Scudo Sports

Karbon fiber mi yoksa Alüminyum gidon mu ?

Arda_7

Forum Demirbaşı
Tepki
114
Bisiklet
Cannondale
Videodan anladığım kadarıyla alüminyum tercih etmelerin 2 sebebi var. Birincisi pro bisikletçilerin uci nin koyduğu kilo sınırının üstüne çıkmak için .İkincisi güvenlik sebebiyle .İlk çarpışma anında darbe alınan yerin gidon olmasından dolayı alüminyum gidonların esneme yapması daha avantajlı gibi duruyor.Karbon gidonlarda darbe anında oluşan stresden çatlama ve kırılma güvenlik zafiyeti doğurcağını düşünüyorum bende.Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında .Yanlış anlasılmasın bu konuyu açma sebebim hangisi daha sağlam konusundan ziyade bilgi amaçlı olması.

Scudo
karbon gidon ortalama bir sürücü için hadi onuda geçtim yarışçı için lafı güzaftan başka bir şey değil. ne faydası olacak. Bence sıfır. Bunun yerine aero tasarımlara yönelmek, rüzgar direncini hafifletecek tasarımlara yönelmek bu ağırlık çılgınlığından daha faydalı sonuçlar doğuracaktır.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
özellikle yüksek hızlarda meydana gelebilecek bir aksaklığın kötü bir durumla sonuçlanması (basit kırık, yaralanma vb.), felaketle (ölüm, felç...) sonuçlanmasından çok daha iyi. sürüşten sonraki yorgunlukla temizlik ve bakım bile çoğu zaman ihmal edilip bisiklet askıya asılırken amatör bir sporcunun düzenli ve bilinçli bir şekilde çatlak ve yorulma kontrolü yapması çok zor. anladığım kadarıyla bazı parçalarda karbon kullanımı risk ve sorumluluğu bir arada getiriyor. 300 gram ağırlığındaki bir parçanın hafif bir karbon bileşenle değiştirilmesi 300 gramlık bir hafifleme sağlamıyor. orijinal ürünlerde bile risk söz konusuyken lisanssız karbon parçaların kullanılması öngörülemez tehlikeler doğurabiliyor. unutmayın, yalnızca beden sağlığınız yerinde olduğu sürece bisikletten zevk alabilirsiniz. bisiklet doğası gereği riskli bir sporken riski daha fazla arttırmaktan kaçınmak gerekiyor. risk alıyorsanız da bakım ve kontrol işlemlerini aksatmama sorumluluğunu taşımanız lazım.

Fiyat/performans oranı olarak çok fazla getirisi yok alüminyum gidonun. İlk sıkıntı bu.
260 gramlık 3T Ergonova Pro 180 liraya satılıyor. Aynı gidonun karbon modeli ise 540TL. Size getirisi sadece 60 gram.
Birim TL başına aldığınız ağırlık kazanımı çok düşük olduğu için, çok çok üst bütçe bisikletler dışında kimse tercih etmiyor.

Esnemezlik olarak müthiş bir kazanımı yok. Hatta çoğu karbon model daha kötü. Rahatlık olarak getirisi var, evet, fakat videoda geçen nedenlerden ötürü bu avantajını göz ardı edebiliyorsunuz.

O nedenle, bana sorduklarında, eğer sınırsız bir bütçe yoksa kesinlikle almayın diyorum. Aradaki fark ile çok daha yararlı yatırımlar yapılabilir bisiklete.

İkisini de kullandım çok büyük bi fark hissedemedim.Tırtıklı asvaltta ve titreşim olduğu yerde karbon daha iyi gibi,ama çok büyük para bağlamaya değmez.Ben çok fazla indirime girdiği bi dönemde almıştım,al ile aynı fiyata.

• Beğen
Tepkiler: Arda_7
@MertAG

Amac bilgi birikimi mert kardesim .Bazi seyleri ogrenmek icin, o konuda kafa yormak icin, farklı görüşleri okumak için.

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
@Gökhan Toros

Gökhan dostumuz bende fukara edebiyatı yapmaktan gıcık olan bir bisiklet severim. Ergen geri zekalı dünyadan bir haber günlerimizde bir ara gecekondu edebiyatı yapmıştımda sonrasında savunduğum adamlardan ananı ...en kadı özdeyişinde olduğu üzere kazığı yemiştim. Doğrudur lümpenlere % 99.99 oranında güven olmaz. Doğru yoldaşın. Fekat vede lakin bu memlekette aristokrat beyaz ruslar gibi bilerek isteyerek fakru zarürete düşürülmüş onurlu ama çirkef olmayan insanlarda var. Şimdi haramzade bir rezil 2 milyon ağaç kesip altına süpersix alsa çokmu adam olmuş olacak. Haklı gözlem ve eleştirilerini bu noktalarada dikkat ederek yaparsak iyi olacak.

@mehmetsunu

Edebiyatı yapmışsınız yapmasına da, henüz "fakir avuntusu"nun ne demek olduğunu bilmiyorsunuz, ya da bilmezlikten geliyorsunuz.
Fakir avuntusu yapan birinin fakir olmasına gerek yoktur. Burada konu, kişinin maddi durumu değildir. Kişiyi fakir diye etiketlemek hiç değildir. Bunları da ben anlatmak zorunda kalmayayım her seferinde :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
Zaten piyasadaki carbon bisikletlerde alü. Gidon kullanıyor diye biliyorum,

@r.ezk

Karbon gidon ile satılanlar da var, ama üst seviyeler dışında genelde gidon alüminyum oluyor.

@Gökhan Toros

Kendimi fakir gibi hissettim ha şimdi sen böyle söyleyince kapının önünde Porsche'mi görmesem inanacaktım az daha :D. (link)

@mehmetsunu

Aero tasarımlar her koşulda pekde işe yarayamayabiliyor. Örneğin tırmanışta aero gidonun üst kısımları kişiye göre rahatsızlık verebiliyor.

%6 dereceli düz gidon & 10cm boyun lazım... karbonmu alüminyummu karar veremedim. fiyat olarak çok uyun olan aliexpress ve ebay için yorumlar pek iç açıcı gelmedi...

Geri