Scudo Sports

Kartal Kendirci'nin Trans Avustralya hazırlığı

Cemil Dada

para todos todo nada para nosotros
Tepki
673
İsim
Cemil Dada
Bisiklet
Cube
Kartal Kendirci, Trans Avustralya bisiklet yarışına hazırlanan bir bisikletçi ve hazırlığı süresince Türkiye'de yaptığı uzun mesafe deneyimlerini de kaleme almış. İki yazısı da güzel kaleme alınmış, hazırlık kış aylarında yapıldığından ultra mesafe için tempo şimdilik biraz düşük ama ne olursa olsun iyi başlangıç. Kendisine başarılar diliyorum.

Bisikletle İstanbul'dan Ankara'ya: İki teker üzerinden modern hayat eleştirisi
Sanki biri bu dünyaya ait ve beni yere doğru çeken, diğeri de Tanrı'nın yanından gelen ve beni göğe götürmeye uğraşan iki “benliğim” var… Yerdeki “Hayır boşuna uğraşma yapamazsın, haddini bil ki mutlu olabilesin” derken, gökteki sürekli “Hayır yapabilirsin, kalk ve uğraş, başarmanın ilk kuralı cesaret etmektir” deyip duruyor. Ve ben yerdekini her dinlediğimde konforlu ama mutsuz bir hayat sürüyorken, yukarıdakini her dinlediğimde canım çıkıyor ama sonuçta kendimi Tanrı'nın yanına varmış gibi hissediyorum.

bisiklet-1.jpg

devamı...

(link)

Aslan fitness yaparak ava hazırlanmaz!
Sakın bu yazıyı okuduktan sonra bir bisiklet alarak yollara düşüp sonra da hayatınızın aniden güllük gülistanlık olmasını beklemeyin! Çünkü aslında bu da konfor alanınızdan çıkmamanız, mutlu olmak için yine kendi büyünüz dışında bir şeyden medet umduğunuz anlamına geliyor...

devamı...

(link)

Scudo
Keşke yazısında lastik olarak neyi tercih ettiğini, yanında ne götürdüğünü, Gürsel Akay Bey'den aldığı tavsiyelere de yer verseydi süper olurdu. Yine de çok güzel bir yazı. Bir solukta bitiyor.

arkadaşın hazırlandığı yarış geçen sene iptal edildi, (mike hall ölümü dolayısıyla) bu seneki yarış takvimlerinde de görünmüyor. 2019 yılında yapılacağı meçhul sanırım, hiçbir haber göremedim.

@Aynakoldan ses geliyor

selam volkan yunusta bi numara çeksin artık ,,,,1200 km devirdi üç günde bu iş para tabi istanbul avustralya ,bu başka bi olay ,

@trainspotting35

Merhaba,

Yazıyı beğenmenize sevindim. Lastik olarak Michelin Pro4-25 kullandım ve çok memnun kaldım. Yanıma yazımda da belirttiğim gibi mümkün olduğunca az eşya aldım: üstümdekiler (windstopper-uzun kol forma-uzun tayt) dışında iki yedek uzun kol forma, yağmurluk, yedek iç ve dış lastik, tamir kiti, çoklu anahtar ve elektrolit hapları. Gürsel Akay ile en çok hava şartları ve uygun ekipman konusunda kafa yorduk. Sorularınızı kartal.kendirci@gmail adresime gönderirseniz memnuniyetle cevaplarım. Bu arada 3 günlük Antalya-Adana turumdan yeni döndüm. En kısa zamanda onu da yazmaya çalışacağım. Selamlar. Kartal Kendirci...

@Aynakoldan ses geliyor

Merhaba, sanırım bahsettiğiniz yarış: IPWR (Indian Pacific Wheel Race). Gerçi yazımda da bahsetmiştim ama tekrar edeyim; ben bu turu solo olarak gerçekleştireceğim. Yine yazımda belirttiğim gibi; rekabet sadece kendimle olursa ilgimi çekiyor, beni asıl heyecanlandıran ise bisiklet vasıtasıyla kendi içime yaptığım yolculuk ve hem kendi bilmediğim yönlerimi hem de yeni coğrafyaları keşfetmek.

Bu arada IPWR 2019 mahkeme Mike Hall'un ölümü ile ilgili kararını hala vermediği için bu sene katılımcıların inisiyatifinde illegal olarak yapılacak. Eğer ilgileniyorsanız şu adresten takip edebilirsiniz:

(link)

Selamlar,

Kartal Kendirci...

Heyecanla, merakla, bir nefeste okudum her iki yazıyı da. Elinize sağlık @kartal.kendirci

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Son aylarda bisiklete dair okuduğum en güzel yazılardı bunlar. Herkesin okuması lâzım. Tavsiye ediyorum. Adana turunun yazılarını da hasretle bekliyorum. ?????

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Önceki İstanbul-Ankara yazınızla tanımıştım sizi; "niye bisiklete biniyorsun?", "ne anlıyorsun bisiklete binmekten?" felan gibi anlamsız sorular soranlara gösterecek "kapı" gibi bir yazı diye kaydetmiştim yazınızı, bu yazınız da yine aynı güzellikte bir yazı olmuş; "bisikletle aha şu kadar km. gittim, şu kadar hız yaptım"ın haricinde ve onlarla birlikte işin hissiyatını, duyguları, işin zor, pis kısımlarını da gösteren bir yazı olmuş... Trans Avustralya macerasına da sayılı günler kalmış, başarılar ve kolaylıklar size; çok zor olacaktır ordan vakit bulmak, zaman ayırmak ama inşallah o maceradan da sık sık yazılar yazabilirsiniz. Devamını bekliyoruz :harika:???

Geri