Scudo Sports

Karbon Maşalı Triban 500 Bisikletim Çalındı/İst-Çamlıca

Sinan Ş

Forum Bağımlısı
Tepki
441
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar,

3 günlüğüne şehir dışına çıkmıştım ve bisikletimi apartman daire kapısının önündeki bariyerlere kilitlemiştim.
Normalde bisiklet içeride durur ancak yıllar sonra ilk defa tura çıktıgımdan bisikleti evden çıkarıp,tekrar eve sokmadım,kapı önüne bağladım.

Ancak eve döndüğümde bisikleti çalmış şerefsizler :(((

Bisiklet üzerinde standarttan farklı olarak no-name karbon maşa,
Shimano rs 10 jant seti
shimano a530 çift kullanımlı pedallar vardı.
Ayrıca bütün kadro,şeffaf film ile kaplanmıştı,
İStanbul-Çamlıca'dan çalındı,bulanlar görenler lütfen bana ulaşabilir mi?

rJRWvM.jpg

1Gr10D.jpg

Dosyalar

• 7.jpg
    7.jpg
    37,5 KB · Okunma: 192
  • bbb.jpg
    bbb.jpg
    20,7 KB · Okunma: 190
Scudo
Su dolduracağım..Kapının önüne iki boş bidon koydum..İkisi ile de su doldurmaya gittim..İki bidonu doldurdum geldim ve boş bidonların bıraktığım yerde olmadığını gördüm..5 dakika ya..5 dakika içerisinde boş bidonları kaptırdım iyi mi:ssrtcbya:

Arkadaşım geçmiş olsun ama hata sende..Tutup karbon maşalı bisikletini kapı önüne koyup gitmişsin..!

Sahibinden,letgo gibi sitelere bakabilirsin..Faturası varsa,polise de gidebilirsin..

Geçmiş olsun, apartman girişini gören çevre işyerlerinden kamera falan varsa konuşup rica edip polise kayıtlarla beraber gitseniz daha iyi olur.

@Sinan Ş

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Çamlıca'da nerede çalındı? Ben de Çamlıca'da oturuyorum. Hem çevreme söylerim hem de ben dikkat etmiş olurum.

Bu arada şöyle bir haber çıkmıştı geçtiğimiz günlerde.

(link)

@Murat Ü.
Çok Teşekkürler.Yazıyı gördüm,bugün iş çıkışı sirkeci ve küçükpazara gitmeyi düşünüyorum.Tabi akşam 7 gibi oralar açık olur mu o da ayrı konu.
Ancak bisiklet büyük ihtimal çarşamba çalındı,o zamandan bugüne kaç el değiştirmiştir kim bilir :/

Çamlıca/ferah

@fthgzl79

Yaklaşık 2 senedir aynı binadayım,hiç hırsızlık olmamıştı.
Girişte bir sürü çocuk bisikleti var,ona güvendim ben de.Benim daire en üst kattaydı.

2 senedir de evde yatan bisikleti,geçen haftalarda 1 kere dışarı çıkardım,geri eve sokmadım tekrar çıkarım diye.Onda da çalındı,Allah kahretsin bunları ya.
Sitelere baktım,hiçbirinde yok :/ Ya da ben bakana kadar satıldı.Çünkü çok geç fark ettik.

@Sinan Ş aynı mahallede oturuyormuşuz. Pek böyle hırsızlıklar olmazdı mahallede, demek ki başlamış. Hırsızlık olaylarında, özellikle de bisiklet hırsızlığında, polisten bir şey çıkmaz ne yazık ki.
Siz yine de bir gezin. Bir de sahibinden, letgo, gittigidiyor gibi siteleri ara ara takip edin. Bir ihtimal belki denk gelirsiniz. Çok geçmiş olsun tekrardan.

Geçmiş olsun. Apartmanlara giren çıkan belirsiz oluyor. Onlardan biri de olabilir. Tesadüfi hırsızlıktan daha çok planlı olabileceğini düşündüm bir an.

çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
Kardeşim çok geçmiş olsun öncelikle apartman kameralarına baktırın. Facebooktan Çalınan bisiklet sayfalarına resmini koyun sahibinden'e her gün girin.
Suçtan elde edilen eşyayı satın almak da suçtur. Eğer bisikleti bulursanız Satın alan kişiyle anlaşıp bisikletinizi alabilirsiniz. Diğer arkadaşlara da tavsiyem örgü çelik kilitler yerine lütfen U kilit veya Abus'un döküm halka kiliti var 70 TL civarı öyle bir şey kullanın. Bu kilitler kerpeden veya yankeski cibi küçük aletlerle kesilmez. Demir makası veya demir testeresi gibi aletler lazım. Bu aletler hem büyük dikkat çeker hem de Hırsızın bu kilitleri kesmesi zaman alır. Ben Koçtaş'tan 20 TL'ye aldığım U kiliti kullanıyorum sağlam görünüyor. Kesilemez kırılamaz değil ancak diğerleri kadar dayanıksız değil.

• Beğen
@Murat Ü. @ahmetgunay

Murat kardeşim sen de dikkat et,ben yandım sen de yanma.

Ahmet abi,ben de öyle düşünüyordum.Apartmana giren çıkan belli değil,sucu,kargocu,tamirci geçerken görmüş,boş bir zamanda da kilidi kesip götürmüş olabilir.
En kötüsü komşuya gelen misafir hatta komşunun kendisi bile olabilir.Apartmandakilere sordum kimsenin birşeyi çalınmamış.Karşı komşu yerinde olmadığını fark etmiş ama benim eve aldığımı sanmış :(

Tahminim gelip geçen birinin gördüğü ve sonrasında sadece pisklet için tekrar gelip çaldığı.Çünkü daire önüne koyalı 1 hafta oldu olmadı,hemen uçmuş :/

@serkan bayazıt

apartman aile apartmanı,o kadar pintiler ki girişteki tavan lambası patlak,onu bile değiştirmiyorlar abi ne kamerası :(
Çevresi de hep ev,sokağın bitişinde dükkanlar var,onlarla bir görüşeceğim bugün..

• Beğen
Tepkiler: ahmetgunay
@Sinan Ş
Apartmandan çalınıyor duyduk ama siz direk sokağa bırakmışsınız. Büyük geçmiş olsun ama siz bisikleti zaten gözden çıkartmışsınız. Adınıza çok üzüldüm ama ne yazık ki sokağa bırakıp üstelik şehir dışına çıkınca tekrar döndüğümüzde bisikletimizi bulabileceğiz bir atmosferde yaşamıyoruz. İnşallah bulursunuz büyük geçmiş olsun

@soneryen

"apartman daire kapısının önündeki bariyerlere kilitlemiştim." demiştim aslında :)

@Sinan Ş
Oovvv içeri girdiler yani. Ben dışarı anladım özür dilerim büyük geçmiş olsun. Benimde o şekilde 2 kere bisikletim çalındı oradan taşındım şimdide evin salonunda duruyor. Göze alamıyorum. Polisler ilgilenmiyor değer vermiyor. Bulabilecek bile olsalar hiç denemiyorlar bile. Çünkü bisiklet bizler için kıymetlimiz başkalarının umrunda değil

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Derler ya eşeğini sağlam kazığa bağla diye. Yan apartmanda art arda bisikletler kayboluyordu. Takip ettiler kapıcı hallediyormuş. Kime güveneceksin? En iyisi erinmeden hırsızın en zor ulaşacağı yerde bisikleti muhafaza etmek. Ben bodruma indirip birde kilitliyorum.

@ahmetgunay
O kapıcının akıbeti ne oldu. Cezasını çeksin

@ahmetgunay
İşten çıkartma ona en büyük ödül olmuş. Neyse olan olmuş konu dağılmasın ama suç duyurusunda bulanmak gerek. O şimdi gittiği yerde aynen devam edecektir

@soneryen @ahmetgunay

2 senedir bisiklet evde yatıyordu,sakatlık vs. binenemiştim .

2 hafta önce artık bineyim diye çıkarttım,elden geçirdim,bi ümraniye yapıp geldim,artık hep çıkarım diye eve sokmadım.
kapı önüne bağladıktan sonra baktım arka lastik inmiş,yamadan kaçırmış heralde.İşten her geldiğimde dedim eve alıp tamir edeyim diye ama yok istanbulu sel bastı,yok eve geç geldim vs.derken bir türlü alamadım.

Pazar günü de eve geç geldik,eminönüne de gidemedim.

Bisikletim çalınması için evren bana kumpas kurmuş resmen ://
O hırsızın da gelip güzelim aleti göreceği tutmuş,3 gün geç gelse eve alacaktım bisikleti.

Çok enteresan gerçekten:(

@Sinan Ş
Büyük talihsizlik inşallah daha iyileri olur.

• Beğen
Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede bulunur

• Beğen
Geri