Scudo Sports

Kaskın tam oturmaması-kafa şekli

ginflon

Üye
Tepki
31
İsim
Osman
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bedenimi bildiğim icin internetten kask siparisi verdim (Bell Tracker R). Kask elime ulastiginda denedim fakat yanlardan ve şakaklarimdan sıkıyordu, alnımda ve kafamın tepesinde de bosluk kaldi. Kafatasimin biraz degisik sekli olduguna kanaat getirdim. Bu kafaya uygun kaski nasil arastiracagim. Aldigim kaski geri iade etmeyi düşünüyorum

Scudo
Merhaba, Kask almadan önce kafa ölçünü alıp ona göre deneyerek alsan daha sağlıklı olacaktır. Tepede biraz boşluk kalmasında bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Sonuç olarak simitçi tablası değil.

Baş Ölçüsü Nasıl Alınır?
Kask ebadınızı, başınızın alın kısmını yatay olarak ölçerek bulabilirsiniz. Kaşınızın yaklaşık 1 cm üzerinden başlayıp, kulak üst hizasından başın arkasındaki çıkıntılı kısmın üzerinden ilerleyerek diğer kulağınızın üstünden başlangıç noktasına ulaşarak başınızın ölçüsünü alabilirsiniz.

XSSMLXL2XL
53/5455/5657/5859/6061/6263/64

@Mad Buddha hocam ama sadece sakaklardan baski yapiyor buraz da yanlardan. Arkadan ayarlama yeriyle hic ugrasmama bile gerek kalmiyor. Kafami ölçtüğümde 59cm cikmisti, bu kaskin bedeni 54-61 yaziyor. Yine de olmadi

Alnimla kask arasinda ve kafamin tepesiyle kask arasinda 1 parmak mesafe kaldi

• Beğen
Tepkiler: Scott Speedster 20
@ginflon
İlginç. Senin kafa enine geniş o zaman. Seninle aynı kafa yapısına sahip olan veya forum müdavimleri daha sağlıklı bir cevap verebilir.

Decatlona gidip kasklara bakıp kafanızın ölcünü alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Dechatlon'dan kask alırken kaskları güvenlik sebeplerinden ötürü iade edemediğimizi okumuştum, muhtemelen tüm satıcılar da haklı olarak kask iadesi almıyordur. Benim kaskımın arkasında alın çevresini sıkıp gevşetmeye yarayan küçük düğme gibi bir zımbırtı var. Eğer sizde de varsa onu biraz gevşetip bir de boğazınızdan geçen ipi sıkmayı deneyebilirsiniz. Belki böylelikle kaskınızı başınıza göre güzelce ayarlayabilirsiniz, iyi forumlar.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    840,4 KB · Okunma: 32
1550820648782.jpg

aHR0cHM6Ly93d3cubXRiLW5ld3MuZGUvZm9ydW0vcHJveHkucGhwP2ltYWdlPWh0dHBzJTNBJTJGJTJGcDMubGl2ZWF1Y3Rpb25lZXJzLmNvbSUyRjE5MzglMkY2NjY3NyUyRjMzODMwNjM4XzJfbC5qcGcmaGFzaD1mZGZhNTc3OTJjM2FlNThhMmMwMzUyZThjNTkwMzU1MQ.jpg

Kafa ölçüm 57-58 arası. Geçen se M beden aldım küçük geldi. Bu yaz L beden aldım o da sanki leğen gibi duruyor. ? Deneyip de alma imkânım yok. L bedende ayarlanınca kask tam oturuyor bunda problem yok ama görüntüsü hoş değil. İtaiyeci başlığı gibi. Kaskın modelinden olabilir mi? Şöyle adam akıllı bir yol kaskı alsam neredeyse milimetrik ölçü farkından oluşan şekil bozukluğu yine meydana gelir mi?

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
Kaskın şekliyle alakalı büyük ihtimalle.

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
Bu başlıktan çıkan sonuç şu: Giro, Met, Kask gibi çok iyi ama pahalı ? markaları alırsanız sıkıntı ortadan kalkar. ? Ama kafa ölçüsü iki bedenin arasında kalınca ne yapacağız, ona çözüm yok. Yine deneme yanılmaya metoduna devam. ?

Bir kac kask denememden sonra konuya ekliyorum. Kafa şekli konuda yazdığım gibi olanlar için, kask ureticileri ayri modeller üretiyormus. Bir tane unisize beden var, bu genel kafa sekillerine uygun universal kask tipi; bir de genis kafa yapısı için üretilen tipler var, bunun adini tam bilmiyorum. Örnek olarak Giro-Bishop, Lazer-Vandal, Lazer-Tonic...gibi modelleri verebilirim. Ancak her turlu kafa şekli yine fark yaratabileceginden, normalin dışında kafa şekline sahip olanların kesinlikle deneyip alması gerekli.

Deneyerek almak lazım sanırım. Birçok şeyi netten almama rağmen kaskı bisikletçiden aldım.
300-400 liraları gözden çıkartıp gittim bisikletçiye giro-limer vs parasını düşünmeden alayım dedim sonuçta güvenlik için bu.
Ancak hiçbir modeli kafama oturmadı 62 ye kadar diyen kaskları bile takamadım kafaya olmadılar.
Sonuçta 120 liraya zozo alıp çıkmak zorunda kaldım sadece o oldu çünkü.
Görüntüsü vs arzuladığım gibi değil. Düz renk yok zaten mavili beyazlı bişey almak durumunda kaldım.
Deneyebileceğiniz biyere gidip deneyerek almak tek çözüm bu konuda.

Dediğim gibi m ve l arasında kaldım. L bedeni ayarlayıp kafama oturtabiliyorum, bunda sıkıntı yok. Ancak kaskın kabuk kısmı kaba duruyor. Kaskın tasarım kalitesinden olabilir mi? Limar, Giro türü bir kask yine L beden bile olsa tasarımı estetik olduğu için şık durur mu? Yani yine kek kalıbı meselesine giriyor bu problem. ??

Giro Isode bu derman olur mu? Kullanan var mı?

@ginflon 54-61 ölçülerindeki kask değil mi universal olan?

Son düzenleme:
Eğer orta üst seviye kask aldıysanız hepsinde olan bir ayar belki alt seviyelerde de vardır bilemiyorum ama fotoğrafta gösterdiğim yerden kaskın yanlamasına ve arkaya doğru açabileceğiniz ayar yeri vardır. Bunları kafanıza göre ayarlamanız gerekiyor. Çok çok değişik bir kafa yapısı olmadığı sürece kesin çözüm bu olduğunu düşünüyorum.
Ekran Alıntısı.PNG

Giro İsode'yi aldım. Ancak 54-61 beden olmasına rağmen (benim kafa ölçüm 57.5 olduğu halde) biraz sıkıyor. İçindeki yumuşak parçalardan (yan ve ön tarafa gelen) fedakârlık yapacağım galiba. Zaten bandana kullanıyorum. İnşallah bandayla da sıkmaz. Ama görüntüsü güzel. Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Deneyerek almak her zaman kesin çözüm. ?

Geri