Scudo Sports

karar verdim spd ayakkabı almaya

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
niyet eyledim güvenli sürüş için spd ayakkabı almaya.
ama güvenli olur inşallah. zira ani duruşlarda veya panikleme esnasında pedaldan çıkaramassam ayağımı düştüğümde nasıl bi posizyonda olurum. kullanan arkadaşlar ilk seferinde nasıl düştüler ve nerelerinden yaralandılar :D
şu ayakkabıyı almayı düşünüyorum.
sizce iyimi yada başka öneri varmı.
ve son olarak pedalın modelini bilmiyorum. ayakkabı her spd pedala tam uyar dimi. ?

Scudo
Spd ayakkabı spd pedal için üretildiğine göre evet :D Resim attınız da ben mi göremiyorum acaba ?

hee pardon linki koymayı unutmuşum :D
(link)

Ben tam düşüş ustası oldum, hep te sol yana. Hiç acımıyor valla. Çünkü ani duruşta her iki ayağında sökülmesi gerekiyor, beyin otomatik sağı söküyor bende, sol geç kalıyor. Ama bunlar ekstrem, adı üstünde "ani duruş". Ne kadar alışsan da, pedal ne kadar yumşak olsada aynı anda iki ayağın sökülmesi zor.
Kaller pedalla birlikte geldiği için her ayakkabıya uyar..bence..tersi olsaydı, kaller ayakkabıyla takım satılsaydı o zaman uyup uymadığına bakmak gerekebilirdi.

ben genelde hep sağ ayağımı yere koyarım sol ayağım genelde hep pedalda kalır. sanırım bu durumdan düşme sıkıntısı yaşama % liğim az olur.

bence şehiriçi kullanım için çok kullanışlı değil spd pedal.
amaç ayağın pedal kaymamısı ise alternatif önerim : (link)
ben bunu kullanıyorum.

İstanbul çok kalabalık. İnsanların olduğu sahilde kullanırken bir ayak boşta olsun, bu sefer onların üzerine düşebilirsin. (yola, kaldırıma düşmek yetmiyormuş gibi, evet, bir kadının üzerine de düştüm ama zamanında kaçtı neyseki, benim düşüşümü hafifletti)

spd pedalı ayna koldan çıkaramadığım için ayakkabıyı almayı düşünüyorum.

@kivilcimb

Abi bunlar nedir normal pedal gibi mi?

@c. kırmızı

ee o zaman yapıcak bişey yok :)

@Berke Kazankaya

evet berke normal pedal bunlar.
sadece pedal üstündeki pimler ayakkabıya batınca ayakkabı pedal üstünde kaymıyor.

olay budur ;

(link)

ama çıkaramadığım biraz hoşuma gitti. çok sağlam malzeme üretmiş shimano.
1 demir boru ve 2 anahtar yamultan pedalı çıkarmak istemiyorum artık :D

Günlük kullanım için gereksiz. Ancak performans ve antrenmanlar için vazgeçilmez olmalı. Çünkü bende yeni kullanıcı olmama rağmen performansa bariz farkları olduğunu söyleyebilirim. Ve evet henüz hiç düşmedim. Sadece 1 defa düşmeye çok yaklaştım. Yeniliğinden dolayı galiba ki çevirdim ayağım kaldı paniklemeden biraz daha zaman kazanmak açısından( salise bazında ) bisikleti dengeleyip ayakkabılara abandım çıktı, indim :D Ama itiraf edeyim kalpiye pedallarım vardı bundan öncesinde. Ayakkabı bağcıklarıma dolandı nasıl olduysa. Bu kez çırpınışlar sonuç vermedi. Herkese sağlıklı, kazasız sürüşler dilerim.

Spd pedal alınca emin olun çok farkedecek.Ben ilk düşüşümü ilk 1 hafta içinde yaptım toprak yolda yokuş çıkarken spd pedal ayağımda kilitliydi pedala bi anda asılınca bisikletin arka teker kaydı bende pedalı açamayınca sol tarafa doğru düştüm biraz kolum kanadı sadece.Düşdükten sonra pedallar çıkmıştı hatta sol ayakkabım da çıkmıştı :D

düşmek önemli değilde. düştükten sonra rezil olmak istemem :D

@c. kırmızı
Harbiden, tencerede kaynatma işlemleri de yaptın mı çıkarmak için?

onları yapmaya üşendim.

@c. kırmızı

düz bi yolda özellikle sahilde bisiklet yolunda alıştırma yapın,önce solu takın sağı takmayın harekete geçin bisikleti sürün sağ ayağı takın ,ve sürün ,sağda park etmiş araçların yanından geçerken sağı çıkarın ne olur olmaz biri kapıyı açar ,
durma çok önemli hareket halinde iken sağı çıkarın sonra asla sola yanlamasına kuvvet vermeyin aynen düşersiniz soldan spd zor çıkar, sağı çıkardıktan sonra frenleyin ve sağ ayağı yere koyun ve solu spd den kurtarın ,bu biraz çalışma gerektirir, zamanla alışacaksınız ,size eğimlerde yüzde 30 kar ile gelecek kilitli pedal.

ayakkabıyı seçerken onun kilitli pedalı olacak

sanırım ayakkabıyı alıcam. yokuşlarda da işe yarıyorsa almalıyım.

@c. kırmızı

kesinlikle mtb ise altınızdaki 26 jant ise en sert eğimlerde size kolaylık olacak ,yalnız mtb' nin sağına soluna gidona boynuz takarsanız onlara asılarak ayağa kalkarak vücudunuza açı vererek, öne doğru tabi ,en sert eğimleri spd ile ezer geçersiniz,
tabi bu iş çalışmaya bakar.

hepsi benim mtb me uygun sadece boynuz yok.

Geri