Scudo Sports

Kas yırtılması

Reha Oğuz Altuğ

Aktif Üye
Tepki
83
Bisiklet
Trek
Herkese merhaba,
Bacağımda kas yırtılması olmuş, hikaye şöyle;

Yaklaşık 1 ay önce kızımı ayağımda taşıyarak oyun oynuyorduk.
Kendisi birazcık toplu (22 kilo kadar) :islik:
Aniden bacağımın üst tarafında (pantolonun iç cebinin olduğu yerde diye tarif edeyim) bir acı oluştu.
Bir kaç hafta bekledim geçmedi.
Özellikle merdivenden inerken acı ve sanki oraya birşey dökmüşüm gibi bir ıslaklık hissediyordum.
Tabi bakınca dışarıdan hiç birşey görünmüyor.

Sonrasında doktora gittim ve kas yırtılması dedi.
Çeşitli haplar ve krem verdi, zorlamamamı söyledi.
Günde 3 kere soğuk kompres yapıyorum, uzun yürüyüş, bisiklet vs. herşey yasak.
Şimdilerde ıslanma hissi geçti ancak ters hareket yapınca, özellikle bacağımı ters yöne esnetince ağrı oluyor.

Sizler de dikkatli olun arkadaşlar.
Bisikletten dolayı benim en gücendiğim kas grubum bacaklarımdı (roberto carlos bacakları).
Ancak oradan yedim darbeyi.
Doktor ısınmadan, soğuk kas ile yüklenince olabilen şeyler dedi.
Isınma hareketleri çok önemli :acpsnr:

Sizlerden bu konudaki deneyimlerinizi öğrenebilir miyim?
Doktor 3 haftaya düzelirsin dedi.
Koşucu bir arkadaşım 1 senede ancak tamamen iyileşirsin dedi.
Başka birisi düzelsen de ömür boyu hissedersin onu dedi.
Son bahar sezonunu kaçırdık bari kıştan olmayalım :(

Scudo
@uguryilmaz144

Yorum kasmanın ucuz yolu ne anlamadım ?????????????????????

kas yırtılması gibi yorumda yırtılıyo demekki. yorumu fazla kasarsan yırtılır :islik:

Arkadasın dediği gibi ucuz atlatmışsınız. 1 ay önce halı sahada dizim döndü. Ve ön capraz bağlarım koptu. En az 6-7 ay cekicegimi söylüyor doktor :( Tekrardan gecmiş olsun

Bu tarz durumlar biraz kişisel sanırım. Kimi insan 1 ayda iyileşirken kimisi 1 senede iyileşebiliyor bazı durumlarda. O sebeple bence söylenenleri dikkate alın ama fazla kafaya takmayın. Gerekli fizik tedavi hareketlerini düzenli yapın ve sabredin. Elbet iyileşecektir:harika:

• Beğen
Tepkiler: AhmetArslan
hocam çok geçmiş olsun fazla zorlamayın daha çabık iyileşin

• Beğen
Bir de bu durumlarda tam iyileşmeden antreman yapılmamalı , aceleden tekrar aynı sakatlığı yaşayınca psikolojik yıkım büyük oluyor

En cok korktuğum konu . Gecmis olsun. Ne kadarda zorlasam sikinti olmadim . Isinmadan zorlamamak lazım ayaği.

Geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığınıza kavuşup tekrar yeniden pedallamanız dileğiyle :)

• Beğen
Klozetin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan bir sıkıntıdır:cool:

Cidden sinir bozucudur. Kişinin anatomisine, yaptığı işe ve dr. tavsiyelerine uyma sıklığı ile iyileşme sürecini uzatan bir rahatsızlıktır.

Kesinlikle spor faaliyetlerine ara verilmeli, gerekirse baldırlık gibi o bölgeyi sıkılaştıran kısmi tedavi yöntemleri denenmelidir.

Ciddi ısınmadan sonra insanüstü depar denememde, tarif ettiğiniz yerden her 2 bacağımda bu durumu yaşadım.

Geçti ama gel de bana sor..

Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Mutlaka bir Fizik Tedavi hekimine gidip MRI istemesini sağlayın, daha sonra onun yönlendireceği Fizyoterapist eşliğinde 15 seans civarı fizik tedavi almanız lazım. Tabi bu en kısa zamanda spora sağlıklı bir şekilde dönmek için; benim için önemli değil beklerim derseniz çok fazla zorlamadan iyileşmesini bekleyin.

Geçmiş olsun fazLa zorlamadan yirtik bölgeden iyi bir doktorla atroskopi olmanizi tavsiye ederim kas yirtilmalari ihmale gelmez iki kere dizimden ameliyat oldum oncesinde cok aldiris etmediğimden dolayı , kısa zamanda iyileşmeniz dileğimle..

@SMMMtugi artroskopi sadece eklemi ilgilendiren rahatsızlıklarda kullanılan bir yöntemdir.

@SMMMtugi menisküs yırtılması için kullanılabilir belki onunla karıştırmış olabilirsiniz hocam, insanlık hali.

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
@fztserhat şahsen yaşadığım çapraz bağ yirtilmasiydi nedir nasildir diye arastirirken geniş bir alanda kullanildiği yaziyordu aklimda oyle kalmis,gerci nette yazan her bilgi dogru degil ya sonucta ondan yanilmis olabilirim :)

@SMMMtugi aynen çapraz bağ operasyonlarında hem görüntüleme hemde cerrahi girişim için çok yaygın olarak kullanılır. Mutlaka oradan aklınızda kalmıştır:)

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
Geri