Scudo Sports

Kartuş yok, toner yok, kağıt yok!!!

İlyas ŞANLI

Forum Bağımlısı
Tepki
955
Selam arkadaşlar,

İnternette gördüğüm bir haber,Epson sx100 çok fonksiyonlu yazıcı faciamdan sonra :D baya ilgimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim.

(link)

Alıntıdır.

Kartuş yok, toner yok, kağıt yok!!!
Japonya'da geliştirilen ve bir teknoloji fuarında serilenen "PrePeat" adlı yazıcı görenleri şok eden teknolojisiyle büyülüyor.

Yazıcılar hakkında bütün bildiklerinizi unutun! PrePeat adlı yazıcı toner veya mürekkep kartuşu kullanmıyor. Hatta kağıt bile kullanmıyor! Peki, nasıl çalışıyor?

PrePeat, kağıt yerine özel olarak üretilmiş ince plastikler kullanıyor. Dokümanlar bu plastikler üzerine farklı sıcaklıklar uygulanarak yazdırılıyor. Böylece hem yazdırma işlemi çok hızlı bir şekilde yapılıyor hem de müthiş bir tasarruf sağlanmış olunuyor. Tabi toner veya kartuş kullanılmadığı için çevre de kirletilmemiş oluyor.

PrePeat'in plastik kağıtları üzerleri dolu olsa bile hiçbir ara işleme gerek kalmadan tekrar yazdırılabiliyor. Yazdırma işleminden önce plastik kağıtların üzerindeki eski yazıları otomatik olan silen PrePeat bütün alkışları hak ediyor.

http://cnetturkiye.com/images/2010/02/yazici_anasayfa.jpg

http://cnetturkiye.com/images/2010/02/prepeat1.jpg

Tanıtımı gerçekleştiren Yoshitaka Sugano, PrePeat'ın satış fiyatının yaklaşık 5500 dolar olacağını açıkladı. Tekrar yazdırılabilir plastik kağıtlar ise tanesi 3,3 dolar fiyatla satılacak. Bir plastik kağıtla 1000 kez çıkış alınabileceğini belirten Yoshitaka Sugano, plastik kağıtların 1000'lik paketler halinde satmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Toner, kartuş ve kağıt masraflarını sıfıra indiren PrePeat'in bakım ve tamir gibi sorunlarının da olmayacağını düşünürsek özellikle orta ölçekli firmalar için müthiş bir tasarruf kaynağı olacağını söyleyebiliriz.

Kağıt kullanmayan, toner veya kartuş istemeyen PrePeat'in yaygınlaşması ile birlikte çevre koruması için de dev bir adım atılmış olacak. Sağlanacak kağıt tasarrufunun yanı sıra çevreyi kirleten tonerler ve kartuşlar da tarihe karışmış olacak.

Alıntıdır.

Scudo
güzel bir haber tabi bu ürün tutar mı yaygınlaşır mı bilinmez.alımı oldukça maaliyetli özellikle Türkiye gibi genelde ucuza kaçıp çevre kirliliği pek sorun yapılmayan bir ülkede pek tutcağını sanmam :)

paylaşım için teşekkürler

Peki bu plastiğin üzerine yazı yazma imkanımız var mı?

Renkli çıktı alınamıyor galiba.

@Önder Tarım

hehehe:D renklisini yapmayı unutmuşlar:D renkli çıktı bile alınmasa da,çok kartuş-toner harcayan şirketler için kullanışlı

bunun sonucunda da plastik kağıt atığı olacak. %'de 100 çevreci bir icat diyemeyeceğiz sonuçta. 1000 defa yazıldıktan sonra yine bir plastik atık çıkacak ortaya. doğada normal kağıttan tonlarca kat daha geç dönüşüm sağlanan plastik. Diğerlerinde kartuş - toner atıkları var iken bunda plastik kağıt.

Ama yine de kartuş - toner masrafı olmaması güzel fakat, 5500$ cihaz fiyatı + 3300$ da 1000'lik kağıt fiyatıyla okkalı bir cihaz.

Japonlar bu işe takmış durumda, adamların memleket küçük, nüfus artıyor, yerden oldukça yüksek ve bir o kadar tehlikeli (deprem) binalarda yaşıyorlar. Onlar da haklı, bir binanın bütün dolaplarının kağıtla dolduğunu taştığını farzederseniz onlara yaşam alanı kalmayacak. Daha önceden de yeniden yazılabilir kağıt buluşları vardı sanırım.

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
çok pahalı bir cihaz. ve pek de kullanışlı olduğu söylenemez hatta bence hiç kullanışlı değil.

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
@havzali

Çok kağıt ve toner harcayanlar için düşünülmüş bir cihaz sanırım.Ev kullanımı için pahalı.Önemli olan bu teknolojiye ulaşabilmek,fiyatı da yaygınlaştıkça düşecektir.

@Önder Tarım

Hayır.. çıktıyı alıp çıktıktan sonra üstünü renkli ispirtolu ile renklendiriyorsun..

Japonların boş icatlarından birtanesi daha kağıtın doğada kaybolma oranı plastiğe göre daha azdır belki kartuş vs. olmayacak ama hem pahalı hem bana göre gereksiz

Marketlerde kullanılan fiş yazıcıları da bu mantıkla çalışıyor bildiğim kadarıyla. Plastik tabakanın ısı ile kararması oldukça ucuz bir yöntem ancak, ince plastik içerikli kağıtlar çabuk deforme olur ve ısı ile bozulurlar. Bunları aşınca da silinebilir kağıdın tanesinin 3 dolar olması normal galiba.
Ancak ben bunun yerine yine ince plastik içerikli kağıdın ısıtma yöntemi ile kullanılmasının daha mantıklı olacağı düşüncesindeyim. Böylece plastiğin geri dönüşümü de mantıklı bir şekilde sağlanmış olur.

Yaygınlaşması çok uzun sürecektir tabii konsepte ince sorunlar çıkmassa Türkiye'de olsa da fiyatının 4 katı olacaktır. Bu fiyata da araba ve ev alınır...:)

1 kağıt 3,3 $ çok çok çok pahalı bu nekadar çok kartuş-toner harcarsa harcasın... 3,3 $ a burda siyah kartuş dolumu yapılıyor az da gitmiyor hani bi tarafta 1 kağıt diğer tarafta 300 (hiç saymayı denemedim kaç sayfa gidecek diye ama bu civardadır sanırım)

her açıdan çok pahalı şirketler plastik alacam diye para yetiştiremezler bu sefer... lazer yazıcıların daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum ben..

Termal sistemle calisiyor onceden Fax cihazlari vardi icerisine 20 30 Metre kagıt kokuyop çalısan. Çıktı vermesi normalde dış mekana çıktıgı zaman güneş su dökülmesi üzerindeki yazilar ve kagidin yapısı nasil olur gormek lazim.

ilerleyen dönemde, yaygınlaştıkça fiyatlar düşer donmuş kartuşlarla uğraşmayız=)

Bazı yorumları okudum ve arkadaşlarım plastik kağıttan çevre kirliliği oluşacağını söylemişler. Bence uzun vadede bu alet çok daha kullanışlı ve çok daha zararsız. Getireceği faydalar en basit olarak şöyle olabilir:

1)Harcadığımız onca kağıt için kesilen ağaçlar kesilmeyecek.
2)Plastik kağıt yaklaşık 1000 kere yazılabildiği için kabaca hesap yapacak olursak bir kağıt tek kullanımlık ve tanesine 5 kuruş desek 1000 tane kağıt bastığınızda 5 tl oluyor. 3.3 dolar ise sanırım 4.5 tl gibi bir fiyat. ^
3) Eğer yaygınlaşacak olursa herkes birbirine bu plastik kağıtları gönderecek ve eminim işin daha ucuza gitmesi için geri dönüşümler yapılacak.
4) Kullanılıp biten kartuşlar hakkında hiçbir fikrim yok ama sanırsam 1-2 seferliğine dolduruluyorlar sonra tekrar çöpe. Böyle bir sıkıntıda olmayacak.

Yani bana kalırsa kesinlikle bu cihaz tüm dünya devletleri tarafından teşvik edilmeli ve hatta normal yazıcıların yapımını yavaş yavaş kaldırmalıdırlar. Tabii bu yüksek rakamlarda kalmaması kaydıyla. Yoksa herkes mail sistemine geçer. Aslında mantıklı herşeyi kaldırıp mail'e mi teşvik etse devlet hiçbir atık pislik yok :rolleyes: bi düşünmek lazım :D

Kişisel olarak söyleyebilirim ki şu an için benim açımdan hiç bir kullanım alanı yok. Ben yazıcı ile sadece ödev yazdıran birisiyim, genelde 25-30 sayfalık ödevler yazıyorum. Demek oluyor ki yaklaşık 100 dolar plastik kağıt parası vereceğim her ödev için. 5 ödev hazırlasam 500 dolar.

Bir de hocaların bize mail attıkları ders notlarını döküyorum, eh onlara da tekrar baskı yapma şansım dönem sonuna kadar yok. Bir dönemde 5 farklı hoca, her hocadan ortalama 250 sayfa desem 1250 sayfa yapar, 4000 dolar da o tutuyor.

Mutlaka bir kullanım alanı olacaktır, olmasa bile yaratılacaktır pazarlama stratejisi gereği. Fakat düşününce şöyle bir, kağıda neler bastığımızı ve ne amaçla kullandığımızı, arşivlediğimizi, pek bir anlamı kalmıyor sanki...

Geri