzgün ve ezberlediğiniz bir yolda 70 bile sorun olmaz. Tabi yapın demiyorum :D

Dikkatli olmakta fayda var; önünüze çıkacak herhangi bir engelde ani bir manevrada ciddi sıkıntı yaşayabilirsiniz.

• Beğen
Geri