Scudo Sports

Kask temizliğini nasıl yapıyorsunuz.

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
hadi dışı içi ıslak mendil ile silinir. peki kayışı nasıl temizliyorsunuz.
ben bi ara ipini komple çıkarıp çamaşır makinasına atmıştım ama takarken çok uğraşmıştım.
çıkartmadan temizleme yöntemi varmı. yoksa kaskı olduğu gibi makinanın içine mi atayım :D
ter içine işlemiş artık nekadar silsemde geçmiyo.

Scudo
Bir kova ılık suda bekletiyorum kaba kiri çıksın diye suyun içinede sabun tozu döküyorum;sonrasında durulayıp kuruluyorum ohhh oldu misss.

güzel soru; 2 senelik kaskımı (2 seneden sonra kask görevini yapar mı o da ayrı konu) hiç temizlememiş pasaklının teki olarak ben de merak ediyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
@redwolf

bu mantıklı yapayım akşama. bulaşım makinası bile gelmişti aklıma ona niyetlenmiştim :D

20 TL' ye kask temizleme spreyleri satışıyor. Temizliğini spreyle yapıyorum ;)

@kaan0513 o spreyin teri içine hapsetmiş kayışa etki edeceğini sanmıyorum. o dış iç temizleme için olsa gerek bence

@chnkrmz
Aynı zamanda motor kullandığım için motor kaskları için kullanılan bir malzeme ama bisiklet için de kullanımı mevcut. Bolca sıktığınızda etki ediyor güzel de bir koku bırakıyor :)

Kovanın içine sıcak su içine şampuan atıyorum. İyice köpürtüp kaskı kovanın içinde 1-2 saat bekletiyorum. Sonra 1-2 saat sıcak suda durulama yapıyorum. Tertemiz oluyor. :)

Aynı zamanda motosiklet kullanıcısı olarak kasak temizliğindeki deneyimimi aktarmak istiyorum.:) piyasada satılmayan ancak şu ağzı iyi laf yapan üyeleri aracılığı ile satış yapan bir markanın ağır kirleri çıkarıcı bir toz deterjanı var... uygulama mantığı aynı...kaynar olmayan sıcak bir kova suyun içersine iki kapak dolusu bu deterjandan koyuluyor , kaskımızın çıkarılabilen donanımları ayrı ayrı olmak üzere hepsini birden daldırma yöntemi ile kovanın içine tepiliyor ve su sıcaklığı soğuk su seviyesine gelene kadar aralarda karıştırmak suretiyle bekletiliyor, sonrasında çıkarılıp banyo fıskıyesı ile durulanıyor ve direk güneş ışığına maruz bırakılmadan kurutuluyor....:) Afiyet olsun...

@chnkrmz sana sihirli bir sıvının formülünü vereyim mi ? Bir tane boş sprey şişesi bul mesela camsil boşu olabilir. İçine yarım limon sık, sonra pril vb limonlu temizleyici dök içine arkasından üzüm sirkesi dök ve doldurana kadar sıcak su bas iyice karıştır. Ölçü vermek gerekirse bir bardak üzüm sirkesi yarım bardak pril ve yarım limon.. Bildiğin temizlik terörü. Bisikletini de bununla temizleyebilirsin. Ayna gibi parlatır. Sirke mucizesi :)

bulaşık makinasına koyuyorum.
fotoğraf temsilidir. ama sistem böyle işte. miss gibi de oluyor:D

Dosyalar

• helmet_in_dishwasher.jpg
    helmet_in_dishwasher.jpg
    68,9 KB · Okunma: 114
Kuru temizlemeye gönderiyorum dermişim. :) Musluğun altına sok ılık su ile yıka.

Laptop temizleme setleri var 10tl ye onlar iş görür mü acaba, laptopu temizlemiyorum pislikten bozulacak bari kaskı temizleyeyim :D

@Hilal Beder
bulaşık makinesinin sıcaklığının kaskın malzemesinin yapısını bozmasından ve direncini düşürmesinden korkardım. gözle görülmese bile zarar veriyor olabilir.
kaskın bezlerini ve kayışlarını (yerinden sökmeden) şampuanlayıp duş başlığıyla duruluyorum. bence fazlasıyla yetiyor.

Banyoya girerken yanımda oda giriyor benimle bilimum şampuanları yiyor kokusuda mis gibi oluyor sonra dışarı asıp kuruyorum.

iyi oldu bu başşlık bende 2 gündür bunu düşünüyordum :)

Kaskımın ilk suyla tanışması geldi aklıma; uzun yokuşların beni benden almasının etkisiyle kıyıyı gördüğüm ilk yerde kendimi denize attığımda çevremdekilerin bana garip bakışlarına kafam kaşınana kadar anlam verememiştim. Kaskı çıkarmayı unutmuşum ):

@Hilal Beder Bulaşık makinası sanırım en zahmetsiz yol. Nelere maruz kaldı o kask birde bulaşık makinası deneyimi yaşasın.

bende bulaşık makinasına atıcam eco sistemde. fazla sıcak yapmıyor hem içine sirke de dökerim oh miss :D anneme çaktırmamam lazım durumu. :D

Kaskı temizlemek lazım değilmi, doğru diyorsunuz.. :islik::suspus::confused::kptmya::utan::hihi:

• Beğen
Tepkiler: Hilal Beder
Geri