Scudo Sports

Kask Üzerine Takılan Aynanın İşlevi Nedir?

Batuhan Yıldız

Aktif Üye
Tepki
77
Bisiklet
Salcano
Merhabalar şuan araştırma dönemindeyim ve merak ettiğim konulardan biriside şu kask üzerine takılan aynanın işlevi nedir? Kullanışlı mıdır?
Kullanan arkadaşlar var ise bana bu konuda yardımcı olabilirler mi?

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
Bence gidon üzerinde çok daha sağlıklı

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kişiden kişiye değişebilir ancak kendimden örnek vermek gerekirse,sallanan bir bisiklet aksesuarı beni rahatsız eder,sabit ayna candır.

Her ikisini de kullandım. Gidon aynaları sarsıntıda çok hareketli ve sadece belirli bir alanı görebiliyorsunuz. Ancak kask aynası hem sarsıntıda daha stabil görüntü veriyor hem de başınızın hareketleri ile gerekli durumlarda farklı alanları gösterebiliyor. Benim daha başarılı bulduğum kask aynasıdır.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
kask üzerine takılan aynanın işlevi nedir?
öncelikle oradaki aynanın amacı arkanızdan gelen araçları vs görmektir.
Kullanışlı mıdır?
ikisinide kullanmadım

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
Kask üzerine takılanı kullanmadım fakat gidona takılanı kullandım. Güzel sabitlenirse titreşimlerde yön değiştirmiyor ve düzeltmeye gerek kalmıyor. İhtiyaca uygun boyutta ve bombede ayna bulunduğunda gidondan istediğiniz bölgeyi çok rahat görüyorsunuz. Ben ayna taksamda nedense güvenemiyorum yinede kafamı biraz çevirip bakma ihtiyacı duyuyorum. Araç kullanımında nasıl şerit değiştirirken aynaya baktıktan sonra yinede kafamızı biraz çevirip bakıyorsak bisiklette de aynı şeyi yapıyorum.

Peki bu aynayı nasıl alabilirim ayrı satılıyor galiba

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ben gidon aynası kullandım bana göre daha rahat.
Ayrıca motor sürüyormuş gibi bir havaya da girebilirsiniz. :D

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Yıldız
Kask aynası takmayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak eğer beğenmezsem de gidona takarım o zaman :)

Ben gidona takılan kullanıyorum ama kask aynasinin daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Seyir halinde gidondaki aynaya bakmaktan kask aynasına bakmak daha iyidir diye düşünüyorum ve sarsıntı sabitleme konuları da var tabi.

HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olsun ya bizim millet her şeye gülüyor varsın buna da gülsünler bizim güvenliğimizden önemli mi :)

@Furkan B.

Bende onu düşündüm gidonda bulunan aynaya bakmak yerine seyir halinde kask aynasına bakmak daha rahat olabilir

Arkadan gelen araçları görüp ne yapacaksınız? Gerektiği zaman kafayı arkaya çevirip bakarsınız.

Kaska takılan aynalardan kullanmadım. Karşılaştırma yapamam ama gidon üzerindekinden de gayet memnunum. Ayna almadan önce gereksiz olduğunu düşünüyordum ama şimdi aynasız kullanmak çok yanlış geliyor. Özellikle İstanbul gibi trafiğin çok yoğun olduğu yerlerde ayna candır :) Çok büyük rahatlık. Her an arkanızdan gelen arabaların farkında olmak fazlasıyla güvende hissettiriyor.

İkisinide kullanmadım. Ama kask aynası daha mantıklı, istediğiniz yeri görmeniz açısından. Ancak her ikisinde de sorun, o kadar küçük bir aynadan ne görebileceğinizdir. Geçmek zorunda olduğunuz yolu daha geçmeden geriden kontrol edip geçmek, arkanıza bakmak ihtiyacı duyduğunuzda biraz daha sola veya sağa yanaşıp hızlı bir iki bakış atmak yani iki gözle düzgün bakmak daha kolay geliyor bana. Ama tercih ve alışkanlık meselesidir. Kim hangi aynayı kullanır o kişinin kendi tercihidir. Şahsen ben kullanmıyorum.

Ben kask aynasıyla benzer işlevi olan gözlüğe takılan ayna kullanıyorum. Kask aynasından dahada kullanışlı bence.

@tzeybek

Bunu ilk kez duydum nasıl bir şey bu gözlüğe takılan ayna biraz bahseder misiniz ?

Geri