Scudo Sports

Kargo?

Ug90

Üye
Tepki
43
Cumartesi günü İstanbul'a yola çıkacağım. Bisikletimi kargoya vermek istiyorum. Hangi kargo şirketine başvurmalıyım ve bisiklet kaplama işini nasıl yapmalıyım? Konuda bilgi sahibi olanların paylaşmasını rica ediyorum.

Scudo
Kesinlikle PTT kargo. Kutusundaki bisikleti Ankara'dan Antalya'ya 8,5 Ytl. ye götürüyorlar. Ama bisiklet kutusu bulmak ve güzelce paketlemek gerekli.

• Beğen
Tepkiler: Ug90
Bisiklet kutusunu nereden temin edebileceğim ve kargo süresiyle ilgili bir fikriniz var mı?

Kutu, bisiklet satan firmalarda olabilir ancak. Ön tekeri ve gidonu yerinden sökülmüş bir bisikleti alabilecek şekilde oluyor kutular.
İki gün içinde teslim oluyor sanıyorum ama kargoya verirken sormak lazım.

• Beğen
@Ug90

bisikleti sayın teberusun da dediği gibi ön tekeri sökünüz,gidonu sökünüz,pedalları sökünüz, herhangi bir bisikletçiye veya satan yerlere gittiğinizde size boş bisiklet kolisi vereceklerini düşünüyorum.bulamaziseniz başka kolilerden güzelce ambalaj yapın,tabi önce bisikleti hava kabarcıklı naylon ile sarmak daha iyi olur,adı aklıma gelmedi,hani canımız sıkılınca pıt pıt diye patlattığımız.ambalajda en çok dikkat edeceğiniz şey minimum hacim,çünkü hacim artarsa fiyat da artar. hacim küçükse fiyatta küçülür.ambalajı buna göre uygun biçimde yapınız.
kargoyu izmirden istanbula göndereceğinizi ve kendinizin alacağını düşünüyorum.yapılacak şey kargo firmasına bisikleti bizzat getirmeniz,ayrıca adrese teslim yollarsanız ücret biraz artar.imkanınız varsa haberli gönderin varış şubesine ulaşınca kendiniz alırsınız.şunu da sakın unutmayın,önümüz bayram.cumartesi kargoya verirseniz bayramdan sonra cuma günü alırsınız bunu da hatırlatıyım.eğer yarın verirseniz cumartesi günü istanbulda olur fakat siz istanbulda olmazsınız,haftaya cumayı yine beklersiniz.istanbula kargo akşam ver sabah al şeklinde,tabi bizde böyle diğerlerini bilmiyorum.ayrıca biz diğerlerine göre biraz ücreti fazla taşırız,reklam olmasın diye çalıştığım firmanın adını yazmıyorum.bilgilerim işinize yarar umarım,saygılarımla.

• Beğen
Yol bisikletimi satacağım. İlanıma bakanlar kargo ücretini soruyorlar. Şu an şehirlerarası bisiklet kargo ücretleri hakkında bilgisi olan var mı? Bu arada linki de ekleyeyim.
(link)

Kargo kodu satanlar var bu kod ile ben 2 adet kadro 2 adet maşa bacağını PTT ile 19 tl ye gönderdim.
@MUSA Ç.

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Ben biraz da karşı tarafı bilgilendirmek amaçlı sordum.

kargo kodu nedir? 2 ay önce iki tekeri ve gidonu kadroya bantlayıp öyle yollattırdım minimum hacimde, pttkargo ile. 100 tl tutmuştu.

@can_celik donanım haber de çek satış kısmı var oradan 5/6 liray kod satın alıyorsunuz PTT-yurtiçi/sürat bu 3 firmada %80 indirim yapıyor. 3 desiye kadar PTT 4 lira tutuyor 6 lirada Kargo koduna versen 10 lira eder.

@MUSA Ç. Farketmez kod ile gönderirsiniz alıcı ödemeli yaparsınız. Sökerseneniz bisikleti tahminimce PTT ile 30/40 arasına gider

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
70 civarı tutar kuponsız felan. ayrıca ptt genelde kırıp döküyor :)

@onderayyildiz

Bahsettiğiniz kargo indirim kodlarından daha önce bir kez kullanmıştım. Yalnız bu kodlar da şöyle bir durum var, kargoyu gönderen kişi siz değil, kodu size satan yada kodun tanımlı olduğu herhangi bir şahıs olarak sitem üzerinde görünüyor. Yani art niyetli bir kod satıcısına denk gelirseniz eğer, kargo ile alakalı her türlü işlemi yapabilmekte.

Bu nedenle güvenilir ve referansı olan üyelerden kod almak çok önemli!

@erdlylmz katılıyorum bu konuda güvenilir birini bulmak lazım. satıcı isterse gönderici adresini de düzenleyebilir tabi uğraşmak isterse.

Geri