Scudo Sports

Karbon seleler

Efe Cycler

Aktif Üye
Tepki
88
İsim
Efe Çetin
Bisiklet
Salcano
Şu Ebay'de Aliexpress'te kol gezen karbon seleler hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ağırlıkları 120-85 gram aralığında ve sağlam görünüyorlar.Bursa'da birkaç tane görmüştüm Mtb üzerinde.Arazi şartlarında kırım gösterir mi ki ? Feedbacklara baktığımda bir çoğunun olumlu olduğunu gördüm.Fiyatı kargo dahil 100 tlye geliyor.Yazın yeni Mtb alınca bu selelerden takmayı düşünüyorum alınır mı ?

Scudo
Fikri olan yokmu ?

100 tl pahalı geldi zamanında 60 lira civarlarında 2 tane almıştık biri time san marco diğeri specialized ti
time kırıldı binen arkadaş 75 kg civarıydı (raylarından kırıldı)
specialized hala kullanılıyor sağlam binen arkadaş 50 li kilolarda
tabi çin malı bunlar hepsi aynı kalitede olmayabilir
ağırlıkları da 95-100gr dı

Kullanmadığım için kesin konuşmak istemiyorum ama kırılma çatlama durumları genelde raylarda oluyor bu selelerde. 100 gram aslında mükemmel bir rakam bir sele için 10 20 gram daha ağır yapıp bira daha sağlam yapsalar daha iyi olabilirdi aslında diye düşünüyorum. Tabi sorunsuz kullananlarda var. Eğer kırılmayacak çatlamayacak olsa bile rahat edip edememenize de önem verin derim. Direk karbon sele çok rahatsız olabiliyor. Pedli taytsız kullanılmıyor.

Bende almayı düşünüyordum vazgeçtim. Sebebleri ise; Bu tarz düşük kalite karbon malzemelerin kırılması çok kolay olabiliyor hele birde bu 90 gr sele ise çok kilolu olmasanız bile bir şekilde kırılarak paranızı çöpe atmanıza sebeb olacaktır. Bu seleden konfor adına birşey beklemeyin tamam alıştıkdan sonra çok rahatsız etmeyecektir ama cinsel sağlık açısından uzun vadede sorunlara yol açabilir.

Bu selelerden alırsam birde pedli tayt alacağım.Rahat olmadığını bende biliyorum fakat çok hafif olmaları beni cezbediyor.Birkaç arkadaşın daha fikirlerini alabilirsem alıp almayacağımı kararlaştıracağım.

Edit:Birde şu Vertu marka seleler var onlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ağırlıkları 135-180 gram aralığında ve kargo dahil 30-35 TL'ye geliyor

Geri