Scudo Sports

Kararsız kaldım ! Hangisini seçmeliyim ?

aliatay

Üye
Tepki
1
Arkadaşlar kuzenimle beraber dağ bisikleti almayı düşünüyorum.İkimizde aynı modeli almak istiyoruz.

Bunlardan birincisi BİANCHİ ORİON DS

http://img513.imageshack.us/img513/9243/013518z1gy2.jpg

ikincisi ise BİANCHİ STAR modeli

http://img365.imageshack.us/img365/7900/star1dt3.jpg

Arkadaşlar bisikletlee beraberinde çadır,uyku tulumu,mat,şişme yatak,katlanabilir sandalye,hamak daha aklıma gelmeyen kamp malzemeleri taşınacak sizce bu durumda nasıl bir bisiklet almalıyız.Star modelini beğendik ama kararsızız.Bir ricamda bisiklete takabilecegimiz bagaj demiri veya bagaj bu gibi seyleri önerebilirmisiniz.Varsa incelemem için linkinide verirmisiniz

Scudo
bu iki model arasındaki en belirgin 2 fark ağırlıkları ve starın arka süspansiyonlu olmasıdır. eğer amacınız bisiklet ile kamp ise star sizin için uygun değildir. kamp yapmaya uzak mesafelere gideceğinizden hem hafif hem gücünüzü yola aktaracak bir bisiklete ihtiyacınız olacak. Bu durumda daha hafif olduğu kesin olan orion modelini öneririm. ayrıca arka süspansiyon her pedala basışınızda esneyecek ve güç kaybına sebep olacaktır. uzun yollarda en son istediğimiz şey gücümüzün bir kısmını bir yayı sıkıştırıp açarak harcamaktır.

ayrıca bu söylediklerim aynen geçerli olmak üzere başka markalarda benzer fiyat aralıklarında daha hafif modeller de bulabilirsiniz. biraz daha araştırın derim..

Mesafe olarak asfalt ve stabilize yol olmaz üzere her iki yoldada kullanacam.Kampta ise olacak 5 km olacak 10 km olacak 20 km mesafelerede çıkabileceğiz.Belli bir mesafe sınırı olmayacak.Ayrıca sanırım STAR ortadada süspansiyonu oldugundan arkaya bagaj koymak mümkün olmaz dimi ?

Ben sizin yerinizde olsam bunların fiyatında çok daha güzel bisikletler var onlara bakardım :).

Rica etsem aynı fiyatta ve daha iyi olan modellerin linki varsa inceleme imkanım varmı ?

sedonanın modellerine bakabilirsiniz 400 450 liraya borlada gayet güzel bir şekilde işinizi görür bence ben sedona aldım 700 km yol gittim tık yok bisiklette güzel bisiklet tavsiye ederim

@princeinwhite

prince naptın ya.Foruma yeni geldin,ben senin konuna yarım sayfalık yazı yazdım bilgilendirdim.Sen gelmişsin burda adamlara çift amortisörlü bisiklet öneriyorsun.:( :( Konuya dönersek bisiklet alacak arkadaşa sölüyorum.Bu iki bisiklet karşılaştırılamaz bile.Bu ikisinden birini alıcaz diyorsanız mutlaka ama mutlaka Orion modelini almanız lazım.Sokakta herkeste gördüğünüz bu çift amortisörlü bisikletler hiç bir işe yaramazlar.İnsanlarımız görüntü ve fiyattan dolayı seçiyorlar bu bisikletleri ama bırakın fiyatını bana göre görüntülük bişeyleri de yok.Bana göre Star'ın tek avantajı sokaklarda kaldırımlardan inerken biraz daha rahat olur o da hiç bi işe yaramaz.Bunun dışında Orion tarzı bisikletler 13,5 kg,Star ise en azından 25-30 kg.Stardaki ortadaki mekanik amortisör hiç bi görev görmüyor.Boşuna gücünüz büyük kısmı bu yaya gidiyor.Yani Star tarzı bisikletler Orion tarzı bisikletlerin yanına bile yaklaşamaz.Daha o kadar çok fark varki anlatmakla bitmez.Şimdi bir de bisikletlere baktım.Ben size başka bisikletler önericem.Star 390 YTL imiş. :eek: Yuh yani insanlar anca böle kazıklanır.Orion DS'de 510 YTL.Bu da Orion için fazla bi rakam.Toplam bütçenizin 900 YTL olduğunu varsayarak size ikili ama farklı modeller önericem.Çünkü anladığım kadarıyla farklı modeller istiyorsunuz.

Son önerdiğim 2 bisiklet bütçenizi biraz zorlayabilir ama hepsi de çok iyi bisikletler.

Önerileriniz için çok teşekkür edeceğim.Modelleri inceliyorum.

bence bianchiye elini sürme o fiyata daha saglam bisikletler bulabilirsin :)

Geri